Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2016 00:02 - Руската атака срещу терористите в Алепо ще започне след като завършат президентските избори в САЩ
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 688 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.11.2016 00:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Руската атака срещу терористите в Алепо ще започне след като завършат президентските избори в САЩ

08.11.2016

Западни медии бяха съобщили на 31.10.2016, че Русия ще поеме инициативата в Сирия и ще започне настъпление срещу Алепо, докато американците са заети с изборите. Това обаче няма да се случи!

Русия ще започне необходимите бойни действия едва, след като бъде избран утре новият американски президент, който ще носи отговорността за поведението на САЩ в по-нататъшния ход на близкоизточните конфликти.

Военно-морската ескадра на Русия е вече до бреговете на Сирия и се готви за удар срещу терористите в Алепо.

Атака с използване на крилати ракети „Калибър“ и на палубната авиация ще бъде извършена срещу терористите на определени подстъпи към града, а не по жилищни квартали.

Както заявиха от Кремъл, авиоударите в Алепо ще бъдат санкционирани лично от президента Путин, който е и главнокомандващ на руските въоръжени сили.

Основната задача на авионосната група заедно с кораби от Черноморския флот, стратегическата и далекобойната авиация, а също и на самолетите от руската база на сирийското крайбрежие „Хмейним“, е да нанесат ракетно-авиационни удари по стремящите да се вмъкнат в Алепо бандитски формирования от далечните подстъпи.

В хода на мащабната операция се предвижда прилагането на най-нови образци въоръжение, в това число и утвърдилите се ракети „Калибър“. Все още не е ясно, от кои точно кораби ще бъде осъществено това.

Трябва да се има предвид, че от надводните съдове на руския ВМФ, разположени в Средиземно море, няма нито един, който да може да приложи споменатия вид ракети. Но срещу обекти на терористите ще могат да бъдат използвани ракетите „Калибър-ПЛ“, изстрелвани от подводни лодки в подводното им положение.

            Сега завършват работите по определяне на районите на съсредоточване на въоръжените формирования на терористичните групировки, установяване на маршрутите на тяхното придвижване, разположението на укрепените позиции и райони, лагерите за подготовка и базите за снабдяване.

За горепосочената цел в Сирия беше значително увеличена рупировката на руските разузнавателни средства, включително безпилотните летателни апарати и средствата за радиотехническо разузнаване. Към обработката на разузнавателните данни активно е привлечена една орбитална космическа групировка.

            На всички е известно, какво точно правиха през последните 2 седмици терористите в района на Алепо. В техно разположение бяха използвани десетки танкове, бронирани машини и т.н. джихад-мобили с камикадзета, както и реактивни системи за залпов огън, артилерия и устройствата „Адски огън“. В резултат на терористичните действия загинаха мирни жители на Алепо.

            Установено е, по какъв начин терористите са се възползвали от поредната хуманитарна пауза, обявена от Русия и Сирия и как са извършили прегрупирането на своите сили за подготовка на нова атака към източната част на Алепо, която е под правителствен контрол. Осигурени са условията, при които тези терористи няма да могат повече да получават помощ извън територията, в която са обкръжени.

            Ако в предишни случаи, когато се нанасяха ракетни удари от акваторията на Каспийско море и броят на унищожените цели наброяваше десетки, то в предстоящата атака се планира за 2-3 денонощия да бъдат унищожени няколко стотин обекта на терористите, готвещи се за пробив.

           Новото ръководство на САЩ сигурно вече се е запознало с мнението на Джефри Сакс, а може би го е и продиктувало ...

ДОПЪЛНЕНИЕ:    „Шпигел – 08.11.2016, 23 ч. българско време

„Russland plant offenbar neue Luftschlдge bei Aleppo“

http://www.spiegel.de/politik/ausland/syrien-russland-plant-offenbar-luftschlaege-in-region-aleppo-a-1120383.html

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5310217
Постинги: 4992
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930