Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2016 17:14 - Китай предупреди САЩ, че няма да им позволи да устройват безпорядък в Южнокитайско море
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Китай предупреди САЩ, че няма да им позволи да устройват безпорядък в Южнокитайско море

(Южнокитайско море не е и няма да бъде Западноамериканско езеро)

Пекин, 24.10.2016

На 21 октомври американският ескадрен миноносец „USS Decatur“ " незаконно проникна в териториалните води на Китай.

Китайското правителство се противопоставя на такива рисковани действия на САЩ, а също така предприема редица ефективни контрамерки.

На 23 октомври беше декларирано официално, че тези действия на САЩ са продиктувани от мислене в категориите на ХЕГЕМОНИЯТА. Създаването на спорове и смущения ще доведе само до ускоряване на упадъка на международното влияние и авторитет на САЩ.

            Несанкционираното нахлуване на американски военни кораби без разрешение на Китай в неговите териториални води представлява от само себе си сериозно нарушаване на суверенитета и интересите на безопасността на Китай, а също така на китайското законодателство и международното право, подкопава мира, безопасността и съществуващия ред в тази морска зона. Тази провокация от страна на САЩ за пореден път разголи отрицателната енергия в стратегията на САЩ в Азиатско-тихоокеанския регион и подчерта за САЩ ролята на „създател на проблеми“ по въпроса за Южнокитайско море.

            Тези патрулирания на САЩ съвпаднаха с визитата на президента на Филипините Дутерте в Китай. На фона на подобряването китайско-филипинските отношения и обнадеждаващите сигнали за възможно решаване на проблема в Южно-Китайско море, САЩ изпратиха военен кораб в териториальните води на Китай, за да създадат напрегнатост и да подриват обстановката в  Южно-Китайско море.

            Подобни провокации изпъкват като проява от инерцията на хегемонията. Именно тази инерция на САЩ ускорява упадъкът на международното влияние на страната, а на САЩ им става все по-трудно да предоставят уж обществени блага с положителна енергия.

            Ако САЩ искат да бъдат световна държава, то те трябва да се научат на стремеж към разширяване на общите интереси с другите страни, а не на разкол. В последните години с цел запазване на доминиращата си ситуация на море САЩчесто провокираха спорове с Китай в Южнокитайско море, устройваха трудности на Китай и нанасяха вреда на приятелските отношения между Филипините и Китай, подкопавайки стабилността и мира в региона. Обаче такива трикове няма да могат да изменят общите тенденции на развитие към мир в региона. Сега е настъпил подходящият момент за Филипините, да коригират външната си политика за разширяване на сътрудничеството с Китай, което ще докаже всичко казано по-горе.

Решимостта на Китай за запазване на националния си суверенитет и териториалната цялост е непоколебима!

Когато една територия не принадлежи на Китай, тогава на него не му е нужна и най-малка част от нея, но онова което принадлежи на Китай, ще бъде охранявано със цялата строгост!

Военните действия от страна на САЩ са насочени към запазване на доминиращата позиция, което само още повече изяснява на Китай реалната необходимост от укрепване на националната отбрана, единство в борбата, което ще  стимулира още повече Китай към укрепване на неговата способност да защитава своите интереси.

 В съответствие с необходимостта от повишаване на въздушните и морските си патрулни сили, Китай ще укрепи своите способности за отбрана, твърдо ще защитава националния си суверенитет и безопасност.

По вопросите на стабилността и мира в Южно-Китайско море Китай не може да  позволи на САЩ да устройват безпорядък!!!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5313463
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930