Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2016 14:24 - Kитайската армия неотклонно ще защити националния суверенитет, сигурност и морски права и интереси
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 759 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Kитайската армия неотклонно ще защити националния суверенитет, сигурност и морски права и интереси

解放军报:中国军队将坚定不移捍卫国家主权、安全和海洋权益

文章的文本中国 - 终于来了!

Пекин, вестник „Народоосвободителна армия“, 13.07.2016

Арбитражният фарс на Филипините за Южнокитайско море най-после приключи със шокиращо и скандално решение. Китайското правителство и народ са категорично против него, никога няма да го признаят и приемат.

Китайската армия неотклонно ще защитава националния суверенитет, сигурност и морските си права и интереси, и решително ще гарантира регионалния мир и стабилност, в отговор на заплахите и предизвикателствата. 

Този едностранно предизвикан от филипинското правителство на Акино т.н. законен арбитраж е облечен в мантията на политическа провокация. Арбитражният съд игнорира основни принципи и правейки безразсъдно изпитание, приема произволни решения напук.

Може ли този арбитраж да отнеме китайска територия? Няма начин!

Oстровите в Южнокитайско море са китайска територия от древни времена, териториалният суверенитет и морските права и интереси на Китай в Южнокитайско море, в никакъв случай няма да получат въздействие чрез т.н. Арбитражно решение за Филипините по спора за Южнокитайско море.

Не можем да приемам този арбитраж, а да се използва действието уж на международното право е един фарс. Арбитражен съд е проведен уж съгласно „Конвенцията на ООН по морското право“, но не е компетентен  по оплакването на Филипините. Този арбитраж се занимаваше по същество със суверенитета върху морската територия, а не с диапазона за суверенитет съгласно регулациите по „Конвенцията“.

Арбитражният съд злонамерено злоупотреби с власт, като разшири своите правомощия, при липсата на национален консенсус и форсиране чрез арбитраж.

Това е един фарс към света и предизвиква регионален хаос.

Това не е съдебен арбитраж - арбитърът не е съдия, койтое отхвърля решение. Така че, дали с това преяждане с власт, имащо вкус на незаконна манипулиция, не искат всъщност да постигнат скрити мотиви?

Филипинското правителство на Акино настоя едностранно за предизвикване на арбитраж, измамно и погрешно, като направи опит чрез арбитраж да се постави въпросът уж за окупация на островите Нанша, изхождайки от „правото“.

Адам Смит (английски философ и икономист) в своята „Теория на нравствените чувста (The Theory of Moral Sentiments - 1759) казва: "Не можем само поради това, че нещо било полезно за едните, да отнемаме също толкова полезни или по-полезни неща от другите“, „безпристрастният зрител не би могъл да даде одобрението си на това“.

Като строител и защитник на международния ред и регионалния мир, Китай последователно спазва и защитава целите и нормите, уреждащи международните отношения, „Хартата на ООН“, за да се поддържа справедливостта и правосъдието по международния правов ред, да се спазват международното право и практика. Китай е основен доставчик на войски, допринасящи за мироопазващите операции на ООН, има 21 китайски войници и полиции, които са загинали в чужди страни. В тази връзка, благодарни сме на всяко лице със съвест, което схваща, как „нещата могат да се унищожат чрез ремонт и клевети“.

Незаконосъобразното решение на арбитражния съд е бедствие, което ще има много лошо въздействие. Защото е фарс един „легитимен“ свят без мир.

Държавите големи и малки, с по-голяма или по-малка територия, са се оформили  в миналото и никой не може по никакъв начин да се възползва от възможността да заграбва територии.

Суверенитетът и законните права на Китай в Южнокитайско море радват  китайския народ от хиляди години в развитието и функционирането на Южнокитайско море и ефективните институции в борбата срещу външни сили са постепенно установявани, така че всеки опит с дефиниции на на хартия, че нашите предци били напуснали свещената територия , е безсмислен.

В днешния свят блатото от неравноправни договори с милостиво варварство относно китайски територии си отиде завинаги, ние вече няма да гълтаме горчивия хап във вреда на нашите интереси относно суверенитета, сигурността и развитието.

Китайците вярват в ХАРМОНИЯТА! Китай е твърдо ангажиран с поддържането на мира и стабилността в Южнокитайско море, ангажиран да работи със страните, пряко свързани със зачитане на историческите факти, въз основа на международното право, мирното уреждане на спорове чрез преговори и консултации.

От 1995 г., с Филипините, както и в редица двустранни документи – „Декларацията за поведение на страните в Южнокитайско море“ - има важен консенсус. Действията на филипинското правителство на Акино III-ти са злоупотреба с доверие и изоставяне на обещания.

Арбитражен фарс няма да попречи на Китай да разреши спора чрез директни политики и позиции на преговори.

Въпреки това, добрите намерения не могат да заменят мощната сила.

Задължена пред китайския народ да запази териториалния суверенитет,  морските права и интересите на фирмите, народната армия изцяло изпълнява стратегията за реформа и укрепване на въоръжените сили, и без перчене е способна да се справи с различни заплахи и предизвикателства.

От земя, която не ни принадлежи, не искаме и един инч, но всяка част от нашата територия, наше и парче земя няма да дадем!

Китайската армия неотклонно ще защитава националния суверенитет, сигурност и морските ни права и интереси и решително ще гарантира регионалния мир и стабилност. Всеки опит срещу териториалния суверенитет на Китай и морските му права и интереси може да бъде само опит-пожелание!

КИТАЙСКИЯТ ТЕКСТ:

解放军报:中国军队将坚定不移捍卫国家主权、安全和海洋权益

菲律宾南海仲裁案闹剧终于收场其裁决令人震惊令人愤慨。中国政府和中国人民对此坚决反对,绝不承认和接受。中国军队将坚定不移捍卫国家主权、安全和海洋权益,坚决维护地区和平稳定,应对各种威胁挑战。

                  这场由菲律宾阿基诺三世政府单方提起的所谓仲裁是披着法律外衣的政治挑衅。仲裁庭罔顾基本法理轻率开庭武断裁决冒天下之大不韪。

此仲裁能夺走中国领土吗休想南海诸岛自古就是中国领土中国在南海的领土主权和海洋权益在任何情况下不受所谓菲律宾南海仲裁案裁决的影响。

理直气壮不接受仲裁就是用行动捍卫国际法因为此仲裁是场闹剧。仲裁庭的成立就有悖于《联合国海洋法公约》,更无权管辖菲方仲裁诉求。此仲裁案,实质是领土主权和海域划界问题,而领土主权不属于《公约》调整范围。仲裁庭肆意扩权滥权,在缺乏国家合意下,强行推进仲裁。释规而任巧,释法而任智,惑乱之道也。此闹剧是给世界和地区添乱。

仲裁不是司法仲裁员不是法官裁决更不是判决。那么,这场充满强权味、操控味的非法闹剧,究竟想达到什么不可告人的目的?

菲律宾阿基诺三世政府执意单方面提起的仲裁,移花接木,颠倒黑白,妄图通过仲裁手段,将侵占的我国南沙岛礁贴上所谓合法标签。亚当·斯密在《道德情操论》言之,仅仅因为别人真正有用的东西对我们可能同样有用或更加有用而夺走这些东西都不能得到公正的旁观者的赞同

作为国际秩序的建设者和地区和平的维护者中国一贯遵守和捍卫《联合国宪章》的宗旨和国际关系基本准则维护国际法治的公平正义尊重和践行国际法。中国是联合国维和行动的主要出兵国和出资国,目前已有21位中国军人和警察捐躯异国他乡。对此,任何有良知者都心存感激,怎能事修而谤兴,德高而毁来

枉桡不当,反受其殃。菲律宾南海仲裁案仲裁庭的非法裁决,将产生十分恶劣的影响。若将闹剧视为合法,将世无宁日。

国家有大有小领土有多有少皆属历史形成谁都不能以任何方式借机侵占他国领土。

中国在南海享有的主权和合法权利是中国人民千百年来在南海开发经营、有效管辖乃至抗击列强中逐步建立的任何人试图靠一纸裁决掠走我们老祖宗留下来的神圣领土都是徒劳的。当今世界,沧海桑田,靠不平等条约宰割中国领土的野蛮时代,一去不复返,我们再不会吞下损害我国主权、安全、发展利益的苦果。

中华民族信奉和为贵。中国坚定致力于维护南海和平稳定致力于同直接有关的当事国在尊重历史事实的基础上根据国际法通过谈判协商和平解决有关争议。自1995年以来,中菲在诸多双边文件以及《南海各方行为宣言》中,都有重要共识。而菲律宾阿基诺三世政府的所作所为,背信弃诺。仲裁闹剧,不会影响中国通过直接谈判解决有关争议的政策和立场。

但是,善良的愿望无法代替强大的力量。中国人民维护领土主权和海洋权益的决心坚定不移,人民军队正在全面实施改革强军战略,不惧任何人的耀武扬威,有能力应对各种威胁挑战。不属于我们的土地,我们一寸也不要。但属于我们的领土,我们寸土不让。中国军队将坚定不移捍卫国家主权、安全和海洋权益,坚决维护地区和平稳定。一切侵害中国领土主权和海洋权益的企图都只能是妄想。




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5316372
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930