Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2016 14:58 - ЗА ДА ПРЕСЕЧЕМ В ГОЛЯМА СТЕПЕН ОЩЕ В ЗАРОДИШ ЯВЛЕНИЕТО „ПОЛИТИЧЕСКИ МОШЕНИЦИ – ТЪНКИ ДЖОБНИ СМЕТКИ“
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗА ДА ПРЕСЕЧЕМ В ГОЛЯМА СТЕПЕН ОЩЕ В ЗАРОДИШ ЯВЛЕНИЕТО ПОЛИТИЧЕСКИ МОШЕНИЦИ – ТЪНКИ ДЖОБНИ СМЕТКИ

Уважаеми дами и господа с високо обществено съзнание и морал,

Доказано е в международен мащаб, че няма демокрация, ако липсват

1.     опозиция

2.     регионална свобода за развитие

Убеден съм, че това трябва да бъдат принципите на една партия, която би желала да разчита на обществена подкрепа от голям мащаб, подобно на начина по който те са формулирани тук за едно обществено движение:


ДВИЖЕНИЕ за ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ на РЕГИОНИТЕ
(Основни положения)


* Движението има федерална хоризонтална структура, съставена от равноправни регионални структури, съответстващи на 28-те области в България, всяка от които е изградена на принцип, еднакъв за всички.

* Основна цел на Движението е преодоляването на икономическия тоталитаризъм чрез засилване на ролята на регионите в решаване на собствената им съдба въз основа на конкуренция в дейността и солидарност в прокарване на общите принципни интереси.

* Член на движението може да бъде всеки гражданин, който признава посочените основни постановки и работи за осъществяването им както по време на всички видове избори, така и в ежедневието, независимо от принадлежността си към други организации.

* Движението е социално, но не е класово, т.е. в него могат да членуват представители както на производствения капитал, така и на наемните работници и свободните труженици, пенсионерите, студентите и учениците, навършили 18 години.

* Ръководството на Движението е изградено в съответствие с посочената федерална хоризонтална структура. То се състои от толкова членове на ръководството, колкото е броят на областите в България (към датата на основаването: 28).

* Постоянното седалище е град-областен център, а мандатното седалище е седалището на изпълняващия по мандат длъжността Председател на движението.

* Мандатът за всеки мандатен председател е 45 дни и се повтаря след 48 месеца. Цикълът съответства по принцип на 4 годишния мандат на народното събрание.
Напускане на движението: Всяка областна структура има право да напуска движението, за което предупреждава с циркулярно писмо всички останали областни структури, една от които във всеки момент е мандатоносител.

* Взаимодействие с областните и общинските администрации и организирания бизнес

В работата на регионалните структури (по области) участват със съвещателен глас следните лица:

1. По един представител на браншовите камари и сдружения на територията на съответната област, посочен от самата камара;

2. По един представител на регионалните синдикални организации, посочен от самите тях;

3. По един представител на общинските съвети на територията на съответната област, избран от самите тях.

4. По един представител на ВУЗ-овете и научните центрове в областта, посочен от самите тях.

* Участие в местните и национални избори: Движението представя свои кандидати, които живеят и работят на територията на общината (при местни избори) и на територията на областта (при избори за народно събрание). Формата и процедурата на издигане е различна във всеки отделен случай.

* Изключване от движението:

Движението не толерира фобиите и филиите. Поради това фобите и филите от различните сфери на обществената дейност се отстраняват от движението, за да не му нанасят вреда, както и вреда за обществото.

Движението не толерира престъпниците съгласно законите. За да не се накърнява авторитетът на движението, осъдените за престъпления с влязла в сила присъда се отстраняват от движението.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5260221
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031