Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2016 12:50 - Китайският президент Си Дзинпин се срещна в Пекин на 13 юни с германския канцлер Ангела Меркел
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.06.2016 14:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Китайският президент Си Дзинпин се срещна в Пекин на 13 юни с германския канцлер Ангела Меркел

中国国家主席习近平北京时间613日在北京会见德国总理默克

Пекин, 14.06.2016

(Забележка: Президентът Си потвърди моята теза за тристранното сътрудничество, издигната във Варна през януари 2015 г.!)

Канцлерът на Германия г-жа Меркел се намира в Пекин на официално посещение.

„Благодарение на съвместните усилия, полагани в продължение на повече от 40 години след установяване на дипломатически отношения, китайско-германските връзки навлячоха вече в много зрял стадий на развитие, а двустранното ПРАКТИЧЕСКО сътрудничество достигна високо ниво“ – заяви Си Дзинпин, призовавайки страните да продължат да укрепват взаимното доверие, да вървят един към друг, да отчитат взаимните коренни интереси и загриженост и да разширяват кръгозора на сътрудничеството.

            „Страните трябва да засилват стратегическите консултации в областта на дипломацията и безопасността, да обогатяват модела на сътрудничество в международните работи, да поощряват и поддържат предприятията на двете страни в провеждането на тристранно сътрудничество“ – каза председателят на КНР.

            Председателят Си изрази и надежда за това, че Германия и Евросъюзът обективно ще се отнасят към отношенията между конкуренция и сътрудничество, ще успеят по подходящ начин да регулират търговските разногласия между Китай и Европа, ще изпълняват в установените срокове своите задължения, предвидени в член 15-ти от ПРОТОКОЛ ЗА ВЛИЗАНЕТО НА КИТАЙ В СВЕТОВНАТА ТЪРГОВСКА ОРГАНИЗАЦИЯ.

Китайската страна поддържа задълбочаването на сътрудничеството с Германия в такива сфери, като образованието, облекчаването на визовия режим, традиционната китайска медицина и други“ – заяви Си Дзинпин.

Председателят на КНР изрази също така надежда, че Китай и Германия ще полагат общи усилия за това, срещите на Г-20 през тази година в китайския град Ханджоу и през следващата година в Германия да се увенчаят с успех.

            Канцлерът Ангела Меркел от своя страна заяви, че страните трябва да укрепват взаимното доверия с цел да ускорят процеса на съчетаване на германския проект „Индустрия 4.0“ (工業4.0”) с китайската стратегия „Направено в Китай-2025“(中國製造2025”), още повече да задълбочават сътрудничеството в сферите на търговията и икономиката, финансите, иновациите, усвояването на трети пазари, борба със стихиите и други.

            Германската страна отделя внимание на изпълнение на своите задължения, описани в член 15 от протокола за влизане на Китай във СТО, заяви Меркел.

            Меркел изрази също и готовност да се засилят контактите и координацията с китайската страна по международните и регионалните актуальни въпроси.

 

            Оригинален китайски текст:

     習近平會見德國總理 強調雙方要把好方向 拉緊互信紐帶

國家主席習近平北京時間613日在北京會見德國總理默克爾。

習近平歡迎默克爾再次訪華,祝賀第四輪中德政府磋商成功舉行並取得豐碩成果。習近平指出,經過建交40多年來的共同努力,中德關係已經進入十分成熟的發展階段,務實合作達到很高水準。在高起點上深入推進中德合作,需要雙方 攜手前行。雙方要把好方向,拉緊互信紐帶。要把握合作主流,相向而行,照顧彼此核心利益和關切,確保中德關係不偏離健康發展軌道。雙方要登高望遠,拓寬合 作視野。要加強外交和安全領域戰略溝通,創新和豐富在國際事務中的合作模式,鼓勵和支援兩國企業開展三方合作。兩國政府已為中國製造2025”同德國工業4.0”對接搭建了平臺,要引導和鼓勵兩國企業實現項目落地。希望德國及歐盟客觀看待競合關係,妥善解決中歐貿易糾紛,如期履行《中國加入世界貿易 組織議定書》第15條義務,促進中歐經貿關係健康發展。雙方要順勢而為,夯實民意基礎。中方支持深化兩國在教育、簽證便利化、航權安排、傳統中醫藥等領域 合作。

習近平強調,作為二十國集團三駕馬車成員,德方在二十國集團領導人杭州峰會籌備工作中發揮著重要作用。雙方應共同推動二十國集團制定創新增長藍圖,為 世界經濟增長指明方向;共同推動各方加強宏觀經濟政策協調,維護國際市場穩定;共同就落實2030年可持續發展議程、促進貿易投資等拿出具體行動。德國將 主辦明年二十國集團領導人峰會。希望雙方一道努力,推動今明兩年的二十國集團領導人峰會取得豐碩成果。

默克爾表示,第四輪德中政府磋商十分成功。我贊同習主席對進一步發展兩國關係的看法,雙方應該努力增進互信,加緊落實德國工業4.0”中國製造 2025”對接合作,繼續深化在經貿、金融、創新、開拓協力廠商市場、防災減災能力建設、簽證便利化等領域合作。德方重視履行中國加入世貿組織議定書第 15條義務。德國歡迎中國在國際事務中發揮重要作用,願同中方就國際地區熱點問題加強溝通協調。德方願同中方密切合作,辦好今明兩年二十國集團領導人峰 會。

雙方還就共同關心的重大國際和地區問題深入交換意見。

楊潔篪等參加會見。

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5260698
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031