Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2016 17:45 - Китай опроверга американските коментари относно признаването му от ЕС със статут на пазарна икономика
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.01.2016 17:45


Китай опроверга американските коментари относно признаването му от ЕС със статут на пазарна икономика

************* Информация на в. ЖЕНМИНЖИБАО, излъчена на китайски, английски, руски, немски, френски, испански, португалски, арабски и японски и корейски като подарък за Нова година ...

*********** Китай опроверга последните коментари на американски чиновници, които „предпазват“ Евросъюза от предоставянето на Китай на статут на пазарна икономика.

*********** Това заяви официалният представител на МВнР на КНР Лу Кан, коментирайки публикуваното в британския вестник "Financial Times" съобщение за това, че Вашингтон е предупредил Евросъюза да не не предоставя на Китай статут на пазарна икономика, доколкото това можело да попречи на усилията по предотвратяване на дъмпинга на китайските предприятия на американските и европейските пазари.

*********** „Ние се надяваме, че това е само един лъжлив слух“ - каза Лу Кан на редовна пресконференция, отбелязвайки, че защитата на строгостта на системата на международната търговия представлява обща отговорност и отогаря на интересите на всички членове на Световната търговска организация.

*********** По силата на това, че понастоящем Евросъюзът не разглежда Китай като пълноценна пазарна икономика, в процеса на антидъмпинговите разследвания по отношение на експортните стоки  китайското производство от редица страни винаги се привеждат данни за „непълноценни държави“ със статут на призната пазарна икономика.

*********** В съответствие с подписания през 2001 година Протокол за влизането на Китай в СТО, такава практика трябва да бъде прекратена до 11 декември 2016 г.

************ Спазването на договорите е фундаментален принцип на международното право, заяви китайският дипломат, добавяйки, че нито една страна  не трябва да се отклонява от изпълнението на задълженията си по международните договори под предлог на вътрешен закон и да предприема несправедливи, нечестни и необосновани мерки по отношение на китайските предприятия.

************ Бидейки член на СТО Китай винаги добросъвестно изпълнява юридическите задължения и трябва д апритежава всички права, предоставено от организацията, заяви Лу Кан.

************ Отбелязвайки благоприятното развитие и широките перспективи на търговско-икономическото сътрудничество между Китай и Евросъюза, китайският дипломат призова Евросоюзът на спазва правилата на СТО и предприеме реални мерки за изпълнение на задълженията, записани в Протокола за влизане на Китай в СТО.

************ "Това ще съдейства на развитието на китайско-европейските търговско-икономически отношения", приключи Лу Кан изявлението си.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5333200
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930