Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2015 16:19 - Заражда се ново движение, а може би партия?!
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1110 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ИКОНОМИЧЕСКИ ТОТАЛИТАРИЗЪМ ВСЕ ОЩЕ или РЕГИОНАЛНО КОНКУРЕНТНО РАЗВИТИЕ ВЕЧЕ?

Доц. д-р инж. Илия Ганчев

Засега сънят на българското население е дълбок и няма камбана, която да го събуди! (леви, десни, централни, реформиращи, национални, патриотични, русофоби, русофили и т.н. – празно губене на време)

Най-будни са парите, както тези в столицата, така и други от тях, които страдат по провинциите (областите). Заедно с местният капитал страдат не по-малко и местните наемни работници и всички други слоеве.

Опитите на т.н. „граждански изблици“ (нещо като хаотични действия на „гражданското“ общество) досега са безуспешни! Пречка е заседналият в главите на десните и левите“ тоталитарно-комунистически начин на мислене и действие - а това е въпрос на народопсихологията. Всички масови протести от 2-3 години насам се оказаха БЕЗЦЕЛНИ, а точно, ясно и конкретно поставената цел е ПЪРВИЯТ ПРИНЦИП на ефективността на всяка дейност!

Както е известно, народопсихологията е много латентна и се променя след катастрофални удари и с течение на времето - 10-20 до 50 години за България ...

Когато се промени след 10-тина години световната обществено-икономическа формация, ние тъкмо ще започваме да се събуждаме и отново ще сме от закъснелите .... Зъдба! (както казваше един германец...)

            КАКВО ДА СЕ ПРАВИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ, ЧЕ СКОРО ДА СЕ ПОЯВИ ЕФЕКТ?

Сега има възможност да се случи нещо по-реално в България - да се започне организиран сблъсък от провинциите (областите) срещу икономическия тоталитаризъм на централната (столичната) власт,

ТЪЙ КАТО ЕДНАТА ОТ ОСНОВИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА Е    

Д Е Ц Е Н Т Р А Л И З А Ц И Я Т А, т.е. основната роля на регионалната власт и регионалните инициативи и действия!

Това означава

Първо, представителите на местните капитали заедно с местните интелигенти да извоюват бързо местна независимост, т.е. още при общинските избори 2015 независима от централно-партийни парашутисти общинска власт,

а при следващите парламентарни избори така създадената Федерация на регионите (Движение за икономическо развитие на регионите) да постави в Народното събрание регионалните си кандидати като депутати. Числово това ще измени съотношението на регионалните демократи спрямо столичните тоталитаристи в съотношение 3:1, което ще се окаже катастрофално за последните и глупавата им и всъщност неадикватна и недемократична преди всичко икономическа политика!!!

            Аз имам план, как да се осъществи горепосоченото – който иска, може да взаимодейства!!! 

Нека организациите и партиите, които се считат за народни да помагат – каква им е вредата??? J

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5310643
Постинги: 4994
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930