Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2014 11:05 - Варненските потайности около новия областен управител
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1676 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Варненските потайности около новия областен управител

(или сюрреализма на интригантите)

21.08.2014

Новият „политически роман” започна, след като беше съобщено следното:

„Правителството назначи човек на АБВ за областен управител във Варна”

(http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/20/2364873_pravitelstvoto_naznachi_chovek_na_abv_za_oblasten )

А ето я „трактовката” и на варненските човечета от „Народната” милиция, „Демократичната” полиция и Б „С” П:

"Връзката" между Стоян Пасев, новият областен управител на Варна, и кмета на града, Иван Портних, минавала през емблематичния кръг "При тъста", твърдят осведомени, свързани със спецслужбите, но изкушени и в политическите интриги и преплетки. Гербаджиите вече потривали, научаваме, ръчички, защото смятали, че под фалшивия флаг - "човек на азбукарите", Пасев никак няма да бъде зле настроен към тях по време на предизборната кампания.

Видни активисти и кандидат-депутати на АБВ-Варна тутакси алармирали Румен Петков за издънката. Близък на Добромир Джиков дори звънил на пожар на Георги Първанов. Знакови бесепари злорадстват много яко:

"Азбукарите ще се сдавят на сбирката в сряда вечерта, когато ще редят като за последно листата. Бизнесмен, обещал да налее мангизи в кампанията, не иска да чуе за Добчо Джиков. Бесен е и за прилапването на областния от гербаджиите".  

Наточени гербери вече поставяли въпроса за отстраняването Николай Калчев, шеф на ОД МВР-Варна, изписван от запознати и като "Пуйчето". Николай Калчев уж бил нареден за "отсвирване", защото го свързвали с довереници на изборджийска емблема като Делян Пеевски. Тодор Иванов, известен като протеже на Цветан Цветанов и сътрудник на кмета, се надявал да го върнат като директор на ОД МВР-Варна. Да видим. Залозите се качват.

Бойко Борисов цеди герберите във Варна. Само Иван Портних знае листата...

Бойко Борисов е решил да цеди варненските гербери до последно. Даже някои от първата четворка не са съвсем сигурни какво става. Принципно са ясни - Лиляна Павлова, Пламен Манушев, Красимир Петров, Красен Кралев. След тях може би идва ред на Нели Петрова с протекцията на Цветан Цветанов. ПроТИМаджийска четворка, както писахме преди месец. Обаче надолу е тъмна Индия за ентусиастите. Най-много се точи Руслан Тошев. Юрнат отвсякъде. Той поне е наясно, че след първите четири-пет идва Павел Христов, когото конкуренцията нарича "мамино синче". Е, и? На него що му е? Първа резерва е на Иван Портних... Апропо. Бойко Борисов е посветил в играта само "Ванко". Кметът на Варна и шеф на ГЕРБ за региона е наясно с листата - поне това, в което е сигурен бигбосът. Противно на Борисовите раздувки, че е готов с всички листи "от - до", не е точно така. Меко казано. Все още мандалото не е хлопнало.

Точно това нерви мераклиите, тънещи в мъгла и неведение. Гербаджиите във Варна напират за първите 10-12 места, тъй като си фантазират, че Бойко Борисов се връща на "бял кон" на власт и варненската листа може да стане една от най-дългите чрез реализиране на първите четирима в МС. Така до 12 място си мечтаят, ли мечтаят... Не само Руслан Тошев. Ами Софрониева - на 15 август щеше да се счупи от стойки и фасони на празника на Варна. Само дето Иван Портних не й обърна грам внимание. Че и Иван Луков даже не я "отрази". Лошо. Обаче Павел Христов е напред с материала. Мама Лилия Христова била уверена, научаваме, че го е уредила на избираемо място. Не само това - този път амбициите са по-големи. Христова си вярва, че Павел отдавна е влязъл в образа на "втория" в ГЕРБ-Варна, за да стене при възможност и необходимост Борисова първи.

На 15 август Лилия Христова била, научаваме, на срещата на Иван Портних с Румяна Коларова. В един момент даже пожелала да размени няколко приказки с "колежката" по червен произход на четири очи. Румяна Коларова е приближена до Бойко Борисов и Лиляна Павлова, пак по линия на тъмночервения произход. С Лиляна, де, нали Б.Б. се прави на родово репресиран мечтател за школата в Симеоново, факултет "Държавна сигурност". След пръскането на сочните слухове за последните почти показни активности на мама Лилия политическите акции на Павел Христов пак са се покачили. Не и пред Иван Портних, разбира се, по обясними причини. Бойко Борисов и Цветан Цветанов преди манипулираха Павел ДЍимитров, бивш областен координатор на ГЕРБ-Варна, и Данчо Симеонов, ексобластен управител, за да се топят взаимно "на килимчето". Засега Иван Портних и Павел Христов се справят по-добре, внимавайки да не се увлекат. Очевидно липсата на ДС-манталитет ги спасява засега.

В същото време техни "доброжелатели" вече се опитват да пласират интриги. Отборът на Иван Портних е по-силен по разбираеми причини. Гербаджийското ехале е силно впечатлено от засиленото протежиране от страна на Бойко Борисов. На практика само И.П. има канал през мобито към бигбоса на ГЕРБ. Останалите общуват с шефа на партията чрез него. Без изключение. Цветан Цветанов се прави на по-достъпен, но и той не идваше на крака на гербаджийската активистка гмеж, а привикваше по-първите, пардон, в хотел "Фламинго" на Албена. Преди седмица Бойко Борисов заформи няколко срещички с местни влияещи фактори в Шабла. И пак не им пуснал гювеч за листата - само ги сондирал за предполагаемото електорално влияние на първата четворка. Завистници в ГЕРБ-Варна са ги кръсили "Бандата на четиримата", защото никой от тях не бил "истински гербер"...

Междувременно все повече отслабват позициите на Емил Радев. Той до такава степен е извън играта, че на 15 август се ошашавил от мазната интрига - Тодор Иванов напирал да се връща като директор в ОД МВР-Варна. Не са ли забавни някои от Борисовите хора във Варна? Вече взеха властта, строиха се до "Бойко Премиера", разпределиха министерските постове, че и до ченгеджийницата опряха. Само дето заклет коварник като Ахмед Демир Доган залага курт капан. Не само и не толкова с ДПС-2 и Христо Ковачки, впечатлил актуални довереници на Бойко Борисов като Красен Кралев. Б.Б. започна да се усеща и търси подкрепа от Турция за Курбан байрям. Срещичките в Шабла бяха знакови...

Впечатляващи са задачките, които Борисов е свел до знанието на Портних. Кошмарен за изпълнение план. Как няма да е кахърен областният координатор на ГЕРБ-Варна? Е, това е част от цената да е в час с листата. Нали той ще отговаря сетне - нищо че засега минава за гарантирано за кариерата си протеже. Да видим нататък.

(Източник: http://varnaaction.com/novini-varna/1321-vrazkata-mezhdu-pasev-i-portnih-minava-prez-kraga-pri-tasta-gerbadzhii-potrivat-ratze-napirat-da-mahat-puicheto)

 

Забележка: Може ли някой да каже името на тъста, споменат в началото?



Тагове:   варна-дс-бсп,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5327885
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930