Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2014 11:59 - Първите Ленински награди - по 100 000 рубли на убиец
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 998 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Първите Ленински награди - по 100 000 рубли на убиец

"Ако знаехме цялата истина за Ленин, паметниците му отдавна да са отишли на боклука"

(Подробно за престъпленията на всепризнатия вожд и учител на прогресивното човечество)

Владимир Илич Ленин изплащал награда от по 100 000 рубли на убиец и наричал руснаците "лайнари".

Това разкрива руският историк лениновед Анатолий Латишев. Той прави разкритията си в навечерието на навършващата се на 21 януари 90-годишнина от смъртта на пролетарския вожд.

"Ако знаехме цялата истина за Ленин, паметниците му отдавна да са отишли на боклука", казва Латишев. В момента в Русия има над 1800 монумента в чест на Владимир Илич.

Историкът работи над специалния архив на КГБ от 1991 г. Той получил от властите достъп до него малко след неуспешния опит за преврат срещу Михаил Горбачов. Управниците по онова време много искали да разберат причината за преврата от 1917 г., обявен от официалната пропаганда като Велика октомврийска социалистическа революция. Съвсем наскоро Латишев успял да се добере до документи, които никой преди него не е огласявал.

И истината е, че не Сталин, а Ленин е първият, който превръща насилието в Русия и в новосъздадения СССР в официална държавна политика. Разбира се, той е имал твърде малко време за това - само 7 години. Владимир Илич взема властта през 1917 и умира през 1924 г. А Сталин е имал възможност да безчинства почти три десетилетия - от 1924 до 1953 г.

Именно Ленин отнема правото на обвиняемия на защита чрез адвокати. И той, а не Сталин, създава първия трудов лагер за противници на властта - този на северните Соловецки острови.

Въпреки че истината за Ленин излезе наяве след разпадането на СССР, много хора и до днес тачат вожда. Мумията му вече 9 десетилетия е поддържана и е изложена в специално построения за целта мавзолей на Червения площад в Москва. Идеите за препогребването на тленните му останки сякаш безвъзвратно се изпариха преди десетина години.-

Още през 1905 г., докато живеел в Швейцария, Ленин призовавал младежите в Санкт Петербург да заливат полицаите в тълпата с киселина, да изливат гореща вода от високите етажи върху войниците, да осакатяват конете с пирони и да хвърлят ръчни гранати по улиците. Анатолий Латишев се натъкнал на такива записки в архива на КГБ.

Но това е нищо пред развихрянето на Ленин след революцията през 1917 г. "Да се въведе масов терор, да се разстрелят стотици проститутки, упояващи войниците, бившите офицери... Нито минута бавене!" Това гласи заповед на вожда, открита в същия архив.

А ето каква телеграма праща Владимир Илич до работническата власт в град Саратов: "Да се разстрелят заговорниците и колебаещите се, без никой да бъде питан и без да се допуска идиотско протакане."

Латишев цитира и смразяващ кръвта документ от времето на гражданската война: "Да се изгори Баку до основи, в тила да бъдат вземани заложници, да се слагат пред настъпващите червеноармейски части, да бъдат разстрелвани в гръб, да се изпращат червени главорези и да се бесят чиновниците, богаташите, поповете, кулаците. На убийците да се изплащат по 100 000 рубли."

Това са и първите Ленински премии, изтъква историкът. По времето на СССР награди на името на вожда получаваха хора за принос в културата, изкуството и други сфери.

Последният цитиран документ показва, че Ленин бил пропит от ненавист към собствените си сънародници, допълва Анатолий Латишев. Всъщност у него нямало капка руска кръв. Баща му Иля Улянов бил смесица между калмик и чуваш. А майка му Анна Смирнова била немкиня с примеси от шведска и еврейска кръв.

Той постоянно се изказвал презрително за руснаците. Вероятно това е станало под влияние на майка му, която още от детска възраст втълпявала в главата на малкия Володя да бъде стриктен като немците, а не като "тези руски идиоти".

"Ще изколим всички до един"

Не една телеграма, съставена само от тези думи, Ленин е пращал в района на Кавказ по време на гражданската война. В архива Латишев намерил десетина такива послания.

На болшевиките в град Пенза Ленин наредил: "Обесете (непременно обесете), за да гледа народът, най-малко 100 заможни селяни. За изпълнение на екзекуцията да се подберат по-корави хора." А ето какво нарежда вождът на бъдещия си наследник Сталин: "Заплашете с разстрел оная шматка, който, завеждайки телефонните връзки, не може да ви даде добър усилвател и да ви осигури добра връзка с мене." Както се вижда, пролетарският вожд не пести и обидите към хората.

Разбира се, църквата, и то най-вече православната, била главният враг на Ленин. Така например 19 декември 1919 г., денят на свети Николай Чудотворец по стар стил се паднал в събота. "Трябва да вдигнем на крак всички революционни комитети и те да разстрелят всички, които не са се явили на работа", гласи заповед на Владимир Илич от този ден. Според него точно тогава, в почивния си ден, хората трябвало доброволно да товарят дърва на влаковете.

Работниците и селяните, в чието име уж е установена съветската власт, съвсем естествено ликуват.

"Да живее червеният терор!"

Това възкликват на първата си страница вестниците, сред които има и такъв с названието "Думи пахаря" ("Мисли на орача"). Трудови колективи из цялата страна клеймят буржоазията, богаташите, чиновниците и други слоеве на обществото и настояват за тяхното ликвидиране. А Ленин, разбира се, не може да върви против волята на народа си. Не му остава нищо друго, освен да се подчинява на нея. (24 часа)

Интелигенцията не е мозък, а лайно

"Интелектуалните сили на работниците и селяните растат и укрепват в борбата за сваляне на буржоазията и нейните помощници, интелигентчетата, лакеите на капитала, считащи се за мозъка на нацията. В действителност това не е мозък, а лайно."

Това е цитат от писмо на Ленин до писателя Максим Горки от 1919 г. Поводът за него са масовите арести на буржоазните интелигенти от т. нар. околокадетски кръг. "Такива "таланти" не е зле да полежат няколко седмици в затвора, ако това трябва да се направи за предотвратяване на заговорите", пише Ленин в същото послание.

"Всяка готвачка трябва да се научи да управлява държавата" е друга крилата фраза на Владимир Илич. Тя се съдържа в статията му "Ще удържат ли болшевиките държавната власт?", публикувана в сп. "Просвешчение".

"Има такава партия!", заявява Ленин на първия Общоруски конгрес на Съветите на работническите и войнишките депутати през лятото на 1917 г. Царят вече е свален, но болшевиките все още не са взели властта. Това ще се случи само след четири месеца. (24 часа)

Оригинална руски:
http://midgard-info.ru/history/pravda-o-lenine.html

Обработка на български:
 http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3003354

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5260660
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031