Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2013 09:51 - Доц. д-р Христо Бозов - кандидат кмет на Варна (вот на 30 юни 2013)
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1166 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Доц. д-р Христо Бозов - кандидат кмет на Варна (вот на 30 юни 2013)

(Временен кмет след оставката на варненския кмет Кирил Йорданов вследствие масовите улични протести през април 2013)

ПРОИЗХОД: Христо Бозов е възпитаван в семейство на граничен офицер и медицинска сестра.

НАУЧНО-ПРЕПОДАВАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ: * Доцент във Военномедицинска академия – София, а от 2008 година – и в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна, чийто уважаван преподавател е и до днес.

* Автор е на над осемдесет научни публикации и съобщения, член е на осем професионални, научни и обществени сдружения, включително на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюза на подводничарите в Република България. Владее английски и руски език.

* Един от първите ни медици, навлезли в дебрите на хипербарната оксигенация и първият, защитил дисертация по нея!

* Създател на специалността „Морска медицина” в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна.

* Първият ни военен лекар, специализирал морска и авиомедицина на борда на американския авионосец „Джон Стенис” и хипербарна оксигенация във военната болница „Кралица Астрид” в Белгия.

ОРГАНИЗАЦИОННО-РЪКОВОДНА ДЕЙНОСТ:  * За 8 години, като началник на Военноморска болница той не само защитава екзистенциалното значение и оцеляването на болницата, но я води до първата десятка (единствената извън София) по акредитационна оценка – „отличен”. * Темповете на модернизиране на апаратура и инфраструктура, на хабилитация на кадрите, на разширяване и отваряне на болницата към гражданите са повече от впечатляващи. * В продължение на 5 години Хр. Бозов е един от най-успешните заместник кметове на Варна. Без шум и хвалби постига ново, много по-високо ниво на дейностите по социалната политика, здравеопазването, че и туризма, по предложение на туристическия бранш! Община Варна е единствената община в страната със специална дирекция „Превенции”.

ОБЩЕСТВЕНО ПРИЗНАНИЕ:  Христо Бозов не е партиен член! Подкрепата на политически партии е само признак, че тези партии го поставят над собствените си запаси от кадри и че Христо Бозов е чист човек!

ПЛАМЕННА ПРИВЪРЗАНОСТ КЪМ ВАРНА:  Христо Бозов е варненец! След дипломирането си като лекар – стипендиант на Министерството на отбраната той, пак по желание, прави своя избор – гарнизон Варна! Тук се реализира професионално, тук се раждат и растат децата му и тук му е сърцето! То се вижда от делата му!

ПОЗИЦИЯ СРЕД КОНКУРЕНТИТЕ: 1. Александър Йовчев – от АТАКА; 2. Младен Станев – от ЗНС; 3. Веселин Василев - от ИК-т; 4. Чавдар Трифонов – от ТИМ (бивш шеф на „Зърнени храни България”); 5. доц. д-р мед. Христо Бозов – от ИК-т; 6. Радостин Морфов – от БСДП; 7. Михаил Куликов – независим, бивш гл. секретар на общината; 8. Веселин Марешки – от Либ. алианс (фарма и футбол); 9. ГЕРБ, Иван Портних – от ГЕРБ (дир. на „Гранд хотел Варна” от 2003)



Тагове:   варна-кмет,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5259502
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031