Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2013 13:50 - ЗАЩО БСП ОСТАВА НАЙ-ОПАСНАТА ПАРТИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ?
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1530 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗАЩО БСП ОСТАВА НАЙ-ОПАСНАТА ПАРТИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Млади приятели, време е да започнете да създавате АВТЕНТИЧНАТА ЛЕВИЦА НА БЪЛГАРИЯ!

Най-краткият отговор на въпроса: Защо БСП остава най-опасната партия за бъдещето на България? е следният:         

ЗАЩОТО МАЙКА Й БЕШЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА ВЪТРЕШНА ОПАСНОСТ ЗА СОЦИАЛИЗМА. ПОДОБНО НА РУСКАТА СИ СЕСТРА - ТЕ И ДВЕТЕ СЕСТРИ СЪСИПАХА СОЦИАЛИЗМИТЕ СИ! :)

Прочетете този анализ от г-жа Апостолова – ще Ви е полезен:

https://www.facebook.com/ilia.ganchev?ref=tn_tnmn#!/photo.php?fbid=582371598461010&set=gm.150403705144619&type=1&theater

Защо БСП остава най-опасната партия за бъдещето на България?( за нуждата от нова лява политическа идея)

Неолиберализмът е наше настояще и все още съвсем непознат и неосъзнат от хората. Той е покрил сега лявото и дясно пространство на Европ...а и го е унифицирал с едно мислене-неолибералното.

Дълго време съм изучавала неолиберализма , за да намеря срещуположната идея, с която да бъде ликвидиран. Установих, че неолиберализмът като последен вид на капитализма е мощна реакционна идеология, която човечеството познава и може да бъда ликвидиран само с нов тип лява политическа идея, насочена специално за борба срещу него.

Старата лява политическа идея родена от "Капитала" на Маркс, насочена срещу "класическия капитализъм", действащ само в национални рамки, бе "борбата срещу капитализма и бедността и мизерията, която той носи".

Старата лява политическа идея бе, обаче, успешно реализирана в западноевропейската социална държава строяща "социализъм( социално справедлива държава), започнала да се строи след II Световна война в края на 50-те години в двете части на Европа и строяща се до ден днешен, която аз представям в нов тип ДЕФИНИЦИЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА СОЦИАЛНА И ПРАВОВА ДЪРЖАВА.
Тя най-добре е представена в 8-те най развити икономики от северна и средна Европа и моторът на Европа- Швеция, Финландия, Норвегия, Дания ,Холандия ,Германия, Австрия, Швейцария.

Западноевропейската социална държава с главен бог ЧОВЕКЪТ И НЕГОВИТЕ НУЖДИ победи капитализма, очовечи го, създаде му човешко лице и направи"парите да обслужват хората", а не обратното- "хората да обслужват парите" както е при неолиберализма.

Тя разви социалната идея на Карл Маркс, като заложи в нея много демокрация и изгради свой демократичен модел-РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ, върху чийто основи се изгради ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА, като реализира по този начин всички желания на Маркс за борба срещу "класическия капитализъм", заложени в "Капитала".
Така западноевропейската социална държава направи Маркс неактуален.

В същото време комунистите на изток, които също като западняците строяха социална държава не успяха да я изградят и се провалиха, защото не заложиха на демокрация и не изградиха правова държава.

Липсата на правова държава доведе нещастния преход на източноевропейските страни и България, с пропущане дълбоко неолиберализма, което стана причина за разграбване на държавната собственост по най-криминални начини и създаване на крайно престъпна олигархична мафия, наречена от народа ни"мутри", захванала ключови позиции в икономиката и управлението на държавата и донесла новото олигархично-мафиотско -мутренско робство.

Неолиберализмът ликвидира в бившите комунистически страни от източна Европа изградената преди това социална държава.

Сега пред себе си Европа има нов тип капитализъм- НЕОЛИБЕРАЛИЗМА, с много нови черти, които го различават от "класическия капитализъм" заложен в "Капитала" на Маркс.

Една от най-важните черти на неолиберализма е прокламирането на стихийния глобален пазар без правила и национални рамки, унищожаващ националната държава.

Сега трябва да се намери новата лява политическа идея за борба срещу неолиберализма, която цяла Европа търси. Старата лява политическа идея и действаща само в национални рамки се оказа беззащитна да се справи с глобалния пазар на неолиберализма и оголи социалната държава на неговите удари и рушене.

Но БСП- майката на неолиберализма у нас, докарала го с плана "Ран Ът" и най - неолибералната олигархична партия, използва липсата на нова политическа идея в Европа в България да монополизира лявото пространство на България с лъжи и спекулации и не дава да се роди нова лява политическа идея за борба срещу неолиберализма, нито да се роди нов политически субект, носител на новата лява политическа идея за борба с неолиберализма.

Автор:Дора Апостолова

Материалът е допълнение към статията "Защо БСП е най - опасната партия за бъдещето на България?", натиснете линка ,за дя я прочетете http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4163%3A2013-05-03-15-07-18&catid=142%3A-3&Itemid=249

ЗАБЕЛЕЖКА: Г-жа Дора Апостолова е член на ДВИЖЕНИЕТО НА НАЕМНИТЕ РАБОТНИЦИ И СВОБОДНИТЕ ТРУЖЕНИЦИ:

( https://www.facebook.com/groups/124395891078734 )

 



Тагове:   бсп-опасност,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5331237
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930