Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2012 11:04 - „Непробиваемият” подход на стари кадри от БКП-БСП относно тоталитарния комунизъм (Разговор с виден стар компартиец)
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 781 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.11.2012 12:11


„Непробиваемият” подход на стари кадри от БКП-БСП относно тоталитарния комунизъм (Разговор с виден стар компартиец)

          (Нека повече хора станат свидетели на моя разговор с доц. д-р на исторически науки Димитър Генчев, зам.-главен редактор на сп. “Понеделник” и сп. “Ново време”, зам.-директор е на Центъра за стратегически изследвания при ВС на БСП. За мене би била интересна и дискусия по казаното от двамата)

          Във връзка с моята публикация в интернет „Разсекретените архиви на КПСС за намесата й в дейността и болшевизацията на БКП (1923-1925)”
http://iliaganchev.blog.bg/novini/2012/11/20/razsekretenite-arhivi-na-kpss-za-namesata-i-v-deinostta-i-bo.1022280  , се появи следният коментар от др. Генчев:

          Димитър Генчев Драги Илия, Нищо разсекретено няма в това, което публикуваш. Архивите отдавна /преди 60 години/ са известни и осмислени от историците. БКП /т.с./ е съоснователка на Комунистическия интернационал. Васил Коларов , Георги Димитров и Кръстю Раковски са основни политически лидери на Коминтерна.Отдавна е известно, че е много по-правилно да се говори за българизацията на КИ, отколкото да се натрапва измислената теза за "болшевизацията" на БКП. И твърдението за това, че Сталин бил поучавал Димитров е спекулация: Димитров много добре знае, че дневникът му се чете от НКВД и затова внимателно отбелязва какво е казал той и какво е казал Сталин. Впрочем не желая да оправдавам нито единия, нито другия. С една дума - продължавай да си правиш публикациите, но от време на време хвърлай по едно око на " История на БКП". Сигурно си я чел, но както личи си я забравил. И ти май, че беше инжeнер?

          Моят отговор:

Ilia Ganchev Драги Митко, това, че съм инженер е само един плюс, а не минус, както ти намекваш!

Правилно мислиш, че познавам историята на БКП най-малкото колкото тебе - само с хвърляне на едно око работите не стават, разбира се!

В голяма грешка си, че "архивите били известни отпреди 60 години"! Това твое твърдение е или плод на незнание, в което не вярвам, защото би било много зле за тебе и за института ти, или е манипулативно, за тези които четат всичко това!

Васил Коларов и Георги Димитров не са основни лидери на Коминтерна, а послушници на неговите действителни главатари - все ръководители на РКП(б) и ВКП(б). Ако не схаващаш това, значи въобще не си схванал същността на тоталитарния комунизъм, който е толкова вреден за социализма, колкото и финансовият капитал.

За моите публикации не бери кахър - аз ги правя за младите, които не са "заразени" от тоталитарно мислене", а не за старите, които са неизличими в някои отношения, за което искрено съжалявам!

Пропуснах да те информирам, че документите на Политбюро на ЦК на ВКП(б) и Коминтерна за целия период от 1919 до 1943 са разсекретени през 2002 и частично публикувани през 2004 г., а не преди 60 г., както ти твърдиш. Що се отнася до историците - те ги осмислят засега обикновено според това, от кой стратегически център получават заплатите си. Има и изключения, но в тези случаи съответните изсторици едва ли са били на работа в Института по марксизъм-ленинизъм или в Института по история на БКП, ЧКП и другите тоталитарни КП-та.:)

Радвам се, че си ми приятел и то усмихнат - и това ми е достатъчно! Бъди здрав!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5312164
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930