Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2012 12:49 - Благодарение на Капиталистическата левица ПАСОК и Капиталистическата десница Н.Демокрация гръцкият народ загуби, засега ...
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 812 Коментари: 0 Гласове:
0



Благодарение на Капиталистическата левица ПАСОК и Капиталистическата десница Н.Демокрация гръцкият народ загуби, засега ...

         Двете корумпирани политически фамилии – ПАСОК от ПЕС и Н.Д. от ЕНП получават крехко мнозинство и като верни слуги на гръцката и европейска финансова олигархия ще продължат още малко да тормозят гръцкия народ.

Икономическото положение на Гърция остава при това положение непоправимо.

         Организираният фалит на Гърция е необходим, но виновниците за катастрофалното състояние го превръщат в неорганизиран ад.

         Съставянето на коалиционно правителство под диктата на евро-гигантите няма да доведе до никакъв успешен изход и това ще стане очевидно в следващите 2-3 месеца. Никой няма да бъде в състояние да накара невинното мнозинство на гърците да продължат аскетично да икономисват – това е ясно и на европравителствата, които управляват неустойчиво, особено от 2007 досега.

         Единственото, което постига този изборен резултат, е „помощните” пари да продължават да текат към банките на развития Запад, но не и към Гърция.

         Кризата, която напредва неумолимо към Португалия, Испания и Италия, ще навлезе в лавинообразно развитие още тази година и ще парализира в още по-голяма степен правителствата на ЕС, които и без друго са вече съвсем безпомощни – независимо дали са на Станишевия ПЕС или Мартенсовата ЕНП.

         Трудно е да бъдеш слуга на престъпен, алчен господар-спекулант, каквато е европейската финансова олигархия, част от световната, който като пес дърпа със зъби и нокти, това, което е задигнал!

         Старците в Гърция, които гласуваха за ПАСОК и Н.Д., скоро ще разберат грешката си върху гърба си. Глътката въздух ще позволи на богатите да да доизнесат парите си от страната – при своите немски, френски и швейцарски побратими.

Гърция ще продължи да затъва и т.н. пакет икономии няма да промени нищо, тъй като не е възможно да бъдат спешно извършени реформи в Гърция, които от една страна да доведат до икономически растеж, а от друга да прикрият извършилите финансовите престъпления гръцки и чуждестранни банкери и управляващи.

Ще продължат трудностите и най-вероятно Гърция все пак ще изостави еврото, до което никога така и не успя да дорастне. То, еврото , беше предвидено в изгода на развития северозапад на Европа – само името му беше гръцко.

Нищо от заплахите на капитала и слугите му в политиката и медиите нямаше да се случи за народа на Гърция или Европа, ако на власт днес беше дошла ЛЯВАТА КОАЛИЦИЯ СИРИЗА. Манипулациите спрямо нея и в Европа, и в България се меняха бързо даже и чрез използваните названия: „екстремистка”, „крайна”, „радикална”, „демагогска” и т.н. – така през последните месеци я наричаха и медиите у нас, които почти без изключение са слуги на новоизлюпените от номенклатурата на БКП „бизнесмени”, „банкери” и разни други видове „капиталисти”.

Ако политическият „елит” на Европа едва не побесня да хули СИРИЗА, стремейки си да запази загубеното си лице, то една категорична победа на СИРИЗА би принудила европейските олигарси да се съобразяват както с народа на Гърция, така и със собствените си народи, очаквани в близко бъдеще от подобна съдба, ако не дойдат на себе си и не престанат да се оставят на манипулациите и заблудите на навлизащия в последната си криза национален, европейски и глобален капитал.

Споменатите крадци на обществен продукт са в треска, макар че твърдят, колко голяма била победата на „отговорните” две политгрупировки на капитала.

Разликата от 0,1 % между Сириза и Н.Д. им дава възможност да продължат колкото може повече дни, седмици и месеци защитата на собствените си печалби.

Гръцката „неодемокрация” този път се отрази благоприятно, за да въздъхнат – 0,1 % автоматично подарява на „Неа декократия” бонус – 50 депутати.

В сравнение с предишния избор на 6 май т.г. „Нова демокрация” и СИРИЗА увеличиха гласувалите за тях с по 10 % - НД – благодарение на старците, а СИРИЗА – на младите. ПАСОК намали с 1 %, въпреки подкрепата на Председателя на ПЕС.

Гръцката комунистическа партия намали влиянието си с 3 % по простата причина, че се държи сектантски начело с председателката си Папарига. Типичните гръцки комунисти са замръзнали към шаблона на 20 век, подобно на своите събратя от 6-те български БКП-та и половината от състава на БСП, който хем търпи дясното си ръковдство, хем се радва на децата си, тръгнали по пътя на „капиталистическото благоденствие”.

А в състоянието на съседите засега можем да очакваме само едно:

В голяма степен продължаване на драмата, парите ще си текат от стесения джоб на данъкоплатците в Гърция и Европа към банките, като замъгляващо ще се правят и по-нататъшни обещания за реформи, които най-вероятно няма да бъдат изпълнени ...



Тагове:   криза-лавина,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5332735
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930