Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2012 11:13 - МРЪСНИТЕ ИНТРИГИ НА НЕМСКИТЕ СОЦИАЛ-ДЕМОКРАТИ ОТ ПЕС СРЕЩУ АВТЕНТИЧНАТА ЛЕВИЦА НА ГЕРМАНИЯ – DIE LINKE
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 730 Коментари: 0 Гласове:
0



МРЪСНИТЕ ИНТРИГИ НА НЕМСКИТЕ СОЦИАЛ-ДЕМОКРАТИ ОТ ПЕС СРЕЩУ АВТЕНТИЧНАТА ЛЕВИЦА НА ГЕРМАНИЯ – DIE LINKE

На 3-тия конгрес на немската партия ЛЕВИЦАТА, състоял се на 2 и 3 юни в Гьотинген, Дитмар Барч загуби битката срещу Оскар Лафонтен, която приключи с неговата загуба в избора за Председател на партията.

Какво става сега?

Чакали-недочакали представители на ГЕСП (братската на БСП от ПЕС) окуражават Барч да извърши промени в Левицата.

Какви промени? – Да се превърне Автентичната левица на Германия и по-специално частта й от бившата ГДР в част от ПЕС-овата „социал”демокрация – по този начин и наследниците на тоталитарния комунизъм в ГДР по подобие на българските си събратя да изневерят на интерсите на наемните работници и да станат слуги на Капитала – така както това успешно го прави ГСДП от времето на Шрьодер досега в разни „коалиции” – с леви, с десни, с центристи – важното е да са на власт шепа соц.партийни бюрократи!

СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ ЗА СЕБЕ СИ изтоно-левия функционер на ЛЕВИЦАТА, Дитмар Барч:

„Аз много бих се радвал да Ви кажа добре дошъл в ГСДП. Това би било печалба за ГСДП о за политиката в Германия”, каза Йоханес Карс вчера във в. „Ханделсблат”. Този господин е говорител на влиятелния консервативен „Зеехаймски кръг” в ГСДП.

ЛЕВИЦАТА била „нямала вече бъдеще”, продължава соц.демократът Карс, изхождайки от състоялите се горчиви вътрешнопартийни битки за ръководния пост, подклаждани на първо място от източния „другар” Барч.

Карс призовава Барч на предстоящите през 1913 г избори за бундестаг заедно с ГСДП да осъществи „промяната”, вместо да продължавал да проявява „търпение” към ЛЕВИЦАТА.

Барч в момента все още е зам.парламентарен шеф на партия ЛЕВИЦАТА в Бундестага. Той загуби на конгреса срещу избрания партиен председател БЕРНД РИКСИНГЕР.

Партийният конгрес в Гьотинген показа отчетливо дълбоката криза в Левицата, спорът междъ лагерите разяжда партията.

В речта си пред конгреса парламентарният шеф на ЛЕВИЦАТА, Грегор Гизи разказа открито за „омразата’, която битувала в неговата фракция.

Безпринципните борби, подклаждани от хора като Барч доведоха до това, че в най-голямата провинция Северен рейн-Вестфалия на изборите за местен парламент (Ландтаг) Лявата партия загуби възможността си отново да влезе в състава му.

Особен гняв предизвика на конгреса следният инцидент:

След обявяване на избора на Риксингер за председател на Левицата, радикалното крило сред делегатите запя „Интернационала”, но с думи, които трябваше да разгневят „реформистите” на Барч: "Wacht auf, Ihr habt den Krieg verloren" („На крак, Вие загубихте битката”).

След конгреса си ръководните дейци на Левицата увериха за укрепващото единство. Създателят и бивш председател на Левицата, Оскар Лафонтен, каза в интервю пред „Лайпцигер Фолксцайтунг”, че с новото ръководство ЛЕВИЦАТА отново имала шанс да се профилира. В друго интервю пред „Пасауер Нойе Пресе” Лафонтен подчерта, че новите председатели Катя Кипинг и Бернд Риксингер добре представляват различните течения вътре в Левицата: „Всички личностни дразги би трябвало сега да бъдат изоставени”, апелира Лафонтен.

Новоизбраният главен секретар матиас Хьон каза пред „Мителдойче цайтунг”, че ЛЕВИЦАТА „ще бъде успешна като плуралистична и общонемска партия”.

Новият председател РИКСИНГЕР показа увереност, че ще може да преодолее вътрешнопартийните напрежения. Същностните бариери между опозиционно ориентираното синдикално крило и източногерманските прагматици не били непреодолими. Той не виждал опасност от разцепление: „Всички знаят, че ЛЕВИЦАТА като източногерманска партия не би имала шансове за продължително време”, каза РИКСИНГЕР вчера пред радио „Дойчландфунк”.

Но ... Продължават някои размирици в Левицата:

Ядосано от избора на Риксингер, околийското ръководство на Левицата в околия Цолерналб (от окръг Тюбинген в провинция Баден-Вщртемберг) единодушно подаде оствка. В тази околия на последните избори през 2009 Левицата е получила 1,9 %, а на изборите за Ландтаг през 2011 - 2,8 %.



Тагове:   гсдп-интриги,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5258632
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031