Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2012 10:12 - ПРЕДЛОЖЕНИЕ във връзка с предстоящата предконгресна Отчетно-изборна конференция на БСП – Варна на 22 април 2012
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 941 Коментари: 0 Гласове:
0



ПРЕДЛОЖЕНИЕ във връзка с предстоящата предконгресна Отчетно-изборна конференция на БСП – Варна на 22 април 2012

„АКО НИЕ СИ НЯМАМЕ ДОВЕРИЕ ПОМЕЖДУ СИ, ЗАЩО ДРУГИТЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ ДОВЕРИЕ КЪМ НАС?!”

         Спомням си, че през юни или юли миналата година се проведе Отчетно-изборна конференция на БСП – Варна, една от задачите на която беше да се посочи кандидат за кмет на предстоящите местни избори.

         Тази конференция очевидно допусна организационни грешки, щом като веднага след конференцията възникнаха големи напрежения и противоречия в рамките на организацията на БСП – Варна. Доказателство за това е станалото известно даже и на варненската общественост чрез вестниците писмо на една от районните организации, изпълнено с протести относно процедурата по провеждането и глауването: в това писмо се говореше за неуставно подменени делегати за конференцията и за тайнства по време на избора.

         Тези противоречия не угаснаха, а се разшириха с времето и повлияха на варненци също по време на местните избори.

         Сега и в бъдеще също е важно да не възникват подобни противоречия, дължащи се единствено на процедурни пропуски, особено като се имат предвид предстоящите задачи, свързани с идентификацията на БСП като изразено социалистическа Левица, а не като нещо мъгляво в общественото пространство.

         За да се избегнат нежеланите явления по тази причина, аз предлагам на утрешната конференция:

 

·               спазване на всички елементи на тайния и същевременно прозрачен избор, за да не възникват упреци за нарушаване на партийния устав;

·               точна и недвусмислена проверка на избраните от районните конференции делегати за конференцията, за да се изключи каквато и да било подмяна на уставно избрани делегати с други;

·               цялостния контрол по извършения избор и особено заключителната му част (т.е. броенето и обработката на резултатите) да бъде също така открит пред всички делегати и да не буди никакво съмнение и работата на комисиите по изборта;

·               В заключение на конференцията трябва да се изкажат открито всички съмнения по процедурните въпроси, за да не се създават условия за противоречия по такива причини.

 

Ако се изпълни ЕКЗАКТНО моето предложение, партийната огранизация във Варна ще отиде с достойно лице на конгреса през май и ще получи нарастващо доверие и от варненското гражданство като нормална, демократична и почтена обществено-политическа организация.

ДОВЕРИЕТО НА НАРОДА СЕ ИЗГРАЖДА И ЧРЕЗ НАЙ-ДРЕБНИТЕ НАГЛЕД НЕЩА! АКО НИЕ СИ НЯМАМЕ ДОВЕРИЕ ПОМЕЖДУ СИ, ЗАЩО ДРУГИТЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ ДОВЕРИЕ КЪМ НАС?!

 

P.S. Мисля, че това предложение е в сила и за останалите предконгресни общински конференции на БСП, особено за онези места, за които в печата се бяха появили и миналата година сведения за проблеми, подобни на варненския.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5328245
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930