Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2011 15:25 - За бъдещето на ДПС и за гражданите на страната
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 541 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2011 15:26


За бъдещето на ДПС и за гражданите на страната

д-р инж. Илия Ганчев, 31.05.2011


         Като се запознаем с Програмната декларация на ДПС установяваме, че тя е писана през 2006, т.е. преди България да стане член на Европейския съюз и подновена с няколко декларативни изречения през 2007 и 2009.

Всичко, което е посочено като цели и ценности в тази декларация, вече е изцяло изпълнено и нищо не налага съществуването на това движение, ако от него обществото не очаква нещо ново.

Ако има някаква новост в тази програмна основа на движението, нека някой да я посочи дословно и да я обоснове! В противен случай ще се касае за още една либерална партия, каквито ги има в изобилие както в България, така и в Европа.

Започналата през 2008 годна всеобща криза на съвременния финансово упражняван капитализъм показа недвусмислено, че неолибералните тенденции само ускориха тази криза, която е на път да се окаже крайно опасна и жестока за човечеството, за Европа и за България.

Отвреме-навреме в България, както и в останалите европейски страни избухват инциденти и пламъци, разпалвани от неофашистки, ксенофобски и други човеконенавистнически организации. Ефективната борба и загасяването им се осъществява по най-добрия начин с общонародни действия в рамките на народните партии и гражданските движения, а не чрез партии на етническа или религиозна основа.

Избиратели на ДПС в България са основно хората, които бяха унижавани по жесток и нецивилизован начин от тоталитарния комунистически режим. Той вече е ликвидиран респ. преодолян необратимо, независимо от желанието на отделни лица-останки от този исторически анахронизъм от феодален тип.

Изводът е от ясен по-ясен:

Желаещите да се борят за човешка и социална справедливост имат място в общонационалните български обществени и политически организации и в частност в нововъзникващите обществени движения. В рамките на всички демократични партии от европейско естество има и място за  крила, обединения и движения.

Тези партии и техните съставни движения са толкова по-авторитени пред обществото, колкото в по-малка степен техните ръководители се занимават „с разпределяне на порциите”, както знаем за много от нашите партийни пъководители. Всъщност те разпределят порциите за собственото си облажаване, което е в противоречие както с християнските, така и с мюсюлманските ценности, които са основните морални ценности в рамките за българската нация.

Имахме нещастната възможност да преживяваме на гърба си правителствените коалиции от такива „порционерски” партии и още дълго ще носим ярема, нахлузен ни поради собствената ни глупост и безразличие.

Нека всеки индивид да намери своето място в наличните обществени подпространства, а ако няма такова подходящо, да участва в създаването на организации, които ще удовлетворят неговите и на ближните му интереси.

Основните два елемента на справедливостта са разбира се свободата и равенството в широкия смисъл на тези ценности. Това означава истинската, всеобхватната демокрация, а не демокрация само за няколко стотин самоизбрани фамилии. Всички останали проблеми са производни от посоченото.

Събудете се и започнете незабавно практическите си действия!



Тагове:   обществото,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5329034
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930