Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 11:07 - Двамата кандидати на ГЕРБ за кмет на Варна Симеонов и Папазов
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1303 Коментари: 0 Гласове:
0



Двамата кандидати на ГЕРБ за кмет на Варна Симеонов и Папазов

 

1. Сегашният областен управител Данчо Симеонов Симеонов
роден на 18.02.1955г в гр.Стара Загора,

завършил „Корабоводене” във Висшето военно морско училище - Варна (1974-78)
1979 – 1996 работил като офицер на различни длъжности във ВМС на Република България, ВВМУ и Главния щаб на ВМС; 2006 – съучредител на ГЕРБ

2. Сегашният изпълнителен директор на Пристанище Варна Данаил Стоянов Папазов

роден на 23.02.1959г в с. Красен, Толбухинско

завършил „Корабоводене” във Висшето военно морско училище - Варна (1977-1981)

Председател на Спортен клуб по ръгби Варна.

 

Първа варненска статия по въпроса с автор Веселина Томова:

„Влизат мръснишки с бутоните на Борисов в битката за Варна”

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=17963&Itemid=9

26-05-2011

Губещи кардинално мача, определени гербаджийски среди, включват близки до тях медии, за да въздействат на Бойко Борисов и да го вкарат в засада.

Кръгът, оплетен в зависимости, броящ – председателят на ГЕРБ – Варна Павел Димитров, шефът на общинската ДПС – Янко Станев и среди, близки до варненския кмет, е на последната права в опита си да пласира своя удобна кандидатура за кмет на ГЕРБ за морската столица, разкри afera.bg

След като предизборния мач бе тотално загубен от председателя на ГЕРБ – Варна Павел Димитров, той и компанията му, разнородна като политически интереси и бизнес-ресурс, съсредоточиха усилия да не се дадат без бой.

Целта е статуквото на схеми, обезкостили морската столица, които afera.bg си запазва правото да разкрие във времето напред, да не бъде покътнато, дори и при смяната на местната власт на есен.

Партийните събрания на ГЕРБ – Варна вече излъчиха кандидати за кмет на Варна. Вътрешно-партийните интриги и комплоти успяха на хартия да „спечелят”, но на всички е ясно, че последната дума ще има върха в ГЕРБ и лично Бойко Борисов.

След като Павел Димитров е кауза пердута, кръгът около него с дейното участие на шефа на ДПС Янко Станев, впрегна близки до тях медии, сътворявайки евтино активно мероприятие. Целта е да внушат името на директора на Пристанище – Варна Данаил Папазов, че „той щял да бъде кандидатът за кмет на Варна, излъчен от ГЕРБ”.

В истеричното бързане да спасят досегашното доене „на караминьол”, преплетката между „вип” местни гербаджии, депесари и хора на кмета Кирил Йорданов, буквално влязоха остро с бутоните на Борисов. Който пък до този момент е показал, че не брои за сливи местните „тарикатчета” от ГЕРБ.

Битката за Варна очевидно ще бъде не само на “на живот и смърт”, но и ще е знакова за управлението на ГЕРБ.

Ако тук гербаджиите се сгромолясат, няма да загубят „само мене си”.

„Тройната коалиция” в морската столица, състояща се от ръководни местни кадри на ГЕРБ, ДПС и лица около кмета Кирил Йорданов, прави опит за комплот, за да не изпадне окончателно от каруцата.

Afera.bg досега със скалпелна точност прогнозира резултата от ситуацията.

Този мач няма да бъде решен от Цветанов. Борисов ще бие келембашите.

 

Другата статия по въпроса:
ГЕРБ издигат Данаил Папазов за кмет на Варна?

Шефът на пристанище Варна кап. Данаил Папазов ще е кандидатът за кмет на Варна на управляващата партия ГЕРБ, научи „ДНЕС+“.

Вече са приключили всички партийни събрания във варненските общини, на които се номинират кандидатите за поста. Сред най-желаните за кмет на морския град са областният лидер и депутат Павел Димитров, който е получил подкрепа от всички районни организации. След другите фаворити на членовете на ГЕРБ са изпълнителният директор на "Пристанище Варна" Данаил Папазов, областният управител Данчо Симеонов, председателят на Общинския съвет Николай Апостолов и мениджърът на грандхотел „Варна“ Иван Портних, потвърдиха за „ДНЕС+“ от пресцентъра на ГЕРБ.
До Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще бъдат изпратени поне три номинации, като крайното решение ще взето в София. Преди време от ГЕРБ обещаха, да обявят кандидата си до края на май.
По информация на „ДНЕС+“, Павел Димитров, който многократно е заявявал, че за поста е необходим по млад кадър, е готов да се откаже в полза на Папазов. След скандала с посланиците, агенти на Държавна сигурност, в отговор на въпрос на „ДНЕС+“ от ГЕРБ коментираха, че на предстоящите избори, няма да номинират бивши агенти, какъвто е областния управител.
Данаил Папазов е завършил корабоводене във ВВМУ "Никола Й. Вапцаров". Той е член на УС на Асоциацията на пристанищата на Черно и Азовско море (BASPA). Има специализации в PTRC-London/NEA Transport research and training по "Управление на пристанищни системи", "Развитие на транспортния сектор", "Развитие и управление на транспортния сектор на страните от ТРАСЕКА"; в GTZ-Germany - "Реформа в пристанищата", "Пристанищна администрация и модели на приватизация в пристанищата".
Капитан Данаил Папазов е изпълнителен директор на „Пристанище-Варна“ още от 2001 година, когато на власт дойде НДСВ. Под ръководството на Папазов през последните няколко години варненското пристанище постигна отлични резултати и неизменно дружеството е било на печалба. В обновяване на техниката пък бяха вложени милиони. Мениджърските му качества го оставиха на поста и по времето на тройната коалиция.

След като ГЕРБ пое управлението на страната и след смяната на ръководството на порт Бургас, кап. Папазов подаде оставка, като посочи лични причини. След разговор с тогавашния транспортен министър Александър Цветков, той оттегли оставката си и обяви, че са уточнени всички технически подробности, свързани с работата на пристанището.

 



Тагове:   варна-кмет,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5309826
Постинги: 4992
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930