Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2011 17:20 - Супер-дискусия на тема „комунизъм” в германския Бундестаг
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 2131 Коментари: 3 Гласове:
0



Супер-дискусия на тема „комунизъм” в германския Бундестаг

(Реч на Улрих Маурер, депутат, член на ръководството на Левицата, пред поисканата от ХДС и Св.ДП дискусия)

21.01.2011

„Вие сте опортюнисти и лицемери!”

Уважаеми дами и господа! Фактът, че се твърди нещо мръсно, не оправдава това, към партия Левицата да се отправят фалшиви обвинения и наглости.

Всеки, който е чел дори и само един от документите на нашата партия или на ПДС, която вече не съществува и която се вля в партия Левицата, той само би си пожелал – и това Ви го казвам след дебата преди два дни -, ХДС/ХСС да се дистанцира от сътрудничеството, от колаборацията си с нацистите в ерата на Аденауер по същия начин, както ние го направихме с ГДР.

Така не става, уважаеми дами и господа, да ни изпращате екстремисти, които да нападат хора по улиците, макар че ние сме единствената партия, единствената за съжаление, която отхвърля насилието като политика и войната като средство на политиката – ние тъкмо проведохме дебат по въпроса за Афганистан. Това е едно особено безсрамие!

Аз забелязвам, че Вие очевидно малко сте чели относно комунизма. Вие тъкмо го определяте като изобретение на Маркс и Енгелс. Затова искам да Ви прочета нещо от историята на апостолите – слушайте добре!

„Количеството на вярващите беше едно сърце и една дуща; нито един от тях не казваше за своите блага, че са негови, а всичко им беше общо. Всеки, който имаше земя, я продаваше и носеше полученото за общността.”

Това е комунизмът начисто, уважаеми колежки и колеги от Християн-демократическия и Християн-социалния съюз.

(Викове от ХДС и Св.ДП: Затова ли комунистите преследваха християните!)

Между другото и тогава един на име Ананиас заделил една част от събраното за себе си.

Та това са комунистически иде, от които Вие се дистанцирате – ясно защо. И Вие трябва да го чуете поне за сведение. Вие с удоволствие бихте ни натикали в ъгъла  - в края на краищата правите предизборна борба – ясно е.

Можете да  си шумите, колкото си искате. Но аз ще Ви кажа: моята партия застава зад възстановяването на социалната държава и справедливостта. Тя застава зад възстановяването на демокрацията и отхвърлянето на войната като средство на политиката.

С всички големи утопии в човешката история се е злоупотребявало за извършване на престъпления. С прахристиянската утопия за общността и премахване на частната собственост – която тъкмо Ви прочетох – е било злоупотребено за престъпленията на Сталин и Пол Пот. С нея беше злоупотребено на берлинската стена и с понятието диктатура на пролетариата. Но с християнската идея е било злоупотребено, като Йерусалим е бил потопен в кръвта на мюсюлманите. С нея е било злоупотребено  за процесите срещу вещици и за мъченията на инквизицията.

         Идеята за капитализма носи отговорност за смъртта на цивилното население на Виетнам.

Накрая ще Ви кажа едно – и тук можете да ме хванете – ние сме единствената партия, която се надига срещу финансовопазарния капитализъм. Затова сме тук и се гордеем с това!

(Викове от ХДС/ХСС: Със или без комунизъм?

Вие сте прокапиталистически партии, които чрез дебата за кмунизма искат само да отклонят нашето общество от същинските проблеми. През тези дни чрез спекуланти на стоковите борси се тласнаха цените на зърнените храни и други хранителни продукти нагоре.

Поради това тази година ще умрат милиони деца. Това е един елегантен начин да се убива,  но пък затова е и осъдителен.

Ако трябва да говорим истината – тогава цялата истина.

Няма да успеете да ни победите с вкарване в ъгъла на комунизма. Към логиката на историята се отнася и този факт, че в крехката си възраст, когато аз бях свещенослужител в католическата църква, Вашата партийна председателка (Меркел) беше комсомолска функционерка (FDJ) за пропаганда и агитация. Това също се отнася към обстоятелствата, върху които трябва да поработите, вместо да се разтоварвате с нас.

         Това че заграбихте имуществото на партиите от блока (в ГДР), също трябва да го обмислите. Вие си мълчите също и по въпроса, че с нашите гласове в Укермарк избрахте Ваш човек за шеф на провинцията. Вие сте опортюнисти и лицемери! Затова няма да се оставим на Вас!

 



Тагове:   Левицата,


Гласувай:
0



1. анонимен - AWyKxIBJrozQhMpxPF
25.05.2011 02:37
YouВ’re a real deep thikner. Thanks for sharing.
цитирай
2. анонимен - FblRaxdXPbPDUO
25.05.2011 15:30
IirDsd <a href="http://uvmgisoiifff.com/">uvmgisoiifff</a>
цитирай
3. анонимен - jukcKtbyCwOTE
25.05.2011 19:47
ZIaw2D , [url=http://wgldevlxhhsv.com/]wgldevlxhhsv[/url], [link=http://ujbtmdcpfsev.com/]ujbtmdcpfsev[/link], http://evgdqaznxbiv.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5263437
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031