Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2010 11:12 - Лилов: БЕЗ СЪМНЕНИЕ ЕВРАЗИЯ Е БЪДЕЩЕТО НА ЕДНА ПРОСПЕРИРАЩА ЕВРОПА
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 714 Коментари: 0 Гласове:
0



Лилов: БЕЗ СЪМНЕНИЕ ЕВРАЗИЯ Е БЪДЕЩЕТО НА ЕДНА ПРОСПЕРИРАЩА ЕВРОПА

VI Младежки социален форум във Варна – 12.12.2010

"Варна – източната граница на Европа като част от проекта 2020”

 

Професор Александър Лилов откри VI Младежки социален форум.

http://dnesplus.bg/VideoNews.aspx?n=514068

Перспективите за развитие на Варна през следващите години са основните акценти в програмата на форума, който се проведежда в морската столица. Темата на поредния епизод е: "Варна – източната граница на Европа като част от проекта 2020”.

 

Член-кореспондент на БАН, проф. Александър Лилов: България се нуждае от компетентно и модерно управление

 

България се нуждае от компетентно и модерно управление. Трябва да се излъчи държавен и политически елит, който да има една модерна слединдустриална визия за развитието на България. Да се осигурят условия за едно позитивно развитие на страната: икономическо, инфраструктурно, образователно и научно, каза проф. Александър Лилов.

Вярвам, че България ще намери мъдрост, хора и ще излъчи този елит. Той трябва да реши три големи проблема в 10 годишна перспектива:

ликвидиране на бедността,

технологична модернизация на производството,

инфраструктурна модернизация.

Без да се решат тези три проблема, няма път напред”, категоричен бе проф. Лилов.

България ще се развива добре, ако инвестира в здравеопазване, образование и наука. Това съобщи на пресконференция по време на VI Младежки социален форум проф. Александър Лилов от Център за стратегически изследвания-София.

 

Проф. Лилов заяви, че силният фактор за развитие на България всъщност е т.нар. европейски фактор – членството на страната ни в ЕС.
„Смятам, че натискът на Европа върху едно пренасочване на усилията, на ресурсите на България от това управление трябва да се преодолее и аз много разчитам, че Европа ще окаже положително въздействие и България ще се отърве от тази имитация на демократизъм, иначе ние нямаме шанс”, каза още Лилов.


Програмата на VI Младежки социален форум на БСП, който се проведе вчера във Фестивален и конгресен център-Варна включваше три модула –

„Образованието, науката и културата- път към конкурентноспособността”,

„Решения – възможности за развитие на инфраструктурата и икономиката” и

„Перспективи пред трудовата заетост и социалната защита”.

Мултимедийните презентации показаха както проблеми в съответните области, така и начините за тяхното решаване и бъдещо успешно развитие. Основните оси бяха съсредоточени още в морската индустрия, енергийния пазар в региона, екологията.

Инициативата беше част от годишния календар на младежката организация на БСП в града и се проведе съвместно с Центъра за стратегически анализи и изследвания – София на проф. Александър Лилов, както и с подкрепата на Градския съвет на БСП.


Гости на Шестия младежки форум във Варна народните представители бяха Янаки Стоилов и Петър Курумбашев. Специално за дискусиите във Варна беше и цялото национално ръководство на Младежкото обединение на БСП.

Поканеният председател на БСП и варненски депутат Сергей Станишев не дойде.


Поканени за участие бяха и чужди дипломатически мисии в България, ректорите на Висшите училища в града, научни работници, браншови организации, синдикати и изявени специалисти в различни области, неправителствени организации и др.

В. ДУМА отрази слабо форума във Варна, тъй като „е трябвало” да отдели 2 страници на Цв. Цветанов и Б. Борисов...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5309301
Постинги: 4992
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930