Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2010 10:39 - Иван Генов, председател на партия Българската Левица, за БСП и Първанов
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 2144 Коментари: 2 Гласове:
0



Иван Генов, председател на партия Българската Левица, за БСП и Първанов

5-11-2010 http://www.bnews.bg/article-17542

- С кои ще се обединявате евентуално?

- Два са основните проблеми на лявото пространство в България - единият е неговата разпокъсаност и вторият е състоянието на БСП. БСП нека да се оправя сама за себе си на "Позитано" 20. Мисията на Българската левица е максимално да съдейства за обединяването на левите сили в България, което на този етап изключва БСП.

- И Първанов ли да се оправя сам за себе си, имам предвид новия му проект, който анонсира?

- Проектът Първанов не е нашият проект. Проектът Първанов е либерален по своята същност. Той е всеяден, деструктивен спрямо БСП, включва социални елементи, но напълно изключва социалистическата перспектива. Повтарям - това не е нашият проект, а е пореден опит за утвърждаване на либералния модел в страната, за запазване на преходния елит - формално разделен на десен и ляв, но фактически еднакво обслужващ партията на богатите, на олигарсите.

- На последното заседание на конгреса на социалистите Станишев предупреди, че този път много строго ще се разправят със соцорганизациите и съпартийците по места, които се заиграят извън партията, гонят интереса си на местния вот и размиват гласовете вляво. Допускате ли да играете заедно с местните партийни организации на БСП с една кметска кандидатура, ако е достатъчно силна и с рейтинг да спечели?

- На първи тур това е малко вероятно. И по повод на това, което много често говори Станишев, искам да отбележа, че на последния си конгрес те приеха единодушно стратегията си България 2020, без нито веднъж да се спомене социалистическата идея, думата социализъм. Така че Станишев може да заявява милион пъти, че без БСП нищо не може да се случи нищо вляво. Но това не превръща самозаблудата в истина. И освен това, Станишев не може да бъде алтернатива от една страна, от друга той не е и толкова ляв - да му напомня - тройната коалиция, плоският данък, заменките, царските обятия, милитаризмът и не на последно място моралът.Това не са социалистите, а една малка група ръководни дейци, които подмениха идейната и политическата същност на БСП. Превърнаха БСП в една социал-либерална формация. Този процес започна от предишния председател и беше довършен от сегашния.

- Как ги виждате социалистите - ще си партнират ли с Първановата формация или ще бъдат врагове?

- Проектът АБВ е най-голямата мина за "Позитано"20.

- Тоест, по-скоро Първанов застрашава БСП, а не обратното?

- Да, Първанов застрашава БСП и той за пореден път ще докаже, че никога не е имал нещо общо със социалистическата идея. Бил е председател без да е социалист.Той по принцип никога не е бил социалист по природа. Във ВНС влезе от друга формация - ОКЗНИ /Обществен комитет за защита на националните интереси/ на Добри Задгорски.



Тагове:   БСП,


Гласувай:
0



1. анонимен - idnjhnGlZ
25.05.2011 17:15
Ppl like you get all the barnis. I just get to say thanks for he answer.
цитирай
2. анонимен - RHmYcUkOnbUYiQHx
25.05.2011 22:40
Great cmmoon sense here. Wish IВ’d thought of that.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5259224
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031