Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2022 08:22 - КАКВОТО МУТРОХВАНОВА И РАДЕВ СЛУЧИХА НА КИРЧО СЕКСА ГО ИМА В ДОСТА ОПЕРНИ ЛИБРЕТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Музика   
Прочетен: 1427 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 06.07.2022 15:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

КАКВОТО МУТРОХВАНОВА И РАДЕВ СЛУЧИХА НА КИРЧО СЕКСА ГО ИМА В ДОСТА ОПЕРНИ ЛИБРЕТА

 

   Ще ползвам либрета от две опери, за да поясня как недолюбващите министър-председателя ни посланик Митрохванова и дилафът й в България, пРезидентът радеВ го свалиха от поста му. В аванс казвам какво бе оръжието им – приготвиха му любовен елексир, който бедният харвардник бе принуден от тях да изпие...

     Първият сюжет на опера с такова действие е операта Тристан и Изолда от Вагнер. В нея Вагнер ползва старонемска легенда,  която обработва за либрето на операта си и пише музиката към нея. За написването на тази опера има и още една причина, въвеждам името на поетесата Матилде Везендонк. Образованите в музиката ще ме разберат.

   В дейстнието на тази опера участва една приготвителка на магически питиета, Брангена. Тя обаче не изпълнява приказа до нея, да отрови Тристан и Изолда, а вместо отрова приготвя любовно питие. Така двамата главни герои, Тристан и Изолда вместо да се отровят се влюбват. Драматургията е много силна. Тристан убива любимия на Изолда, но питието на Брангена става причина да възникне тази любов, неръкотворния паметник на която издига Вагнер. По-точно, любовта му към Везендонк.

    Подобен сюжет ползва Доницети в операта си Любовен елексир. Понеже в България има много откачалки /б. м. русофили, с интелектуален потенциал не различаващи дигитус от фалос/, пиша заглавието на операта на Доницети и на съветски език, Любовный напыток. В тази опера учства един лекар измамник Дулкамара, който приготвя елексири срещу всякакви болести, прави магии, случва събития , окончателно премахва брадавици и косми, при жените йоз предизвиква узряване на яйцеклетки. След стабилно заплащане той приготвял поръчан за целта елексир, който бил....вино.  Разликата в любовния му елексир била само силата и цвета на виното.

   Момата красавица в операта е Адина, а влюбени в нея са Белкоре и Неморино. Докторът шарлатанин обаче дава от силното вино /вълшеният елексир/ на Неморино, който така се натряскал с него, че Адина му кандисала, а офицерът Белкоре излязъл от триъгълника.

   Страхотен сюжет! Операта като музикален театър има много приятелки баби, които след представлението така се „настройват”, че видят ли красив мъж, налитат му. Почти всички опери са тъпи до немай къде, цитирам „Копринената стълба към небето”. Много арии от оперите са променени с цел оскверняването им, циирам „Радамес отива да пикае, хайде всички да го придружим!”.  Сред оперите обаче има и шедьоври. Такива са оперите на Моцарт, които са върхът. Велики са и оперите на Вагнер, в които има старонемска легенда, ползвана за либрето на операта, а също и музика доста сложна, подходяща за много малко слушатели.

   Нещо подобно – изпиване на любовен елексир, приготвен от шарлатани - стана и с нашия министър председател Кирчо Секса, Харвардника. Лекарите-шарлатани в случая бяха руската посланичка митрохвановА и пРезидентът радеВ. Те от дълго време готвеха волшебния напыток за Кирчо, събирайки го в тънкостенна чаша след изцръкването му по време на срещите между тях. Този процес на сбиране на волшебния напыток продължи доста дълго и се наложи да го прехвърлят в по-голям стакан. Как точно е бил приготвян коктейла от тия двамата, смесван в тънкостенната чаша, помагали ли са си в този процес по-обилен да е „матриала”, не е ясно. Те обаче принудиха Кирчо да изпие този любовен напыток в името на мира и щастието на народите на България и двойния ни освободител, Русия, в името на борбата срещу валутата и кюлчетата по шкафчета и чекмеджета, в името на хващането на крадците на чували с пари от магистралите, в името борбата срещу Каскета, най-голямото зло според тях за страната ни. След като Кирчо изпи коктейла, приготвен му от митрохвановА и радеВ, той се опи и падна зад сцената. А за  падналият от сцената и там няма място...

   Леко съжалявам Кирчо, много лесно го изиграха. Излъгаха го, караха го и него да лъже, накрая го принудиха да изпие този любовен елексир / б. м. тази отвратителна смес/,  приготвена му от заклинатели/лекари-ментета.

   Кирчо, Кирчо, много глупав се оказа, даде се твърде лесно!  Язък ти за 18 сантиметровият га ти вИси. След това питие сантиметрите по отношение на провеса може и да са ти се увеличили...

   Що им се върза на тия измамници, а не си стоя в Канада?

   Аз наистина съжалявам Кирчо, но пък има други, за които съм убеден че се радват до такава степен, че сернуват по малко. Няма да осветлявам най-израдваните, но въвеждам таг за втори път – те са ръководители на 3 параламентарно предстванени партии.

   Очаквам следващото действие по сценария на пРезидента, опит за съставяне на служебно правителство с хора от пРезиденството с куклички на конци или на юзди от Радев. Говорим Радев, понимаем Путин. Говоорим Путин, понимаем Радев....







Гласувай:
4



1. planinitenabulgaria - Потеже постингът ми е в Категория "Музика"
06.07.2022 15:12
как не се намери един музикант, който да приложи линк с музиката на арията "Ми пуси", която Кирчо бе принуден да изпее след изпиването на любовния напыток, приготвен му от посланик Мутрохванова?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189275
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031