Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2012 11:46 - ЕДНА ВЪЛНУВАЩА СЪДБА: За пробивната варненска актриса Илияна Даскалова – в Нова Зеландия с Добрин Митев
Автор: iliaganchev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2987 Коментари: 0 Гласове:
0



ЕДНА ВЪЛНУВАЩА СЪДБА: За пробивната варненска актриса Илияна Даскалова – в Нова Зеландия с Добрин Митев

 

На 3 октомври 2007 г сайтът на най-голямата агенция за обучение по английски и работа с емигранти в Нова Зеландия публикува следната статия относно забележителната адаптация на варненската актриса Илияна Даскалова и нейният съпруг Добрин Митев (бивш председател на СДС – Варна от 1993 до 1999 и областен управител на Варна при правителството на Иван Костов от 1997):

 

ЕДИН СВЕЖ СТАРТ

Животът на Илияна Даскалова звучи като филм. Той съдържа всички основни елементи: красива героиня, любовна история, опасност, и щастлив, след горчивината, край.

И все пак, историята на Илияна не е филм, а е в съответствие с всичко, случило се нея и семейството й, което е било стресиращо и болезнено.

Един идиличен живот

В родината си България Илияна е била добре познат актьор, танцьор и музикант. Тя спечелила много награди, направила музикален CD и се появявала по телевизията и във филми. Живеела в красив апартамент с изглед към морето и когато се запознала с Добрин, бъдещия си съпруг, приказният й живот изглеждал изпълнен. Нейният съпруг бил политик и областен управител. Медийният интерес към двойката бил интензивен, както и за известно време положителен.

         В страх за живота си

Съдбата на двойката започнала да се променя, след като Добрин се кандидатирал за кмет на града като кандидат на Демократическата партия (забележка: СДС) и загубил. Скоро много от медийните истории за двойката променили тона си. Имало инсинуации за корупция и алчност. Някои истории намеквали, че Илияна е златотърсач. Завръщайки се от театъра нощем, тя чувала хора, които крещят обиди зад гърба си. Нейният син започнал да получава жестоки подигравки в училище.

Двойката ставала все по-разстроена заради лъжите и загрижена за бъдещето. Тогава един ужасен ден Добрин излчзал да си купи кафе и, е бил прострелян в крака от неизвестен мъж. В болницата на Илияна казали, че е имало възможност, че куршумът съдържа отрова и че нищо не биха могли да направят, но да изчакаме и да видим. За щастие, куршумът се оказал не отровен, и Добрин се възстановил.

Въпреки това, двойката сега се знаела, че те трябва да напуснат България. Някои приятели са им разказали за Нова Зеландия. Те бяха чули, че тя е топла страна с приятелски настроени хора, които се усмихват често. Добрин дошъл пръв в Нова Зеландия, и след това няколко месеца по-късно, Илияна и трите им деца го последвали.

Нов живот и нов език

Когато нейният самолет кацнал в Окланд, Илияна имала възможност да се отпусне за първи път от години. Илияна, нейният съпруг, и трите им деца дошли в Нова Зеландия, за да избягат животозастрашаваща ситуация в родината си. Днес те живеят на северния бряг. Въпреки че тя все още е само в четиридесетте си, Илияна знае, че актьорската й кариера може би е свършила. Езиковата бариера е твърде голяма.

Вместо това, тя е създала собствен бизнес като инструктор Рейки и масажист-терапевт. Илияна отишла в ESOL (North Shore) през 2005 г. и е била подкрепена от съсед, който също бил в ESOL. Когато учителят й не бил в състояние да продължи уроците си с Илияна, тя ги съчетала с друг преподавател. Илияна и първият й учител са добри приятели и все още се виждат един друг на регулярна основа. Илияна се радвала на неговите уроци по английски език и била много ентусиазирана от подобряване на нейния английски, срещайки нови хора чрез ESOL и се включила в общността.

На Световния ден на бежанците през 2006, тя била един от изпълнителите на функция, определена от ESOL (North Shore). Джордж Ууд, кмет на North Shore City, Rohan Jaduram от Комисията по правата на човека и около 100 други гости присъствали на събитието. Илияна изпълнила песни на много различни езици, включително български, руски, македонски, италиански, немски, гръцки и френски. За някои песни, тя съпровожнала с китара. Нейният ентусиазъм и открита личност позволили на присъстващите да се насладят на изпълненията, и много от публиката били видимо развълнуван, когато тя пеела песни на техния собствен език. Въпреки че няма признание на медиите, нейният живот е много по-малко стресиращ, а тя чувства, че е в състояние да помогне на клиентите си да се справят със стреса в своя собствен живот. В крайна сметка, Илияна би се радвала да бъде в състояние да обучава драма в Нова Зеландия.

        

Способностите на Илияна Даскалова като сертифициран масажист-терапевт:

Acupressure, Energy Systems Massage, Foot Joint Mobilization Therapy, Indian Head Massage, Infant Massage, Manual Lymphatic Drainage, On site Chair Massage, Pregnancy Massage, Reflexology, Reiki, Relaxation (Swedish) Massage.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5305237
Постинги: 4987
Коментари: 877
Гласове: 1355
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930