Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2021 12:16 - „ВЕДНАЖ УПУЩИШ ЛИ ЗЛОТО В ДОМА СИ, НИМОЙШ СЪ КРУТУЛИ ОТ НЕГО!”
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2276 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

„ВЕДНАЖ УПУЩИШ  ЛИ ЗЛОТО В ДОМА СИ,  НИМОЙШ СЪ КРУТУЛИ ОТ НЕГО!”

     /Народна мъдрост от с. Добри лаки, Югозападна България/

 

    Народната мъдрост, която чух преди много години в смесения магазин на селото пренасям към това, което се случи в Америка. Другаде по света – иди-дойди, пълно е с идиоти, които наричаме с различни имена: диктатори, бащици, патриоти, най-точната дума обаче за такива нехора е откровени идиоти.  Но да се случи това в Америка и тя не само да не може да се отърве от злото, но и да  затъва в него е сигнал към целия останал свят, много тревожен...

    Зло в Америка имаше и преди пудела на Путин, Тръмп, да стане президент, но американците някак се справяха. Причината – такъв ненормалник  фкато президент те никота в истроията си не са имали. Този път обаче в борбата срещу злото те не успяха -  победата им е временна, виси на косъм и това, което сториха сенаторите им вероятно след следващите президентски избори ще довърши страната, в смисъл ще сложи край на сегашното й статукво на велика сържава. Новитят хунвейбинов вид там, който сега се заражда и набира мощ ще я върне далеч-далеч назад. Злото бе съхранено поради възползвалите се от него непочтени хора с власт, имам предвид сеннаторите, преобладаващо републиканци от типа тръмписти, коитос оневиняването на Тръмп за нападението от локлуците над Капитолия компрометираха страната си в очите на света.

   Чрез кибератака Путин турна за най-пръв в Америка един прост, но пък направил пари /това е американски израз/ пазарен субект, който обърка мисленето, по-точно е да ажа изграждащатата се ценностна система на голяма част от младите амеликанци.  Неговата арогантност и простащина преминал в американските боклуци не само остава в тях, но има и опити от десните сили да я мултипплицират и ползват като инструмент по същество за рушене на страната от вътре и комппометирането й прид света. Президентовата простащина за четири години на поста навреди не само на света, на страната му, засегнати по някакъв начин от простащината и непоследователността му, но най-много навреди тя на светогледа на младите американци. Той ги опростачи подобно на нашите интелектники като него, които ни явяват неппестанно по телевизията - Радев, Манолова, Трифонов, Николета Лозанова - простащтниците и опростачените, с които се въздейства за промяната на светогледа на поколението у нас в опит да бъде превърнато то в немислещо поколение без ценности, в откровен пазарен боклук, за да бъде манипулируем. Простащината е във възход във целия свят. Ще кажа нещо, което скоро ще се случи – ще дойде време, когато интелигентните хора, не подали се на масовото опростачване ще бъдат държани отговорни за това.

    Гледайки идола си, американският президент, нищо не създал в живота си, но направил пари, той се превърна в гуру на боклуците в страната си. Благодарение на ковида, който той подцени и поради това загубиха живота си към 250000 американци по негово време, той загуби изборите. Иначе със сигурност щеше да ги спечели още веднаж, защото подкрепниките му - боклуците, се създават в геометрична прогресия, а стойностниите хора – в аритметична. Това е валидно за целия свят, особено валидно е то за Русия, ще се върна на тази моя мисъл.

   И какво стана в Щатите след като Тръмп изгуби изборите?  Той трябваше да носи отгтоворност за подтикването на привържениците си чрез лъжи, напр, че му откраднали изборите да нападнат конгресмените в Капитолия. Те сториха това, като за нахлуването е имало подготовка, която сега ФБР разкрива и вече има стотици боклуци, които ще отговарят пред федералните съдилища по много сериозни обвинения. За сега обаче няма да отговаря през закона най-виновният, подбудителят им Тръмп. За да бъде признат за виновен от властите, той трябва да бъде признат първо за виновен за деянието си в Сената и тогава да му се търси съдебна отговорност.  В случая това можеше да стане с импийчмънта ако мнозинство от 2/3 го бе уличило за виновен. Не стигнаха до това число сенаторите, а причината е ясна – те са свързани с Тръмп и играят както и той с руската мафия, от която се печели повече отколкото от наркотиците.

   Това гласуване в Сената бе възприето от Тръмп и от привържениците му като негова победа – невинен!!! Той през цялото време на кампанията внушаваше на боклуците, че ще му откраднат изборите, а след като ги изгуби заговори в минало време, откраднали му изборите, принизявайки по този начин всички инстанции в Щатите, които се произесоха след проверките, че такова нещо няма.

   И ето го отново Тръмп, говорИ на 28. 02. на привръжениците си. И пак същото. Откраднали му изборите, призова за изгонване от Републиканската партия на сенаторите, признали вината му, а с това косвено и простащината му и неспособността му да бъде президент. И обеща на електоратата си на следващите избори да стане отново президент?!?!?!? Напомням, че електоратниките му му превеждат пари да се готви той за тези избори от сега и той е събрал вече към 1 млрд. долара в личната си сметка.

     Злото на най-високото ниво в САЩ, прикрито зад простащината на предишния президент е живо. За делата на боклуците, подведени от него при нахлуването в Капитолия в опит да възпрепятстват обвявяването на резултатите от изборите вината е негова. Сега се провежда нова тактика срущу Тръмп, започвайки с за боклуците, които ще отидат при следователи, прокурори, съдии и там ще се повтори това, което се каза в Конгреса, кой е виновникът за нападението над Капитолия. Така евентуално биха могли да подведат Тръмп под отгонорност, но американците са убедени, че ако има такъв опит, Тръмп отново ще изиграе обвинителите. Това е единственият път да се заобиколи Сената, където са съратниците на Тръмп в нечистите му дела. Ясно обаче е друго, Америка, не може да се пребори със злото. А каквото става в Америка като по скачени съдове то преминава в целия свят.

    Има страни, в които злото е победило и се е настанило трайно, това са КНДР, Русия, има и други. И те се „реформират” обаче. Ким Чен Ун вече е генсек, а не председател на трудовата партия, Путин въвежда нова система на държавно управление, заменяйки Голямата лъжа с Вертикалата. За да поясня тази промяна ще напиша друг постинг. При нас пък ако някой върши зло, напр. президентътът ни с опита му за пуч, чрез който той искаше да подмени редовните избори и да поеме изотзад управлението на страната с кабинет от негови министри-идиоти, това се приема за нормално, дори не се говори за уволнението му. А налице е престъпление - той опитва да подмени изборите, волята на хората, като хвърля в тази негова борба бокклуците на страната, това в другите страни наричат опит за преврат.

   Това, което става по света е унизително за хората, които идиотите не смятат за такива и това променя облика им,у делата им.. Други не могат да се променят и или откачат или обръщат резбата или психясват, а някои и гибердясват. Давам пример с хората в Русия. Те са обръгнали на всичко, знаят каква е истината – трябва а се лъже! И нищо не ги интересува. Ето пример с Навални. Бори се човекът за промяна, срещу олигарсите, почти никакъв интерес обаче в социалните мрежи към него. Когато се завърна в Русия след опита за отравянето му, само 150000 руснаци отвориха социалните мрежи да прочетат за него. Това е нищо, те са към 150000000. И още нещо, още по-тревожно – много по 150000 написаха гневни постове против него - дърва крал, фондацията си окрал, пет месеца по време на условна присъда не се е разписвал в тетрадката. Не са се сетили да напишат само, че дядо му ебал змия. Кампанията срещу него замязва на тази през 1937 г. срещу Четвъртата симфония на Шостакович. Тя не е допусната до изпълнение, но в целия СССР всичките рабочих и крестянь се събират и бичуват автора й. Без да знаят за какво. Сега не само това писмо, нищо вече не ги интересува руснаците, защото те не могат да мислят, превърнали са се в съвсем различен човешки подвид. Да осъществяват контакт с хора от други държави за тях вече е невъзможно, те си го знаят и си искат техния начин на живот, наподобяващ вероятно на този 3000 години преди маймуните.

    И при нас върви такъв процес, но малко по-пъстро. Давам пример с откритото писмото на рускиете музиканти в Русия и по света срещу опита за отравянето на Навални и осъждането му на затвор. Защото остана жив? Аз публикувах това писмо, проникнали са ми в блога няколко души. Предполагам не са го и дочели, макар да е кратко, но как един не прояви интерес към него чрез някакъв коментар или нещо друго, дагуебъ.  Казах, че картината у нас е по-пъстра, отколкото в Русия. Тук едни са русофили, други са гьотверени на партии, работещи за връщането ни в ОНД, трети се пишат неутрални, четвърти се мислят толкова нависоко над тези неща, че не им обръщат вниманиие, незабелязвайки, че чергата им под тях е вече подпалена и те, колкото и на високо интелекнто стъпало да са, няма да се разминат с проблема, който идва. А този проблем е, че на власт идват едни, може би върви да ги нарека хунвейбини, или хък тупамароси ими муджахидини,  пред които интелектниките ще трябва да отговарят защо са образовани и да понесат отговорността си за това. Вероятно партия с име „Мутри вън!” ще ги държи отговорни, има и други...

   Нещата са много сериозни, това е световна тенденция, не става въпрос за едно елементарно опростачване. За опростачването ще дам друг пример с мой постниг.

   Поместих един постинг за уникално тракийско светилище, Птичият камък.  Досегът с тези антични останки е величав: той вълнува, размисля, показва величието на културата на траките и делата им, толкова убедени  в това, което са правили - да стържат скалите с кремък и така да ги моделират. За обикновения човек, попаднал на такова място е каато докосване до Боэественото. Постингът ми е много интересен, но към него – почти нкакъв интерес. Не засегнатия в душата, сърцето си от тази среща не е обикщновен опрастачен, не различаващ сик от пармак, за „човек”, от който нищо не става. В същност, може и да стане, напр. президент. В страните с опростачени „хората” имат принципи, едион от тях е, че който най-мяза на изрод, най-го уважават.

   Следващият ми постинтще лъде изключително провокативен – ще опиша едно прекрасно място, което съм посещавал многократно и винаги бихх  посетил отново. Да проверя ще го прочете ли някой въобще. Последната ми разходка в картини по това светилище с име  Читкая /Плет от скали/ бе преди две години.

  В линк предлагам една много трудна музикална творба. Който я разбере, ще разбере и постинга ми.





Гласувай:
9



1. batogo - !!!:))) Поздравления за безупречната диагноза, Planinitenabulgaria!
07.03.2021 11:56
" В страните с опростачени „хората” имат принципи, един от тях е, че който най-мяза на изрод, най-го уважават."
Чест и почитания за перфектния анализ на обществените нагласи!
цитирай
2. rebu - 06.04.2021
06.04.2021 16:13
Пророческо! Както и много други постинги на автора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189626
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031