Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2020 13:29 - Доц.Кунчев – новият Мутафчийски, който ще „танцува” до следващото лято
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1890 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Днес лекар /който не е джипи/ ми сподели, че на ден му звънят по 30-40 души за консултация. „В здравната ни система цари хаос. Джипитата не могат да издават направления на PCR тестове, могат да слушат само кашлици по телефона. Хората не знаят къде да отидат, ако имат симптоми. Много българи нямат пари за тестове. Не достига медицински персонал.“ – ми каза лекарят.

И на този фон главният здравен инспектор Ангел Кунчев заяви днес на брифинг на Националния оперативен щаб:

„Мисля, че трябва да се ограничи работата на заведенията, които в момента не затворихме – до 22:00 часа. Това са заведенията за хранене. Препоръчваме дистанционно обучение за учениците от 5 до 12 клас, а за по-малките – спиране на извънкласните дейности. Препоръчваме на ВУЗ-овете да преминат на дистанционна работа.”

Да попитам доцента къде беше през лятото, когато дискотеки, барове и ресторанти работеха на max? Да го питам разговарял ли е с учители, които твърдят, че дистанционното обучение е пагубно за учениците? Да го питам къде беше, когато хиляди протестиращи срещу правителството бяха по площадите без маски? Да го питам защо здравната ни система изведнъж се оказа неподготвена? Къде спа 4 месеца така нареченият щаб и не подготви здравната ни система?

Прав е бившият здравен министър проф.Радослав Гайдарски, когато твърди по отношение на мерките:  „Един път ги разпускаме, после затягаме.“ – и цитира данни, казани му от шеф на една от големите лаборатории у нас: „че на ден в една от тях се правят максимум по 120 PCR теста, а в страната лабораториите са общо 60.“

„Как тогава на ден се обявяват по 11 хиляди теста?“ – пита професорът?

Идва зима и главният здравен инспектор Ангел Кунчев е решил да върне психозата от пролетта. Да плаши хората с цифри, със затягане на мерките и рестрикции. А какво ще стане с икономиката на страната? Как ще оцеляват ресторантьори, бармани, сервитьори, артисти, певци, работещи в сферата на услугите? Как ще оцеляват всички, които не могат да работят заради пандемията?

Това не интересува главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той се вживява в ролята на печално известният ген.Мутафчийски – станал нарицателен герой за насаждане на страх и психоза.

Единственият разумен глас – доц.Атанас Мангъров е заглушаван с всички средства. На ход са послушниците на властта, които искат тотално да психясат хората. До следващото лято. Когато мерките отново ще се охлабят. И главният здравен инспектор Ангел Кунчев ще изчезне от хоризонта.

Станимира Петкова

barometar.net



Гласувай:
2



1. olivie - Хе, приятелю, ще го кажа само веднаж
05.11.2020 14:37
"Голямото зануляване" е вече в ход. За България има определена квота от 3.5 млн. души. Това си е акънъ наследниците на БКП /1млн. и кусур члунове преди "промените"/ А като туриш и семействата им + наследниците, даже стават в повече. Е, ако извадиш тия в Хамериката, сметката излиза.... Единственото лекарство против вируса е хлорохин, ремдесивира е отрова, ма нали го признаха в Хамерика? За това и оставят да се вихри Мънгъров и протестърите - зер, много има за изтребване /най-вече бунтарите и инакомислещите/ Освен това нашия народ е злобен, завистлив, отмъстителен и продажен /приказката за казана в ада дето бил с българи и никой не го пазел... и т.н./ Прибирайте се в къщи за 21 дни и оставете баровете да си работят!!
цитирай
2. morskipesni - ГЕРБ толкова могат -
05.11.2020 15:29
това си избра Народът. Аз лично преди 14 г. избрах Емиграция- като ЕДИНСТВЕНО възможно Спасение от Идиотизация. Колкото до маски-смазки- PCR сказки: ясно е, че в страните БЕЗ МАСКИ хората НЕ БОЛЕДУВАТ повече и "корона" смъртността е занулена. Каквото ви каза Мангъров-точно това стана.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2166834
Постинги: 1198
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031