Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2023 20:19 - Разни жабешки и Пешови
Автор: cefulesteven Категория: Изкуство   
Прочетен: 908 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 06.06.2023 20:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Като разкрих творческите си планове го направих без злоба (започвам оттук)...става въпрос за пиеси, за куклени пиеси, които се играят всяка първа събота от месеца в Плевен. И радват най-малките.

Подчертавам: най-малките. Ако пишеш със злоба: няма да се получи, а от "Ну, погоди" знаем, че "лошите герои" са често по-симпатичните. Детето не бива да мрази.

Ако мрази, не може да се забавлява, а в случая не ставаШЕ въпрос за "лоша героиня" и "истинската", която се позна (или я пизнаха) изобщо нямаШЕ никаква връзка с хрумването ми, освен може би на едно много, много дълбоко подсъзнателно ниво.

Бяхме семейно на палатка, чух една жаба да кряка и понеже съпругата ми е собственик на една плевенска медия и по необективаната ми преценка: добър журналист се пошегувах с нея, че репортерката й предава.

Приличаше точно на предаване на новина и на кискане. Затова Кискова. В началото я нарокох Мескалина. И я забравих, но като се сетих я промених, защото "Мескалина" не е много за деца. Името ми звучеше познато и не ми трябваше много чудене за да се сетя. Подозирах, че ще има обидени, но реших, че си е за тяхна сметка. 

Съвпадението беше забавно. Пак ще кажа, нямам злоба към забавната жаба, но...ще си помисля. Днес реших да го напила, когато се обади ПРОТОТИПЪТ на другия герой, с койшгото нещата стоят различно: наистина той е вдъхновението за най-тъпия ми и дебилен герой.

И нататък редовете не са за него, понеже няма да ги разбере.

За всички са, на които някой се опитва да създава чувство за вина и манипулира, чрез това чувство.

Лошо е човек да бъде неблагодарен, но какво значи "неблагодарност", няма да успея да отговоря и в един и сто поста, защото само Иисус е умеел в краткостта да събере целия възможен смисъл.

Ако човек ти е дал хляб, когато си гладен, но после желае да откраднеш и не го сториш: това НЕ Е неблагодарност, а принцип (не желаеш да крадеш), а и той те използва.

Ако ти е дал оръжие да се защитиш, но после желае от теб да се биеш с  враговете му до смърт: това също е използване. Напомня ви ли за нещо? На мен ми напомня.

Навремето А.П. ме наричаше "приятел", аз нея - също. Взе ми интервю по БНР, когато едно говедо започна да ме клевети по лични бележки: снимал съм се бил в порнофилми, тя ми каза. Имаше после и скандал...

Мина известно време: писа ми, че понеже ме смята за много талантлив, щяла да търси връзки за мен (т.е. творчеството ми) в Брюксел. 

Не отказах, но и не бях особено въодушевен.
Хубаво щеше да е за мен, но нещо в цялата работа не ми харесваше. Това мога да ги докажа! Блокирал съм отдавна фейсбука й, но месенджера пазя.


И Слава Богу (Благодаря ти, Господи), че нищо не успя да направи: кой знае какво щях да й дължа!

И познайте какво щеше да се случи днес?
С това правителство-подигравка?

Всъщност "бях таланлив", за когото си заслужава и т.н., докато не започнах да защитавам фермерите, чиито животни избиваха. В Брюксел били бесни (цитирам), мога да докажа. 

Като започнаха локдауните вече не изтраях и я блокирах. Тогава получих една много сърдита бележка от "резервен профил", в който пак ми се напомня колко благодарен е трябвало да бъда, изобщо: в същият дух, в какъвто Пишо се опитва да пише...

Та изведнъж престанах да бъда "даровит", това показва колко обективна е била оценката.

Препоръчвам една неособено популярна у нас, но печелила европейски награди пиеса: "Всички малки светлини".

Там сводници черпеха с порцийка картофки гладни малолетни, а после срещу тази порцийка желаеха благодарнистите им за цял живот.

Когато човек прави нещо за някого или го прави преди всичко за себе си, защото го намира за добро. Или по-добре да каже предварително цената на услугата.

Но нека се опитам да платя и да изчистя най-после сметките си с А.П.

Няма да пиша пиеса за симпатичната жаба. И без друго му се отщя.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cefulesteven
Категория: Изкуство
Прочетен: 8397653
Постинги: 4392
Коментари: 35627
Гласове: 112515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031