Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2023 15:31 - Полковник Дъглас Макгрегор: Украина е разрушена, там нищо не остана ... Никой не вярва, че Русия може да бъде унищожена.
Автор: iliaganchev Категория: История   
Прочетен: 940 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.03.2023 15:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Полковник Дъглас Макгрегор: Украина е разрушена, там нищо не остана ... Никой не вярва, че Русия може да бъде унищожена.

Резюме:

Украйна практически „диша на тамян“, но САЩ не разрешават конфликтът да приключи, за да навредят на Русия, каза бившият съветник на министъра на отбраната на САЩ полковник Дъглас Макгрегор в интервю на YouTube-канала Judging Freedom. Според неговите думи, на Америка и е необходимо да си спомни опита от войната във Виетнам, за да не стъпва по собствените си грешки.

Пълен текст на интервюто:

Украйна е вероятно най- или една от най корумпираните страни в света. Зеленски и неговият режим стигнаха до върха на корупционната пирамида и си стоят там, но не трябва да се забравя, че ние владеем Украйна – нейните държава, правителство, и армия. Ние сме тези, които плащаме за всичко и владеем тази страна с всичките й вътрешности.

Ние решихме, че независимо от ставащото ще продължим да плуваме с този кораб, игнорирайки всички айсберги, с които той може да се сблъска. Аз мисля, че като минимум с един от тях той вече се е срещнал и сега върви към дъното. Но на нас не ни е до това, защото къде по-важно е това, как ние изглеждаме от страна, отколкото реалното положение на нещата.

В Украйна руснаците контролират практически всичко, което представлява ценност. Според фактите 80-90% от нейния брутен вътрешене продукт – а това са минералните ресурси, нефт, газ, въглища и стоманолеярните заводи. 40% от украинските градове практически са напълно разрушени, доколкото украинската армия е разположила силите си направо в жилищните райони и у руснаците не остава друг избор, освен да нанасят удари по тях. Както и по разположените в чертите на града средства за Противовъздушна отбрана.

Транспортната инфраструктура на страната се намира в ужасно състояние и трудно функционира, подлагайки се на постоянна опасност. Връзки няма, милиони граждани бягат от страната – ние не знаем точно, колко от тях изобщо са останали там. По същество може да се каже, че страната е разрушена и как ще се върне към живот – съвсем не е ясно.

Украинците си признават, че не се справят с по-голямата част от техниката, която получават от Запада. А това означава, че съшите тези хаймарси и новите танкове, които аха и ще пристигнат, ще започнат да ги управляват от името на украинската държава наемници. Киев понесе толкова съществени загуби, че сега ние можем да вербуваме толкова народ, колкото е възможно. А ще им платим чрез различни подставени организации на ЦРУ. Ние отчаяно се стремим да не даваме конфликтът да приключи. Украйна по същество едва диша, в което не трябва да се съмняваме. Но докато „апаратът на животообезпечаването“ функционира, всичко ще се продължи.

Бойните действия се състоят от две компоненти: изтощаваеното и маневрите. Винаги се стараеш да максимисираш използването на високоточна и разрушителна мощ. В този смисъл си спомняме Наполеон Бонапарт и това, как той е планирал работата на артилерията, нанасял е удари и е маскирал силите за тяхното максимално ефективно използване.

Тази тактика е стара колкото светът и не е претърпяла особени изменения, с изключение на все пак нарастналата точност на оръдията и стремителността на събитията. Но необходимостта да ги използваме максимално, никъде не влезе в употреба. Същността е в това, че както си представят руснаците конфликтът няма да завърши. Докато те не прехвърлят многохилядна армия до стените на Киев.

Никой не вярва в това, че Русия може да бъде унищожена. Никой със здрав разум не вярва в смъкването на нейното правителство. Всичко, към което ние се стремим, е да навредим на Русия, според нашите представи за това, а ако дълго време упорстваме, все веднъж ще ни се отдаде да я убедим тя да спре и да си върви. Между другото точно такава позиция ние заемахме и във Виетнам.

Video:  The weight of Russian manpower is crushing Ukrainians

https://www.youtube.com/watch?v=UvHv3frgrx4

********************************************************************

Kой е Дъглас Макгрегор?

Дъглас Eбот Макгрегор (Douglas Abbott Macgregor) e роден през 1947 г.

Полковник в армията на САЩ в оставка, писател, консултант и телекоментатор.

Завършил е през 1976 г. Военната академия Вест пойнт.

            През 1987 г. защитава степента доктор по философия в областта на международните отношения в Университета на Вирджиния.

            Изиграл важна роля по време на войната в Персийския залив 1990-1991 г. и по време на бомбандировите на НАТО в Югославия през 1999 г.

            Книгата му през 1997 г. „Разрушението на фалангата“ го направи влиятелен, макар и нетрадиционен теоретик на военната стратегия.

Автор е на тезиси, помогнали за разработването на стратегията на САЩ по време на агресията в Ирак през 2003 г.

След уволняването му от армията през 2004 г. се активизира в сферата на политиката.

През 2020 г. президентът Доналд Тръмп предлага на Макгрегор да стане посланик в Германия, но Сенатът на САЩ блокира назначаването му.

На 11.11.2020 г. представител на Пентагона обявява, че  Макгрегор е бил нает на длъжността старши съветник на изпълняващия длъжносттс министър на отбраната, като той заема тази длъжност около 3 месеца. Тръмп го назначава и за член на ръководството на Академията Вест-Пойнт, която той е завършил. Назначаването му тогава предизвиква спорове заради негови изказвания.

            Понастоящем Mакгрегор дава интервюта на Fox News, в които мнението му за Русия предизвиква спорове.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5243636
Постинги: 4957
Коментари: 877
Гласове: 1343
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031