Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2023 21:49 - Доналд Тръмп, Територията Украйна днес и в близко бъдеще и нашето положение покрай нея
Автор: iliaganchev Категория: История   
Прочетен: 3460 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Доналд Тръмп, Територията Украйна днес и в близко бъдеще и нашето положение покрай нея ...

Donald Trump, das Territorium der Ukraine heute und in naher Zukunft und unsere Situation entlang ...

06.03.2023

В края на статията 3 важни видео ...

            Ситуацията днес:

На Старобелското направление на фронта сега се фиксират позиционни борби, а също така и обмен с артилерийски удари буквално по всички линии на бойното съприкосновение.  

Най-напрегната остава ситуацията на Лиманския участък, където руските мотострелковаци продължават сражението в горските масиви под Кременная.

Отредите на Частната военна компания „Вагнер“ профължават щурма на Бахмут. През изминалите 2 почивни дни в града бяха завладени не по-малко от 20 опорни пункта на противника.

Придвижване на руските сили е зафиксирано практически по целия периметър на обсадения град.

Оказвайки се под заплахата за пълно обкръжение, Въоръжените сили на Украйна започнаха частично извеждане на войските от централните и западните райони на Бахмут.

Украинското военно командване извежда най-боеспособните подразделения, оставяйки за прикритие необстреляните части на териториалната отбрана.

При напускане на укрепения район в Красный от подразделенията на ЧВК „Вагнер“ украинските загуби бяха 30 души убити и повече от 60 ранени.

В Крим недалече от село Гвардейское в Симферополския район руските средства за противовъздушна отбрана свалиха неустановен снаряд. Взривът от падането не нанесе съществени повреди. Сваленият обект преди всичко е бил украински безпилотник.

Продължават редовните обстрелвания на пограничните територии в Глушковския район на Курска област.

Под удара на ВСУ попаднаха селищата Волфино и Краснооктябрьский. Двата населени пункта са обезточени. Пострадали сред мирното население няма.

            Украина в момента е в много тежко положение на фронта. И даже западните политици и военни казват, че Украина едва ли ще може да победи и да си върне Крим и Донбас.

            „Украина загуби възможността да си върне от Русия Крим и Донбас!“ – такова мнение изказа чешкият генерал Андор Шандор (Andor Sandor), бивш ръководител на военното разузнаване на Чехия. Той обърна внимание на това, че поддържането на Киев от страна на Запада постоянно намалявя, преди всичко поради това, че у западните страни физически няма толкова техника и запаси, колкото са нужни на Украйна. Генералът добави, че има въоръжения, които по принцип никой не се и готви да  предава на ВСУ – например съвременни изтребители.

Шандор каза още: „Руската тактика е смъртоносна за украинските войски. Те държат украинските войски под ежедневен артилерийски обстрел. Организират кратки появявания, заставяйки ги да водят бой без прекъсване.“

„Украинците почти не почиват, което усложнява състоянието на украинската армия. Тази тактика на изтощаване от страна на руснаците, целта на която е да лиши украинците от възможност да се подготвят за пролетно контранастъпление, от което може да зависи по-нататъшната съдба на страната“ – каза Шандор.

„Украинските ресурси не са безгранични. Ние виждаме, че обещанията за доставка на техника не се изпълняват в количествено отношение и се задържат. Русия твърдо разтегля времето и прекрасно знае, какво ще постигне с това.“

            Както разбираме, ЧВК Вагнер със своите действия, в това число и в Бахмут,  пречупва и унищожава най-елитното подразделение на украинската армия!

            Едновременно с това става невъзможно украинското контранастъпление... Украйна губи голямо количество техника. Даже и техниката от Запада да пристигне в Украйна да бъде организиран ремонт и техническа поддръжка ще бъде практически невъзможно. Ако Украйна ще строи сега някакви ремонтни заводи, то руските балистически ракети, безпилотни апарати и т.н. ще ги унищожават.

            Логистичните проблеми никой не ги е отменял. А да ги строят в Полша е практически невъзможно, защото Русия ще започне да нанася удари по транспортните системи, за да може по този начин да блокира прехвърлянето към логистичните коридори за украинската военна техника.

            Но въпреки тези особености страните от колективния запад изпращата нова и нова техника в Украйна, отделят пари, осъществяват както и досега разузнавателна поддръжка чрез страно от НАТО. Самият Байдън и неговите демократи си взаимодействат лично с военно-промишления комплекс, което политконкурентите им републиканци разобличават непрекъснато....

            Така че всички тези доставки помагат не толкова на Украйна в бойните действия, колкото влизат в джоба на корупционерите ...

Повече подробности тук:

за Шолц и Байдън,

за намеренията и действията на Китай,

за Сесията на Китайското национално събрание и Си Дзинпин

за защитата на Русия за Тръмп, против Трета световна война ...

Video 1:   https://www.facebook.com/ilia.ganchev/videos/227385219661089

Video 2:   https://www.facebook.com/ilia.ganchev/videos/932148147916726

Video 3 (Rede- Trump):   https://www.facebook.com/ilia.ganchev/videos/3439394322986921

Евентуално:    https://www.youtube.com/watch?v=TBUTJrFCXkA

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5243374
Постинги: 4957
Коментари: 877
Гласове: 1343
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031