Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2023 17:15 - Моите Рождественски разсъждения по време на европейска и световна бъркотия
Автор: iliaganchev Категория: История   
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Моите Рождественски разсъждения по време на европейска и световна бъркотия

Aз по принцип не чета сащски и английски материали - те са на върха на световната мафия като държави и бих ги чел само ако бях руски шпионин - тогава така би го изисквала службата.

Имах възможност да видя много архиви от времето на комунизма, а сега гледам реалността и то в 3 различни държави - изключил съм англосаксонската „тиня“!

Що се отнася до многото излизащи статии - ние си знаем нивото на населението, което само си пречи вместо да се грижи за себе си и така си вреди и не може да стигне все още нивото на народ. Това се отнася и за двете последни в историятя феодални големи държави, а именно Русия и Германия... към тях естествено се отнася и една малка като България, която в същия век и десетилетие (1870-те години) е започнала да изоставя феодализма и да преминава към капитализма, който все още бива наричан "свободно пазарно стопанство" с цел смекчаване и привличане. Както е известно, народопсихологията е едно от най-латентните явления в човечеството... Тази особеност доведе даже в сегашната епоха Германия до нарастваща криза, граничаща с всестранна катастрофа на иначе чудесната държава!

            Тази катастрофа я забеляват и мнозинството германци, но ползват българското изречение – Еми, к’во да правим сега?!

            Просто е невероятно сегашното поведение на 90 % от германците! Надолу стремглаво върви висшето образование - това го зная от студентите, с които се познавам. Слаби иновации в техниката, разграбване от китайците , които стимулират парично собствениците на концерните - дават им по няколко милиарда евро и получават наготово най-добрите предприятия - те са основните собственици на няколко световно известни фирми в немски провинции.

            От слаборазвитата чужбина се разсъждава често по следния начин:

            Пука ми за германцитете са далече! Ще се оправят! И повтарят назубреното от Българската телевизия и българските властимащи: „Цар Путин се цели в България и само Украйна е на пътя му към нас! А българите 2/3 се радват и стискат палци за Русия!“

            Такива сa „робските народи“ - като руския, германския и братския им български (ние нали винаги си имаме братски народ! - което ясно е показано и в разнообразните световни статии).

Всички се безпокоят за нещо и питат: Kакво ще става?...

Аз трудно мога да вземам отношение по който и да било въпрос, ако не изходя от състоянието и развитието на сегашната световна обществено-икономическа система, която има само едно правилно име – КАПИТАЛИЗЪМ – това име е за генералната същност и основните цели в тази формация. Всяка формация досега е продължавала няколкократно по-кратко от предишната – това лесно може да се провери относно съществувалите досега: 1. първобитен комунизъм, 2. робство, 3. феодализъм и 4. капитализъм. Като се начертае една крива с ордината „продължителността на съответната система“, се вижда ясно, кога е приблизително краят на капитализма!

Той е предсказан отлично от най-големия в света специалист по обществените системи - американско-полски евреин - той каза преди 15 години в Лисабон на една конференция по системите, че след 30 години няма да има капитализъм. Съгласно неговото предсказание, което аз споделям, остават значи още около 15 години. Това е разбира се оптимистичният вариант.

Песимистичният вариант плаши почти всички хора, макар че вината е основно в тях, а не в техните управници-крадци!!! А именно самоубийството на Човечеството, от което сме на една педя разстояние...

Новото обшество, ако оживеем до него, което е с вероятност примерно 49%, то няма да е нито ляво, нито дясно, т.е. ще напусне лафовете и традициите на великата френска революция и ще бъде общество по моему на РАЦИОНАЛНАТА УСТОЙЧИВОСТ.

В днешната ситуация (имам предвид времето след 1990 г., Маркс би мислил в същата насока или подобна, при което едва ли би имал нещо общо с Ленин и ленинизма...

Към днешна дата можем да кажем само: Ще поживеем – ще видим!

Светът не зависи от България, но България зависи както от Света, така и от самата себе си, тоест от своя народ!

Постепенно с течение на времето ще забравим, че е имало „Комунизъм“ – Не е имало!

Моето определение за преживяното от мене в периода 1943 до примерно 2000 година  в две държави на "комунистическия блок" е следното:

„ТОТАЛИТАРНИЯТ КОМУНИЗЪМ Е ИСТОРИЧЕСКИ АНАХРОНИЗЪМ ОТ ФЕОДАЛЕН ТИП!!!“  Тоест чрез него човечеството не се движеше напред, а беше в ретроградна обстановка...

А когато самият ти се движиш в неправилна посока, конкурентът ти или неприятелят ти се възползва да отиде напред. Отивайки напред той често забравя една библейска истина:

„Ти вървиш нагоре, което те води надолу“ – Амин!

 

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5260587
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031