Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2022 21:37 - Einzelheiten zu Chinas zukuenftiger Spezialoperation in Taiwan - 2023
Автор: iliaganchev Категория: История   
Прочетен: 189 Коментари: 0 Гласове:
0



Oсобености на бъдещата Специална операция на Китай в Тайван - 2023

Einzelheiten zu Chinas zukuenftiger Spezialoperation in Taiwan - 2023

След това тежко решение относно изоставянето на Херсон от руската армия около Херсон ше се измени ли отношението на китайското ръководство към Русия и втори проблем – председателят Си Дзинпин призова китайската армия да повиши своята боеготовност и да бъде готова за воденето на военни действия, а ръководителката на Тайван вече каза, че става въпрос за това, че в близко време може да бъде извършено нахлуване на китайската армия в Тайван. И тайванците считат поради това, че също трябва да се подготвят, тъй като съществува реалната опасност и това не са само думи.

Китай винаги гледа първо на стратегическата позиция на своята страна, а не на тактически решения. Докато въпросът за Херсон в въпрос на тактика, а не на стратегия, и там се подготвя прегрупировка и нищо друго. Нещата в този случай стоят по друг начин: китайското ръководство ще започне да гледа на Русия по друг начин от досегашния и да си направи съответните изводи. Западът е съсредоточил поглед към Херсонската операция, всички усилия са хвърлени към територията на Украйна и Западът не може да воюва на два фронта. Конкретно за САЩ – беше им необходима тази победа, те очакваха кървава победа, красива победа, но до това сега не се стигна, получи се по съвсем друг начин. А за какво им беше нужда такава победа: да кажем примерно за да постигнат мир с Русия и да се съсредоточат към Китай.

Китайците естествено  разбират, че на САЩ им е необходимо да се съсредоточат към Китай.

САЩ са готови на отстъпки и преговори по украинския въпрос, с цел да  се фокусират на тайванския проблем. Тайванската ръководителка не случайно дава сега обширни интервюта, познавайки точно проблема с Украйна. Тя не дава особено често такива интервюта!

Основното е, че Пекин пълноценно се подготви към военен сценарий на Тайван и това се вижда буквално по кадровите назначения във въоръжените му сили. Твърде много експерти изхождат от логиката, че такова нещо нямало било да се случи, тъй като досега не се е случило. Но ситуацията съвършено се промени: през 1996 г., когато беше кризата с Тайванския пролив и това, което виждаме сега, особено на нивото на кадри – кадровите назначения пряко сочат, че Пекин е готов да започне подобна операция. Заместник на Си Дзинпин в Централния военен комитет стана Хъ Вейдун, бивш командващ на 31 група армии, главната задача на която е именно влизането в Тайван. Едва ли е необходимо да се очаква друг по-ясен сигнал от този. Но не е само споменатият висш военен – твърде много досегашни командващи в съвременната китайска армия и даже командващи във вътрешните войски тъщо вземат участие, също са свързани по някакъв начин с Тайван. Това , което казва ръководитецката на Тайван, е ясно отдавна и за него се готвят и Китай и Тайван. Редица руски експерти обаче продължават да казват, че това било невъзможно.

            А Русия готова ли е за това, че Китайската народна република ще започне военната операция в Тайван??? Една търговска информация например: около 2/3 от руските товари отиват по една железопътна линия, а това не са всичките товари, които от Китай постъпват в Русия. Така че, ако събитието в Тайван започне, то всички тези пътища ще бъдат блокирани в рамките на 1 месец. Това пък ще доведе до дефицит на стоки, внасяни в Русия. Ще се повишат цените на доставките многократно. От друга страна това ще бъде удар и по китайската икономика и икономиката и на други страни в региона. Но китайската икономика е зависима в достатъчна степен, например с нарастването на цените на нефта. Нещо повече: САЩ ще се постараят да дестабилизират Казахстан, тъй като това също е мястото на преход на половината стоки от Китай за Европа, както и подобно ще засегне и мрежите през Таджикистан и Узбекистан.

Всичко това е тясно свързано и с руската концентрация върху Украйна. Важното е да се знае, че тайванският вариант подробно е обмислен в САЩ като основен и там всеки се готви за това.

Забележително за китайския стил е, че китайците не правят нищо ей-така случайно, а всичко влиза в рамките на реални стратегически решения.(Пример от далечния 7 век след Хр.: Добре обмисленото и осъществено унищожаване на голяма част от племенния съюз ДУЛУ и прогонване на останките от Дулу от тяхната родина на западната китайска граница, което ги принуждава да извършат забележителен поход през бурните реки Аму-Даря и Сър-Даря, през Волга и на юг от Каспийско море и през Кавказ да достигнат територията на сегашната Южна Украйна, да преминат делтата на р. Дунав, да разбият Византийската армия и начело с хан Исперих да основат Първото бълграско ханство).

В определен смисъл Русия не е готова за всичко това, тъй като например тя не е в състояние, когато събитието с Тайван се случи, да построи за една седмица друга железопътна магистрала или автомобилен път през Монголия и т.н. В заключение трябва да се разбере, че очакваното събитие с Тайван няма да се случи след няколко години, а твърде скоро. САЩ разбират напълно, че е добре всичко да стане по-скоро, изхождайки от това, че Китай все още не е готов в достатъчна степен във военно отношение да се противопостави на удара от същите, които и сега нанасят удар на фронт номер 1 – бившата Украйнска съветска социалистическа република, т.е. сегашната разрушена Украйна.

 



Тагове:   русия-китай-сащ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5311282
Постинги: 4994
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930