Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2022 16:06 - 06.11.2022 – Военно-технически загуби на Украйна до днес – Verluste der Ukraine bis heute
Автор: iliaganchev Категория: История   
Прочетен: 77 Коментари: 0 Гласове:
0



2022.11.06 – Военно-технически загуби на Украйна до днес – Verluste der Ukraine bis heute

А. Резюме – Zusammenfassung:

Сумарно от началото на провеждане на Специалната военна операция са унищожени:

Insgesamt wurde seit Beginn der Militaerischen Spezialoperation Folgendes vernichtet:

331 самолета (Flugzeuge), 169 въртолета (Hubschrauber), 

2452 безпилотни летателни апарата  (Kampfdrohne),

386 зенитни ракетни комплекси  (Flugabwehr-Raketenkomplexe),

6398 танкове и други бойни бронирани машини (Panzer und andere gepanzerte Kampffahrzeuge),

883 комплекси на реактивни системи за залпов огън  (Mehrfachstartraketensysteme),

3560 оръдия на полевата артилерия и миномети   (Feldartilleriekanonen und Moerser),

7086 единици специална военна автомобилна техника  (Einheiten spezieller Militaerfahrzeuge).

*******************************************************

Б. Подробните данни за последното денонощие– 
B. Die Details fuer die letzten 24 Stunden:

Въоръжените сили на Руската федерация продължават провеждането на специалната военна операция.

            1. На Купянското направление батальонна тактическа группа на въоръжените сили на Украйна, засилена с формирование на националисти, се опита да атакува  позиции руските войски на тесен участък от фронта по направление на населения пункт Новоселовское (Луганскa Народнa Републикa). С удари на армейската авиация, тежки  огнехвъргачни системи, огън на артилерията и активни действия на руските войски, подразделенията на противника бяха спрени. По тях се нанасят огнени поръжения.

            2. Освен това, противникът със сили на ротна тактическа група предприе опит да атакува руските позиции в района на населения пункт Котляровка (Харковскa област). В резултат на нанесеното поражение по съответното подразделение на Украйна, атаката беше прекратена. През последните 24 часа на това направление бяха унищожени около 200 украински военослужещи, 8 танка, 9 бойни бронирани машини и 8 пикапа.

            3. На Красно-Лиманското направление противникът неуспешно атакува 2 батальона чрез тактически групи по направление на населените пунктове Площанка, Артемовка, Стелмаховка (Луганскaта Народна Република) и Ямполовка (Донецката Народна Република). В резултат от ударите на руската артилерия и армейската авиации бяха унищожени до 250 украински военослужещи и националисти, 2 танка, 4 бойни  бронирани машини, реактивна система за залпов огън „Grad“, 1 самоходна артилерийска уредба и 12 автомобили.

            4. Освен това, в района на населения пункт Красный Лиман (Донецката Народна Република) в резултат на високоточен удар на Въздушно-космическите сили на Русия бяха унищожени до 100 бойци от национални формирования и чуждестранни наемници, в това число около 40 наемници от САЩ, Великобритания и Полша, а също така и 10 бойни бронирани машини.

            5. На Южно-Донецкото направление чрез огън на руската артилерии и активни действия на щурмовите групи беше нанесено поражение на подразделения на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените пунктове Павловка, Новомихайловка и Времевка (Донецкaта Народна Република). Унищожени бяха до 70 украински военослужещи, 1 танк, 1 бойна машина на пехотата, 4 пикапа и 2 гаубицы М777 производство на САЩ.

6. На Николаево-Криворожкото направление противникът чрез сили около1 мотопехотна рота 2 пъти атакува позиции на руските войски по направление на населените  пунктове Саблуковка и Пятихатки (Херсонска област). В резултат na огневото поражениe и успешнитe действия на руските подразделения противникът беше отхвърлен на изходните си позиции. Унищожени бяха повече от 50 украински военослужещи, 8 бойни бронирани машини и 10 автомобила. Освен това, чрез прилагане на баражиращи боеприпаси бяха унищожени 2 самоходни артилерийски ууредби на Украйна в района на населения пункт  Новопетровка (Херсонскa област).

7. Чрез оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията беше поразен 1 пункт за управление на 72-ра механизирана бригада на Украйна в района на населения пункт Пречистовка (Донецкa Народнa Републикa), а също така и 67 артилерийски подразделения на огневи позиции, войници и военна техника в 184 райони.

8. В района на град Запорожье беше унищожен склад за боеприпаси на 65-та механизирана бригада на украинските въоръжени сили. Освен това, в района на населения пункт Красноармейск (Донецкa Народнa Републикa) в резултат от удар по склад за  ракетно-артилерийско въоръжение на Украйна бяха унищожени 120 реактивни снаряди от американската система за залпов огън «HIMARS», 250 реактивни снаряди от система за залпов огън „SMERTSCH“ и 2 транспортно-зареждащи машини.

            9. Изтребителната авиация на Въздушно-космическите сили на Русия свали над остров Джарылгач (Херсонскa област) един украински безпилотен летателен апарат.

            Допълнение: Във същото това време в САЩ се разгаря предизборната битка между досегашния президент Байдън и бъдещия президент Тръмп :)

 



Тагове:   война-сащ-русия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5305801
Постинги: 4991
Коментари: 877
Гласове: 1355
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930