Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2022 18:18 - Неподредени размишления относно съвременни събития
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4395 Коментари: 19 Гласове:
24

Последна промяна: 17.09.2022 23:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Постингът е факт, благодарение на настояването на М.В.!
Уважавам  я много, заради аналитичния и ум и познания в много области , освен в историята! Впрочем, такъв трябва да е истинският историк, с широки познания! И естествено, заради острото й и поразяващо перо!
Жалко, че няма такива мъже, изключая стахливите опортюнисти Лесно е като такъв,  да демонстрлираш смелост!

1/ Относно евреите!
Ако човек познава историята, щеше да е кощунство за такъв, да подкрепи украинските евреи Кои са украинските евреи, от Палестина ли са?
Не, нямат нищо общо с тях !Това са хазари, приели юдаизма, за разлика от нас! Истинските евреи в нашите земи идват от Испания! Там , естествено са в столицата и тогава, Мадрид още не е,Толедо! Занимават се с тънки занаяти! Като прекалят, няма погроми ! Просто ги гонят от масивната скала, на която е разположен Толедо Долу ,  в полето! Но, необходими са все пак !И  така минава животът им -в гонене и връщане!
Докато накрая вдигнали ръце!  Да ги взима, който иска Е, взела ги е Османската империя!  Тя е признателна на каталунските рицари, а част от Каталуния е в Испания и прави тази услуга, да ги отърве от тях! Такива са евреите у нас
Евреите от Полша и Украйна са обаче автохтонни, а да си дойдем на мразената дума!  Те са хазари, наши родственици, превърнали се в наши врагове и предатели Те са разсипали държавата ни!
От тези евреи е и Горбачов, дано намери светлината  към където е тръгнал?  Без коментар, това обяснява много неясноти около него! И главният на Украйна е от тях! Ясен е по погледа , по поведението, по плача! По всичко!
Но, няма да се женим за него!?

Българин да застане в подкрепа на хазарски евреин, донякъде е оправдано, ако не познава Българската история?!  Но да иска България да застане зад тези ивреи, говори и за невменяемост! Особено , ако е разбрал истината, че те са разсипали Велика България, не е хрумка на петте сина на Кубрат , да я разделят!
Засега достатъчно, относно украинските евреи, за морала им
За тези, които не вижгдат нищо лошо  в това, готов съм да преведа думи на човек , украинец, що за терор върлува в Украйна с произход-сегашната власт, дошла с преврат!?

2/ Относно "войната" в Украйна!
Защо войната е в кавички?
Много просто, защото не се счита от Русия за война! А за наказателна операция, заради ставащото в Донбас Там са прогонени близо милион души в Русия Но има и тайна, търговска операция,за която не може да си затвори очите!
Ако беше обявила война Русия, по закон ,щеше да проведе и мобилизация на запасните чинове-няколко милиона са! И тогава параметрите на станалото щяха да са в порядъци по- големи от сега!

Не съм привърженик на военни действия и не ги оправдавам, освен това не съм наясно напълно с това ,което ги е предизвикало, за да ги заклеймя, като някои!
Но е смешно да се твърдят неистини и да се тиражират оценки, от рода ,че украинският главатар е победил или ,че ще победи Русия ?Това Наполеон и Хитлер не са успели да направят, само наивник чможе да го твърди!? Дори ,при втория, белогвардейци са се върнали да защитят Русия Такива да четат Гогол, за да са наясно с руснака !
Може ли някой страхливец, да победи Русия!

3/ Русия изчерпала военния резерв?
Подобно нещо само невежа, неслужил в армията или бил писарушка в нея,  може да твърди
Елитната танкова дивизия била поразена? Нямала танкове Там ,един герой на нашето време, с име близко до татарин, беше сметнал загубените танкове- около 80
Браво! Ако това са половината танкове на Русия, тя е повалена!, Наистина
За сведение на " компетенцията",тук се крие още една причина за необявяването на война! Защото по закон, при обябяване на война, всички поделение се допълват с полагация им се  състав/ иначе в мирно врими са кадрирани- непълни/ и второ, всичко ,което се полага на една основна единица- полкът, като въоръжение ,се вади от военния резерв! Ако например се полага 152 милиметрова гаубица, стреляща със снаряди с ядрена глава, тя се вади от резерва на полка и му се дава! С всичко необходимо за нея
Така че, всеки може да е сигурен ,че военният резерв на Русия не е пипнат дори! Какъв е, един Господ знае!?

4/ Целта на изброеното не е да защитя Русия? Далече съм от тази мисъл !Тя сама ако не може да се защити, глупост ще е някой ,като мен, да го прави?
Но да защитаваш тези, които реално са разсипали държавата ти и вече си наясно с него, това вече е слабоумие и предателство!
Както и това, да дразниш мечка, нарочно и натрапчиво, за да я предизвикаш, да реагира? Да, тя отначало ще подходи с досада, не иска да се занимава с тебе, ще те предупреди, да се махаш! Но, да те използват като гонче, да я предизвикаш, това е нахалство от страна на тоз и поредна свръхглупост от страна на този, който се наема да бъде гонче за мечката!?
Естествено ,че инициаторът, наш или чужд, ще даде само директивата и като Горбачов, като види зора ,ще отиде при банковата си сметка навън Или пък, като ревящия в зелено!
Те знаят, за тази работа си има много, манипулирани глупаци!
За такива ги имат, естествено! Тяхната работа, на навиячите,  е само да ги насъскат и беж, ако стане напечено



Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 4u4ulana - Твърдиш, че не искаш да защитаваш ...
17.09.2022 18:36
Твърдиш, че не искаш да защитаваш Русия и не одобряваш войната в Украйна. Да, но същата тая М. В. е патологична путинофилка, издига в култ Путин и подкрепя руската агресия?!
Соросоидните боклуци като Дайнов са по-малко гадни от путиноидните боклуци М. В. и Дърева.
цитирай
2. blagovesteliseev - Много обективно написано
17.09.2022 19:23
Важна е посоката на историята - а тя е - Лаодикийската църква и базираната на нея протестантска цивилизация е отхвърлена, осъдена, избълвана. От това натакък е ясно. А присъдите на тази лъодикия, респективно какво очаква тези държави вижте в блога ми.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Първо, смешно е!
17.09.2022 19:59
4u4ulana написа:
Твърдиш, че не искаш да защитаваш Русия и не одобряваш войната в Украйна. Да, но същата тая М. В. е патологична путинофилка, издига в култ Путин и подкрепя руската агресия?!
Соросоидните боклуци като Дайнов са по-малко гадни от путиноидните боклуци М. В. и Дърева.


По два параграфа Аз да мога да защитя Русия и тя да разчита на моята защита?
Ще мине и без мен!
Но, виж, грябва да съм идиот ,да защитавам Украйна Че те, самите украинци,реват от терора там?! Че там, ако кажеш една крива дума, дори и истина и си обречен? Така, че приказките на обикновени хора по телевизията са без стойност Те просто нямат избор, трябва да кажаг, каквото им е наредено
А украински евреин начело, просто няма начин да ми е симпатичен! Аз не съм предател на България
А патологичната ,непрекъснато декларирана омраза към Русия, знаеш ли какво потвърждава?
Думите на сърби и гърци по наш адрес на царя в Петроград, преди Берлинския конгрес,че сме продажно и неблагодарно племе!? Прави грешка с нас и утре ще сме срещу него!
Повод за размисъл

М-В .е ерудит и аз ценя това в нея, на първо място!
Нейно право си е да харесва този или онзи политик, не е моя работа да определям гова!
Аз харесвах Кенеди ,като дете! Посля ,нямам изявен фаворит
Политикът е мръсник, искащ да живее добре за сметка на останалите! Примери?-Колкото щеш!
цитирай
4. kvg55 - leonleonovpom2,
17.09.2022 20:11
Точен си! Кажи им го на олигофрените.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Поздрави, Благовест!
17.09.2022 20:36
2. blagovesteliseev - Много обективно написано
19:23
Важна е посоката на историята - а тя е - Лаодикийската църква и базираната на нея протестантска цивилизация е отхвърлена, осъдена, избълвана. От това натакък е ясно. А присъдите на тази лъодикия, респективно какво очаква тези държави вижте в блога ми.
цитирай

Изтрий

Благодаря ти за оценката!
Аз посещанам блога ти, но сега ще се възползвам и като поканен!

Хубава вечер!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
17.09.2022 20:40
4. kvg55 - leonleonovpom2,
20:11
Точен си! Кажи им го на олигофрените.
цитирай

Изтрий
Благодаря ти!
Аз с общообразователна цел съм го написал, да няма излагации ,като на кифладжии! Но някой са много упорити!
Привикнали са и не могат без това!
Да се изложат!

Хубава вечер!
цитирай
7. get - До 6. leonleonovpom2 - В основното тяло на поста си(текста) твърдиш - Това?
18.09.2022 18:54
leonleonovpom2 написа:

Евреите от Полша и Украйна са обаче автохтонни, а да си дойдем на мразената дума! Те са хазари, наши родственици, превърнали се в наши врагове и предатели Те са разсипали държавата ни!


Ако това ти твърдение е вярно? Тогава нямаш никакво противоречие с блогъра Добродан. Последния твърдящ че ПРА-българите, са тюрко-езично население ?

По отнешие - Какво искам да ти (подс)КАЖА?
Насочвам вниманието ти към две имена на/към по-скоро два историци-графомани отколкото обективни учени:

А/ Авраам Самуилович Фиркович
Б/ Арминиус Вамбери. Предтеча на ционизма от вида на този, който изповядва Т. Херцел. ... Да, да! - тези тримата, много преди 1947 година - подготвяха почвата за създаване на Еерец Изсраел на територията на Палестина!

П.П.
И в заключение да ви питам?
Правите ли разлика между двете понятийни категории: юдей и еврей - ако да, защо и на каква база?
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
18.09.2022 19:58
А, това ,че хазарите са приели юдаизма, с нищо не доказва, че ние сме били тюрки

Факт е ,че с юдаизма са приели и езика Сменили са го, наистина! Дали е бил тюркски, една ли! По-скоро е бил Български, който ние говорим, в някакъв диалект!
Дюканж, от европейдсите народи определя единствено унгарците като такива!
Не случайно, стана дума за някаква среща на тюркоезичните народи наскоро, на която бяха поканени единствино унгарците Нас ни....пренебрегнаха ?
А, разгеле! Като се прибирах имаше стълпотворение около един Мерцедес, даже не можах добре да го огледам Всъщност, гледаха табелата -с Варненска регистрация В левия и ъгъл имаше украински маркировка и знаме след нея
Някой Българин ли го е направил и ако е българин има ли такова право? Или е дело на украинец, регистрирал я в България За право няма да питам за него , имат всякакви права Даже да мажат стените на хотелските стаи с фекалии И над нас има едни такинава ттерористи, правят учения всяка нощ! Вече наистина мисля ,че някоя от лабораториите се е пренесла горе!От тези, за които стана дува, разкритите 250!

Езикът ни не е тюркски, в мен ли се съмняваш, че мисля така?

Всичко най-добро, приятелю!
цитирай
9. get - До 8. leonleonovpom2 - Не ми стана ясно ?
19.09.2022 10:48
- Защо, както уж сме изкушени от историята - не правим разлика досежно.
Както вече дадох пример?
leonleonovpom2 написа:

А, това ,че хазарите са приели юдаизма, с нищо не доказва, че ние сме били тюрки

Факт е ,че с юдаизма са приели и езика Сменили са го, наистина! Дали е бил тюркски, една ли! По-скоро е бил Български, който ние говорим, в някакъв диалект!
...
Езикът ни не е тюркски, в мен ли се съмняваш, че мисля така?

А/ Фиркович твърдейки: Аз съм евреин! - произхожда от малката етносна група "караими" говорещи битов турски език?
Б/ Вамбери произхождащ от "ашкеназ" - Твърдейки - Същото, като Фиркович! Говори на език от германската група "идиш".
В/ Имаме и третата голяма езикова група(общност) на "сефардите" - които говорят езика "ладино" - от групата на "иберо-романските" наричан още й, djudeo-espanyol//юдео-испански.
- А по отношение на това?
leonleonovpom2 написа:

Дюканж, от европейдсите народи определя единствено унгарците като такива!
Не случайно, стана дума за някаква среща на тюркоезичните народи наскоро, на която бяха поканени единствино унгарците Нас ни....пренебрегнаха ?

- Няма как и да ни поканят на състоялата се, мисля бе през 2017год. в Будапеща научна конференция на народите от фино-угърското семейство.
- По причина, че не сме угри, като ингарците - нито фини!
Кавито се явяват голяма чяст от населението обитаващо централна Русия - говорещи на старо български. Който език, съзнателно упорито продължават да наричат "церковно- славянский язык".
- Защо?

А на това долното се въздържам да коментирам, тъй като няма отношение към дискутираната тема-проблем.
leonleonovpom2 написа:

А, разгеле! Като се прибирах имаше стълпотворение около един Мерцедес, даже не можах добре да го огледам Всъщност, гледаха табелата -с Варненска регистрация В левия и ъгъл имаше украински маркировка и знаме след нея
Някой Българин ли го е направил и ако е българин има ли такова право? ...

Всичко най-добро, приятелю!


Всичко най-добро, приятелю!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
19.09.2022 13:27
Вместо отговор, нещо за размишление:

Йоханес Хан : Ще ви го кажа директно – до четиридесет години България ще изчезне, българите ще изчезнат като народ, и този процес е необратим. Ние не можем да го спрем

Срещата ,която визирам ,засяга турскоговорящите наподи и доколкото знам , е организирана от Турция И не е през годината, за която говориш!
Така ,че нямат нищо общо двете срещи!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Йоханес ХАН Уважаеми дами и ...
19.09.2022 13:31
Йоханес ХАН

Уважаеми дами и господа, колеги,

Знам, че това, което ще изложа пред вас, ще засегне особено болезнено българските ни колеги, но ние няма как да си закрием очите пред действителността, такава, каквато е, ако искаме Европейският съюз да оцелее и да се радва на едно сигурно и стабилно бъдеще. Дълго търсих точното заглавие на този документ и най-накрая се спрях на “България след българите”, като предупреждение, че ако не вземем необходимите мерки, не след дълго можем да се сблъскаме с подобен доклад, но вече със заглавие “Европа след европейците”. За какво става въпрос?

Всички вие знаете, че наскоро приехме Република България за член на Европейския съюз, но малцина сте наясно, че нейното население се топи с огромна скорост. Във времена, когато усилено се говори за пренаселеността на света като цяло, за недостига от ресурси, необходими за задоволяването нуждите на човечеството, България представлява едно, меко казано, странно изключение. За съжаление това изключение се намира в границите на Европейския съюз и ние трябва много внимателно да изследваме демографските процеси, протичащи в тази държава, и да си направим необходимите изводи. Ще ви го кажа директно – до четиридесет години България ще изчезне, българите ще изчезнат като народ, и този процес е необратим. Ние не можем да го спрем, но можем да се поучим от него.


Уникалното е, че изчезването на българите се дължи не на война, бедствия, епидемия или геноцид, а на изцяло икономически, политически и социални особености в тяхната народопсихология. Българите, по това, което наблюдаваме, се характеризират като изключителни егоисти и индивидуалисти, така да се каже самотни търсачи на лично щастие. Това е силно изразено в техните политици и бизнесмени. Те са крайни демагози и популисти, целящи да се доберат до властта, за да могат да се отдадат на корупция и да разпродадат богатствата на държавата срещу някакъв процент.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Продължение
19.09.2022 13:34
В стремежа си към бързо забогатяване те надвишиха многократно позволената скорост, изстисквайки безмилостно силите, живота и здравето на своите съграждани. В резултат получиха едно болно, застаряващо население, а младата част от българите преобладаващо свързват щастието с възможността да емигрират и да се устроят в друга държава. В резултат на това населението на България през последните 23 години е намаляло с 1 600 000 души и не се вижда начин този процес да бъде спрян.

Почти всички можещи и знаещи българи търсят начин да емигрират, а и не само те, хората от малцинствата също. България за последните години е загубила близо 260 000 жени в детеродна възраст. В страната живеят предимно пенсионери, които нямат нито силите, нито възможността да се противопоставят решително на пагубната политика на своите управници. Оказа се, че българите не могат да излъчат от средите си хора, които наистина да милеят за държавата и бъдещето на нейните граждани. Процесите в България не биха могли да бъдат обърнати дори и по насилствен, революционен път, просто защото липсва необходимото количество млади, мислещи хора. Те предпочитат емиграцията. Българите изчезват поради загубата на вяра в собствените си възможности и значимост, те губят желание за живот, не виждат смисъл, обзети са от стрес, страх и апатия. Но моята цел не беше да ви разкривам причините, довели до това обезлюдяване, а да погледнем как този уникален случай оказва влияние върху Европейския съюз.

И така, да повторя: в лицето на България ние имаме територия в рамките на Европейския съюз, която стремително се обезлюдява. Територия, която е стратегическа не само от геополитическа гледна точка, но и от климатична. Защото изследванията сочат, че въпреки глобалните промени на климата, които се очакват, територията на България ще представлява едно уютно място за живеене, слабо засегнато от промените, в сравнение с останалите части на съюза.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Продължение....
19.09.2022 13:38
Тук искам да предупредя, че едно такова обезлюдяване няма да остане незабелязано от другите глобални сили и тази територия надали ще остане за дълго ненаселена, особено като се има предвид стремглавото нарастване на населението на Земята. През отминалия месец, в. “Милиет” публикува скандална карта на “Нова Турция”, където една голяма част от територията на България, която вече е територия от Европейския съюз, е обозначена като турска. Убеден съм, че подобно действие нямаше да бъде възможно, ако нямаше демографска криза в България. Все повече руснаци си купуват имоти на територията на България, което също е обезпокоителен знак за нас. И не на последно място, нашите партньори от САЩ преди време открито обявиха, че ромите са бъдещето на България и усилено работят с този етнос, който е с предимно младежки състав, като не е тайна, че по този начин си гарантират, че бъдещото население на тази територия ще бъде настроено проамерикански и ще защитава техните интереси на Балканите.

Общо взето, почти няма държава, както от глобалните играчи, така и от съседните на България страни, която да не си точи зъбите и да не си прави сметки как да приобщи тази територия към себе си било чрез създаване и подпомагане на собствено малцинство в тази територия, било чрез приобщаването на ромския етнос към своите интереси. И тук идва най-важният въпрос – как в този сблъсък на интереси ние можем да действаме в защита на нашите собствени. Ясно е, че на българите не можем да разчитаме, те изчезват от игралната маса. Една част се разпиляват, други измират. Няма смисъл нито да ги подпомагаме, нито да им отпускаме пари от еврофондовете, тъй като те отиват в джобовете на управляващите и техните приближени, и ефектът върху цялостното състояние на държавата е дори отрицателен, защото обезверени от несправедливостта и беззаконието, все повече българи решават да емигрират.

Ако обаче българите не намират сили и воля да се борят за своята държава, ако са готови да я напуснат и да я изоставят без жал, без дори най-малък опит за съпротива, ние не бива да допускаме да изгубим територията й. Затова предлагам следното: да създадем програма за заселване на територията на България с европейски граждани от останалата част на съюза. И сега имаме европейски граждани, които си купуват имоти в България, но се сблъскват с беззаконието, царящо в страната, и бързо-бързо се отказват от това свое начинание. Смятам, че ние трябва да ги подпомогнем в техните усилия и дори да популяризираме България като подходящо място за заселване и бягство от напрегнатия живот в Западна Европа, като субсидираме всеки, който
цитирай
14. leonleonovpom2 - И сега имаме европейски граждани, ...
19.09.2022 13:40
И сега имаме европейски граждани, които си купуват имоти в България, но се сблъскват с беззаконието, царящо в страната, и бързо-бързо се отказват от това свое начинание. Смятам, че ние трябва да ги подпомогнем в техните усилия и дори да популяризираме България като подходящо място за заселване и бягство от напрегнатия живот в Западна Европа, като субсидираме всеки, който реши да потърси там своя нов дом. Смятам, че на всяка държава може да бъде отпусната квота за брой лица, желаещи да се заселят на територията на България, като тези хора бъдат подпомагани от нас да се включат в местното управление, за да могат да променят ситуацията към по-добра за Евросъюза.

Територията на България има голям потенциал за развитие както в сферата на земеделието, така и в сферата на туризма, но за да се случи това, управлението на страната трябва да бъде отнето от ръцете на олигархичната българска върхушка, което няма да бъде трудно, ако успеем да заселим там десет милиона европейци, които да създадат своя партия, която чрез избори да поеме властта по един мирен и демократичен начин. Българите, които пожелаят, ще могат да се завърнат в територията си, те няма да ни пречат. Убедил съм се, че българите нямат нужда от държава, те си имат история, с която да се гордеят. Така виждам аз България след българите, ако имаме желание да задържим територията им в рамките на Евросъюза.

http://sosnovini



Tags:
цитирай
15. leonleonovpom2 - Е, поиграх си!
19.09.2022 13:41
Всеки, който поиска ,може да намери казаното преди девет години и да си направи изводите!
цитирай
16. milenavarbanova9 - Благодаря, Ваньо,
19.09.2022 17:42
Благодаря за похвалите ( не знам доколко са заслужени ) и за искрения, силен, зареден с познания текст - военни познания, които някога имаха българските мъже, офицери от запаса. Срамно е в какво днес се е превърнал българският млад мъж, непомирисал казарма и нехванал оръжие - той може да повярва на всяка лъжа - и да я тиражира. Благодаря ти за честния поглед към Украйна и нейния народ - ние трябва да знаем, че там загива една нация - но не я унищожава Русия, а нацисткият майдановски режим.
Ясно е, че при масираното участие на НАТО, положението на Русия е много трудно. И не се знае как би могла да излезе от него - тя вероятно ще обяви мобилизация, ще използва и други оръжия, но отговорът на глобалистите ще бъде още по-диспропорционален. Те искат война до унищожението на Русия и на Европа. И всичко ще свърши с ядрен удар?
Уф! Лека вечер, Ваньо!


цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
19.09.2022 18:04
milenavarbanova9 написа:
Благодаря за похвалите ( не знам доколко са заслужени ) и за искрения, силен, зареден с познания текст - военни познания, които някога имаха българските мъже, офицери от запаса. Срамно е в какво днес се е превърнал българският млад мъж, непомирисал казарма и нехванал оръжие - той може да повярва на всяка лъжа - и да я тиражира. Благодаря ти за честния поглед към Украйна и нейния народ - ние трябва да знаем, че там загива една нация - но не я унищожава Русия, а нацисткият майдановски режим.
Ясно е, че при масираното участие на НАТО, положението на Русия е много трудно. И не се знае как би могла да излезе от него - тя вероятно ще обяви мобилизация, ще използва и други оръжия, но отговорът на глобалистите ще бъде още по-диспропорционален. Те искат война до унищожението на Русия и на Европа. И всичко ще свърши с ядрен удар?
Уф! Лека вечер, Ваньо!




Похвалите са заслужени!
Все пак, отдавна съм бил войник! Но смятам, че нещата не са се променили съществено!
На едно учение, в далечината се виждаше Тополовград,, теренът беше мокър и хлъзгав, камионът започна да се обръща! Клоните на едно голямо дърво го подпряха и върнаха обратно След това отледах терена В радиус около километър това беше единственото дърво!
Под емоциите още, спасихме се по чудо, казах на наблюдаващия офицер- с това ли въоръжение ще бием 450 хилядната турска армия
Изгледа ме и каза - Младеж, ние грябва да удържим два дена на Бълкана Такава е нашага задача На третия ще дойдат едни свръхвойници, сибиряци, отвъд Урал Ще ги пометат, нека само опитат! И те го знаят това!
Още не бях влизал в склада на полковия резерв Като влязох служебно, убедих се ,че сме си играли на войници дотогава! Не можех да повярвам на очите си
Според мен подценяват Русия А тя заблуждава ,че е немощна? В момента ,в който се почувства застрашена, ще обърне страницата1 И ще лъсне истината!
Предполагам, че знаят това, след като и аз съм наясно!
Дано разумът надделее!

Всичко най- добро, Милена!
цитирай
18. shtaparov - Испанските евреи впрочем също са ...
25.09.2022 05:03
Испанските евреи впрочем също са потомци на хазари и на юдеи,които Стара Велика България е спасила от римско-арабските гонения,а по-късно са последвали нашите племена Готи и Вандали при техните преселения на Запад
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
26.09.2022 08:57
8. shtaparov - Испанските евреи впрочем също са ...
25.09 05:03
Испанските евреи впрочем също са потомци на хазари и на юдеи,които Стара Велика България е спасила от римско-арабските гонения,а по-късно са последвали нашите племена Готи и Вандали при техните преселения на Запад
цитирай

Изтрий

Да, такъв евреин е предал ключа на тайния вход на крепостта-Търново, в момент, когато той, Баязид, е обмислял да обяви оттеглянето на обсадата на следващия ден! Крепостта е непревземаема, заради това! И този урод я е предал!
Нищо хубаво не може да се чака от тях!

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9134493
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031