Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2022 00:51 - Полезна информация за неинформирани немци и българи, които са се оставили да бъдат зомбирани от главните престъпници в сегашния свят
Автор: iliaganchev Категория: История   
Прочетен: 1976 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Полезна информация за неинформирани немци и българи, които са се оставили да бъдат зомбирани от главните престъпници в сегашния свят

Драги мои зомбирани нещастници!

Вас т.н. „Демократичен запад“ Ви лъже най-нахално и предвидливо, че в Украйна нямало неофашистки престъпници. Лъжат Ви най-елементарно относно всичко, което се случва в Украйна през последните години и особено след 24.02.2022.

А какво става в действителност в злощастната Украйна, най-ясно са дали дефиниция преди няколко дни хора от Китай (Китай е най-старата империя в света, която винаги е имала и има и до днес едно и също име „Джунгуо“, т.е. Централното царство): в тяхната публикация „Прокси-война“ се казва следното:

Война с чужди ръце – в този случай „Война на САЩ с ръцете на украинците“. Против кого? – Против Русия!

По-повърхностните, респ. по-младите от Вас не знаят, каква е връзката между т.н. нацизъм ( който представлява вид национален фашизъм) и сегашния неонацизъм и неговите представители в няколко военни образувания.

Обикновено нещата се опростяват, като се говори за един от представителите на украинския фашизъм, а именно Степан Бандера.

За много от по-старите хора и особено за обикновените американци, немци и например българи е избледняло най-важното – Военното образувание, носещо оригиналното име „14. Waffen-Grenadier-Division der SS (galizische Nr. 1)“, на украински „Гренадерска дивизия зброй СС - Галичина“

Да погледнем историята, защото който не познава задълбочено историята не може или трудно може да разбере настоящето и да си представи, какво бъдеще му готвят най-висшите престъпници, самонаричащи се демократи.

Дивизията СС „Галичина“ e тактическо съединение на войските СС на нацистска Германия, съставено от украински доброволци-колаборационисти, взело участие във Втората световна война от 28 април 1943 до 10 май 1945 г.

От есента на 1943 до пролетта на 1944 г., частите влели се в дивизията в средата на 1944 г.,  са участвали в наказателните операции в югоизточната част на Полша и в провинцията Галиция на тогавашната Украйнска съветска социалистическа република (част от бившия СССР).

През юли 1944 г. дивизията в пълен състав е била задействана в боевете около град Броди (област Лвов)  с настъпващите съветски войски, тогава тя попада в обкръжение и практически е била напълно унищожена.  Част от военослужещите е  дезертирала и и се е вляла в състава на УВА (Украинската въстаническа Армия) , която е нелегална военна организация по време на Втората световна война и е клон нa „Организацията на украйнските националисти“.

През август – октомври 1944 г. дивизията е участвала в успешния разгром на Словашното национално въстание.

През януари 1945 г. дивизията е изпратена да води борба срещу югославските партизани, а през март 1945 г. е прехвърлена в бивша територия от Австрия, където е участвала в боевете с руската армия, при което загубва около 1600 убити и ранени.

На 19 април 1945 г. дивизията формално е извадена от състава на войските на СС и е преименувана в Първа украинска дивизия в състава на формално существувалата тогава Украинска национална армия, подчинена на Украинския национален комитет (политически орган, създаден с поддръжката на нацистките власти). В началото на май 1945 г. голяма част от военнослужещите на дивизията са се предали в плен на англо-американските войски.

Отделни военослужрщи (особенно от 4-ти и 5-ти полк на СС) са участвали в претсъпленията против мирното население, Войските на СС, в състава на които   тя е влизала, са признати от Нюрнбергския трибунал за претсъпна организация.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5316766
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930