Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2022 23:26 - Големият удар на Русия срещу Европа, предизвикан от САЩските санкции и европейското послушание чрез т.н. Евро-пейски съюз (икономическо обяснение)
Автор: iliaganchev Категория: История   
Прочетен: 720 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Големият удар на Русия срещу Европа, предизвикан от САЩските санкции и европейското послушание чрез т.н. Евро-пейски съюз (икономическо обяснение)

Russlands grosser Schlag gegen Europa, verursacht durch US-Sanktionen und europaeischen Gehorsam durch die sogenannte Europaeische Union (oekonomische Erklaerung)

27.03.2022

Катар заяви, че никой не може да заеме мястото на Русия в доставките на газ в Европа.

А защо Катар не може да замени Русия на европейския газов пазар?

Защо европейските политици няма  да намерят алтернатива на руския газ ?

Как Катар и Иран се договориха за подялбата на газовия пазар в Европа и Азия?

Вчера катарският министър по въпросите на енергетиката заяви, че замяната на руския газ в Европа в близките години е невъзможно.

Катарските заводи по сгъстяване на газ даже и в случай, че бъдат изцяло ориентирани към европейския пазар, не са в състояние да произведат необходимото количество.

При това сега 85 % от експортните доставки плават на газовозни кораби към азиатските страни Япония, Китай и Южна Корея, с които Катар е сключил дългосрочни договори за доставката на газ.

Катарците дадоха на зеления немски министър Хабек възможност ясно да разбере, че те явно не възнамеряват да нарушават условията на тези договори в угода на европейските или американските политици.

Страната Катар ще се придържа твърдо към собствения план за развитие на газовата промишленост, а той предвижда двойното увеличаване на ръста на призводството на сгъстен газ до 2027 година.

През този период Катар възнамерява да експортира газ в размер на 125 милиона тона гориво.

Да построи по-рано заводи е технологически невъзможно, а след 5 години нуждите от газ в света съществено ще нарастнат и допълнителният обем ще бъде погълнат с радост от досегашните азиатски потребители!

Министърът на енергетиката на Катар съобщи също и в интервю по американския ТВ-канал CNN дословно, че никой не може да замести Русия в изпълнение на доставките на енергоносители в Европа и тези думи изобщо не бяха казани случайно: работата е там, че Катар, който е трети след Русия и Иран по установените запаси на природен газ, потенциално би могъл напълно да измести Русия по доставките на газ за европейските страни, като построи  газопровод от мястото на своите най-богати местонаходища до страните от западна Европа.

Но докато Русия контролира изцяло ситуацията в Сирия, такъв газопровод дотогава няма да бъде построен.

Както знаем, САЩ преди няколко години се опитваха да свалят сирийското ръководство с цел да започнат да добиват сирийски петрол, както и да строят газопровода Европа-Близък изток.

Обаче Русия не позволи тази сделка. Точно по тези причини газопровод до Европа не може да бъде построен и от Иран – Сирия се оказва ключева страна от гледна точка на потенциална възможност за доставка на тръбопроводен газ от Близкия изток до Европа.

Всеки проект се налага да преминава през територията на Сирия. Това е невъзможно да бъде заобиколено. В Катар и Иран прекрасно разбират безперспективността на създаване на конкуренция срещу руския тръбопроводен газ за Европа и те отдавна са се договорили с руското ръководство, че тези страни няма да пречат на Русия да продава своя газ в Европа, а Русия няма да пречи на Катар и Иран да продават своя газ в Азия, включително и на Индия и Пакистан.

Техническо приложение (за по-лесно мислене):

ПРОУЧЕНИТЕ ЗАПАСИ ПРИРОДЕН ГАЗ ПО ДЪРЖАВИ (трилиона куб.м.)

1. Русия                     47,90

2. Иран                      33,78

3. Катар                     25,06

4. САЩ                        9,57

5. Сауд. Арабия         8,24

6. Туркменистан       7,50

7. ОАЕ                         6,09

8. Венецуела              5,55

9. Нигерия                  5,13

10. Алжир                   4,50

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5316168
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930