Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2022 18:43 - Президентът на РФ и главнокомандващ на въоръжените сили даде днес следобед Заповед на Министреството на отбраната да приведе руските въоръжени сили
Автор: iliaganchev Категория: История   
Прочетен: 84 Коментари: 0 Гласове:
0Президентът на РФ и главнокомандващ на въоръжените сили даде днес следобед Заповед на Министреството на отбраната да приведе руските въоръжени сили в специален режим на бойно дежурство

Heute Nachmittag hat der Prдsident der Russischen Fцderation und Oberbefehlshaber der Streitkrдfte einen Befehl dem Verteidigungsministerium erlassen, die russischen Streitkrдfte in einen besonderen Kampfdienst zu versetzen

Video със заповедта на Путин от днес:

https://russian.rt.com/russia/news/968758-putin-minoborony-sily-boevoe-dezhurstvo

            Тази заповед е в съответствие с :

Указ на Президента на РФ от 02.06.2020 - За основите на държавната политика на РФ в областта на ядреното сдържане

I. Общи положения

1. Настоящите Основи представляват документ на стратегическото планиране в сферата на осигуряване на отбраната и отразяват официалните възгледи по същността на ядреното сдържане, определят военните опасности и заплахи, за неутрализирането на които се осъществява  ядрено сдържане, принципите на ядреното сдържане, а също така условията за преход на Руската Федерация към  прилагането на ядрено оръжие.

2. Гарантираното сдържане на потенциалния противник от агресия против Руската федерация и (или) нейните съюзници се отнася към групата на висшите държавни приоритети. Сдържането на агресията се осигурява с цялата съвокупност на военната мощ на Руската Федерация, включително ядреното оръжие.

3. Държавната политика на РФ в областта на ядреното сдържане представлява съвокупност от координирани, обединени в общ замисъл политически, военни, военно-технически, дипломатически, икономически, информационни и други мерки, осъществявани въз основа на силите и средствата за ядреното сдържане, по предотвратяване на агресия против Руската Федерация и (или) нейните съюзници.

4. Държавната политика в областта на ядреното сдържане носи отбранитеен характер, насочена е към поддържане на потенциала на ядрените сили на ниво, достатъчно за осигуряване на ядреното сдържане и гарантира защитата на суверенитета и териториалната цялост на държавата, сдържане на потенциалния противник от агресия против РФ и (или) нейните съюзници, а в случай на възникване на военен конфликт – недопускане на ескалация на военните действия и прекратяване при приемливи за Руската Федерация и (или) нейните съюзници условия.

5. Руската Федерация разглежда ядреното оръжие изключително като средство за сдържане, прилагането на което представлява крайна и принуждаваща мярка и предприема всички необходими усилия за намаляване на ядрената заплаха и недопускане на изостряне на междудържавните отношения, водещо до провокиране на военни конфликти, в това число адрени.

                  6. Нормативно-правната база на настоящите Основи представляват Конституцията на РФ, общопризнатите принципи и норми на международното право, международните  договори на РФ в областта на отбраната и контрола над въоръженията, федералните  конституционни закони, федералните закони, други нормативни правови актове и документи, регламентиращи въпросите на отбраната и сигурността.

                  7. Положенията на настоящите Основи са задължителни за изпълнение от всички федерални органи на държавната власт, от другите държавни органи и организации,  участващи в осигуряването на ядреното сдържане.

                  8. Настоящите Основи могат да се уточняват в зависимост от външните и вътрешните  фактори, влияещи на осигуряване на отбраната.

***********************************************************

II. Същност на ядреното сдържане

(Точки 9 до 16)        

III. Условия за преход на Руската Федерации към прилагане на ядрено  оръжие

(Точки от 17 до 20)

IV. Задачи и функции на федералните органи на държавната власт, другите държавни органи и организации по реализацията на държавната политика в областта на ядреното сдържане

                                     (Точки от 21 до 25)

 

 
Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 4822265
Постинги: 4764
Коментари: 877
Гласове: 1312
Архив
Календар
«  Септември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930