Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2021 19:57 - Размисли върху мита за Христос, част 1: Какво е християнството?
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 774 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 27.09.2021 19:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Размисли върху мита за Христос, част 1: Какво е християнството?


  image КРИС РОСЕТИ (РЕДАКТОР) · 17 СЕПТЕМВРИ 2021 Г.  28

от Revilo P. Oliver
image

Християнството е смесица от два мита. Митът за Исус не изисква обяснение. Ясно е, че историите, събрани в „Новия завет“, са версии на народна приказка, образувана, подобно на легендата за Робин Худ, чрез натрупването около централна фигура от епизоди в кариерата на редица незначителни фигури. Исус от тази легенда е съставен от разкази за Исус бен Анания (1), Исус бен Пандера (2), агитката, чието име може би е Исус, който поведе група от своите последователи в Ерусалим по време на честването на Пасха и беше добре приет от населението, но скоро потиснат и Юда Галанит (3). Възможно е, разбира се, да е имало иначе забравен Исус, който също се е опитал да разбунтува еврейски бунт срещу цивилизованото управление и е платил наказанието. Съставният Исус беше, разбира се, бъдещ Христос и се интересува само от собствените си варварски хора. Историите в „Новия завет” са украсени от християните и това е забележителното.

Митът за Христос е озадачаващ, исторически проблем, който все още е нерешен. Всъщност, ако априори се разглежда като исторически феномен, той е изумителен. Исус от съставната легенда е бъдещ Христос, който предвижда основната доктрина на Талмуда, че евреите са уникална форма на живот, значително по-висока от всички други народи, които в най-добрия случай, ако са напълно покорни на Божия народ, може да се стреми към статут на кучета. Той се хвали, че носи не мир, а меч, затова вероятно е искал да разбуни евреите, разпръснати по целия свят, както и тези в Палестина, за да започнат да избиват цивилизованите народи, както направиха неговите наследници във великия еврейски заговор от 117 г. този неумолим враг на арийците се е превърнал от мита за Христос в бог, който арийците почитат!

Евреите естествено и, от тяхна гледна точка, разумно мразят всички арийци, но изпитват особено силна омраза към арийците, които са толкова интелигентни и мъжествени, че се възмущават от това, че са едър и овладени от своите еврейски пастири и отказват да повярват в огромната раса превъзходство, което дава право на евреите да притежават цялата планета. Когато германците се опитаха да имат своя държава, международното еврейство изпрати срещу Германия своите глупави британски хрътки и в крайна сметка техните бесни американски мастифи, които послушно и грубо убиха германските лидери, за да докажат на света, че съпротивата срещу Божия народ е непростим грях което се наказва с изтезания и смърт. Това всички го знаем.

Сега, ако през идния век, да речем до 2100 г., евреите започнат да почитат Херман Гьоринг или Алфред Розенберг или Юлий Щрайхер като свой божествено вдъхновен Спасител и да му се покланят като Син Божи и въплъщение на техния Яхве, това би е изумително, нали? Да, но не по -невероятно от превръщането на еврейски Христос в Спасител на арийците и бог. За да разреши този исторически парадокс, Никълъс Картър е написал новата си книга „Митът за Христос“ (4). Г -н Картър ще бъде запомнен с отличната си книга „Късната велика книга, Библията“ (5), в която той достигна и наложи заключението, че „установяването на християнството на Запад представлява една от най -големите трагедии, които някога са сполетявали човешката раса."

Той убедително намира ключа към парадоксалната загадка в ефекта на гръцката цивилизация върху варварските евреи. Следователно ще е необходимо да се започне от шести век пр. Н. Е. Както всички знаем, Кир Велики, основателят на Персийската империя, прояви голяма благосклонност към евреите, вероятно за да възмезди тяхната работа по подкопаване на Вавилонската империя и предаване на града Вавилон в негови ръце.

Евреите толкова се нуждаеха от неговата закрила, че го ласкаеха, като го наричаха техен „Христос“ (6), т. Е. Същество, божествено изпратено и вдъхновено от Ях, за да спаси своя народ. Скоро след 538 г. пр. Н. Е. Кир ги възнагради (както британците щяха да направят много по -късно), като им даде разрешение да поемат за себе си част от Палестина. Скоро след като те са установени в Йерусалим, контингент от богати евреи от Вавилон предприема драстична реформа на своята племенна религия. Те елиминираха своята богиня и три други богове и признаха Ях (или Яу), бог, който бяха взели от ханаанците, за бог -покровител на тяхната раса. (7)

Следва продължение.

Бележки

1. Очевидният източник поне на „пророчеството“ за разрушаването на храма в Йерусалим. Не можем да бъдем сигурни относно доктрината, за която Синедрионът се опита да убеди римския управител да се съгласи с разпятието му, но след като губернаторът го освободи, той стана пророк на бедствието, докато не беше убит по подходящ начин от римска ракета по време на обсадата на Йерусалим през 59-60.

2. Вероятният източник на поне част от историята за разпятието и възкресението. Традицията за него, която е била известна на Целз преди 180 -та година, вероятно е имала историческа основа в кариерата на еврейски геи, които са спечелили и след това са загубили благоволението на кралица Александра Елена (Саломея), вдовицата на Александър Янай, ° С. 70 г. пр.н.е.

3. Виж Йосиф Флавий, Антиквариат , XVII, 4; XX, 102.

4. Първоначално публикувано от Historical Review Press.

5. Historical Review Press, както по -горе.

6. Важен текст е цитиран в Liberty Bell , септември 1993 г., стр. 6, п. 9.

7. Окончателни доказателства за по -ранната форма на еврейската религия предоставят документи от еврейската колония в Елефантин, остров в Нил под Първата катаракта, потънал сега от язовир Асуан. Евреите от тази колония смятаха себе си за напълно ортодоксални в почитането на своите пет богове, включително съпругата на Ях, „Анат. Документите са редактирани и преведени от AE Cowley от Magdalen College (Оксфорд) в неговата основна книга „ Арамейски папируси от пети век пр. Н. Е.“ (Oxford, Clarendon Press, 1923). За научен, но неистов и понякога смешен опит да се обяснят доказателствата, вижте Безалел Портен, Архиви от Elephantine (University of California Press, 1968).

* * *

Източник:  revilo-oliver.com




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. roden - Ех...
27.09.2021 22:04
Цитат от св. Николай Велимирович:

"Отче, прости им, понеже не знаят, що правят. С тези думи Господ първо е показал милостта си към Своите убийци, чиято злоба не стихнала дори по време на кръстните Му мъки. И второ, провъзгласил от върха на Голгота една известна, но често забравяна истина, а именно – че злодейците никога не знаят какво вършат. Убивайки праведника, те всъщност убиват себе си, а праведника прославят. Погазвайки Божия закон, те не виждат воденичния камък, който невидимо се спуска над тях, за да ги смаже. Подигравайки се на Бога, те не виждат как лицата им се превръщат в скотски муцуни. Опиянени от злото, те никога не знаят какво вършат."

Наистина за ваше добро го казвам - не си играйте с огън сред бензиностанция. Все премълчавам, като чета тук хули срещу Бог, християнство, православие, но и все се чудя дали трябва да се мълчи. Хора, простичко е, нас ни има все още като народ, като България, заради Православието. Това е така ноторен факт, както и че има слънце. Знаете ли кой е предал на смърт руския цар Николай II със семейството му на болшевиките, кой е подпомогнал Октомврийската революция? Синода. Православния Синод на Русия. От гордост, от честолюбие, от фарисейщина, защото не са понасяли Царя, по чина на Мелхиседек, да им се бърка в работата. Например упорито да отказвали да признаят Серафим Саровски за светец, докато Николай II решително не се е намесил. И това после му е струвало главата. И Русия. Исках да ви кажа, че църквата е институция, че се е превърнала в държавен орган, но истинската Църква са истински вярващите. Малкото стадо. В тях се съхранява Вярата. Къде по двама, къде малко повече, къде сам... Тук. Иначе Вярата си е небесна и безкрайна, защото начело е Господ. Та моля ви, горещо ви моля, не се подигравайте със Създателя си! Той ще ви прости, защото е Любовта, но вие дали ще можете да си простите?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39737698
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031