Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2021 00:41 - Колко стара е БСП и ще я бъде ли по досегашните кроежи?
Автор: iliaganchev Категория: История   
Прочетен: 1831 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Колко стара е БСП и ще я бъде ли по досегашните кроежи?

Регенсбург, 25.07.2021

Моят отговор е следният: БСП е на 30 години. Тя не е на 130 години! Ако беше на 130 години, щеше да е като ГСДП (Германската соц.дем. партия) или ФСП (Френската социалистическа партия). Някога Френската и Германската се разцепиха, като от тях се отдели по една комунистическа партия. Такава се отдели и в България и няколко пъти смени имената си!

Повечето сегашни активисти от бившата БКП се надпреварват да обясняват, колко стара партия са и по този начин сами влизат в капана на глупостта! Освен това чрез такава нескопосана явна лъжа объркват онези, които искат или се чудят дали да гласуват за нея. Даже не използват истинските номера на конгресите си, както правят например немската и френската Левица, създадени след 2007 година

Едно е сигурно и очевадно: Сегашната БСП е един тюрлюгювеч!

Тя не е нито Благоевско-Кирковска и не би могла да бъде такава - много са й барбаронските промени, нито е Димитровска, заради престъпленията, извършени от Георги Димитров, Васил Коларов, Вълко Червенков и другите й сталинистки ръководители, присадени от бившата тоталитарна Москва в послушна София.

БСП остава засега един несполучлив опит за създаване на една отговаряща на съвременното развитие на капитализма в последната му фаза партия на социалната справедливост, която да се стреми както към свобода в истинския и полезен смисъл на тази дума и идея, така и към равенство в неговия рационален обхват, а не глупава уравниловка от ленински тип ("Всяка готвачка трябва да управлява държавата")

Цялата работа в този на пръв поглед заплетен въпрос е: Свикнали сме си да сме на власт (поне един от фамилията - я баба ми, я дядо ми, я майка ми, я баща ми, я на мъжа ми леля му). Да, ама така не става работата за особено дълго време!

Къде са новите идеи за новото, т.е. сегашното и близкото бъдеще време, кой ги създава в сегашна България, кой ги генерира и прокарва?

Стига лъжи, кьор-фишеци или най-меко казано заблуди!

Къде ви е социалната справедливост, след като бившият ви председател и премиер въведе плоскък данък върху доходите на физическите лица, а наследилият го доскорошен премиер го похвали, като каза преди 10 години, че плоският данък е единственото хубаво нещо от БСП.

Така че, драга ми БСП, важно е не името ти, което е в голяма степен заблуждаващо, а примерно неадикватният ти плосък данък, който се обсъжда само с едно леко мънкане и уж се отрича от сегашното ръководство, а всъщност не се предлага точно, по определена формула, един прогресивен данък върху доходите на физическите лица, който съществува от много десетилетия в повечето нормални даже капиталистически държави в Европа без тоталитарнокомунистическо минало като България например.

Та понамали, драги ми Соцманго, номерата на конгресите си и тръгни по нормален път, докато не са те прогонили от ненормалната и заобиколна пътечка.

Политолози, молитолози много - развитие никакво ...

Голямата криза иде!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5260683
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031