Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2021 21:30 - Дейвид Ървинг: Манипулирането на историята, най-забранената реч на всички времена
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1150 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 08.05.2021 21:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Дейвид Ървинг: Манипулирането на историята, най-забранената реч на всички времена

От  VT редактори  - 8 май 2021 г..

image

 

https://www.youtube.com/watch?v=W9rCy9_xGo0

От  Гордън Дъф, старши редактор

2 ноември 2010 г.

Забележка на редактора:   Да, датата е точна, тази статия е на 11 години. Защо тогава това е разстроило хората днес и е така? През последните няколко години авторът и историк Дейвид Ървинг забави малко и се премести в сянка.

По едно време, най-великият изследовател от Втората световна война за всички времена, Ървинг беше знаменитост от поп звезда, първият историк, стигнал някога толкова далеч. Тогава той започна да унищожава измислените исторически разкази, от които нашите тъмни владетели толкова много зависят. Гледайте видеоклиповете и четете моята уморена почти десетилетна проза. ..  Гордън Дъф


Забележка на редактора Втора:
  Имах удоволствието да заснема на видеозаписи четири от посещенията на Ървинг в Атланта, едно от тях, където записва C-Span, което лобито на AIPAC прекъсна шоуто, като отстъпи, като даде на C-Span начин да бъде маркиран цензуриране, защото те не можеха да покажат само частта от историята на Ървинг без тази на AIPAC.

Разбира се, те биха могли да имат няколко позиции, които да играят израелската позиция, но целта беше да не позволят на американците да видят какъв солиден лектор беше Ирвинг по това време. Това е същата причина, поради която VT има корпоративно медийно затъмнение в САЩ и рядко се атакува публично. Те не искат да можем да отговорим и да бъдем изслушани.

Моите кадри все още стоят на рафтовете на архивите в очакване да бъдат редактирани някой ден, докато историята на Дейвид Ървинг продължава да се движи. Това, което той е постигнал чрез писането си, е подарък за всички нас и всеки, който го е виждал лично да изнася лекции, никога няма да го забрави. Той е разхождащ се билборд защо толкова много се мрази историческата истина ... Джим У. Дийн]

image

image  

Осама бин Ладен ли беше, или Мосад? Беше ли илюминатите или Съветът за външни отношения? Правили ли са го заедно? Къде беше Марк Антъни след 11 септември, когато наистина имахме нужда от него?

Тъжното нещо, което може би е неразбираемо, е, че ние знаем повече за Юлий Цезар, отколкото знаем или притежаваме скорошна история. Преди няколко дни някой ми изпрати линк към видеоклип на Дейвид Ървинг, британският автор, който професионално развенчава всичко.

Ървинг, известен в последно време с поемането на холокоста, е „отидете на момче“ по време на Втората световна война и по-специално Германия. Неговите изследвания са, с ръка на ръка, най-добрите там и той обича да унижава другите, че са измамени, като пишат академични боклуци въз основа на вторични източници, твърде често доказани, не просто ненадеждни, но напълно измислени.

Ървинг поема много цели, но най-доброто му развенчаване е Уинстън Чърчил. Пресичането на лекцията му за книга от 80-те години на миналия век, зърнесто видео, беше изненадващо безболезнено. С възхода на кабелната телевизия, новите мрежи направиха домашна индустрия от развенчаването на нашата фалшива история, предавания за военни тайни, скандали и прикрития, които се провеждат с часове всеки ден. Това е унизително за историците, които направиха репутацията си да пишат „окончателни“ произведения въз основа на това, което сега знаем като фалшификати, пропаганда и дезинформация. ( по избор пълна дължина на Google Video по-долу)

image  

Делото на Ървинг срещу Чърчил е шокиращо и най-лошото е, че никой не е успял да го обсъди лице в лице. Неговите източници са безупречни, а изследванията му отвъд всичко, което все още е видяно. Това е човек, който ще прекара години, четейки писма, банкови извлечения или ще пътува по света, за да получи първични документи. Ървинг рисува Чърчил като злодей, толкова велик, колкото Хитлер, почти толкова голям, колкото Сталин.

Започна ли Втората световна война от Чърчил, блестящ, но неморален пияница, фалшификатор и негодник, който взе печалби от чуждестранни разузнавателни служби, банкови кабини и всеки друг, който желае да пъхне плик в джоба си?

Ако е така, тогава всичко, което знаем за Втората световна война, за Хитлер, за събитията от 20-ти век, е не само малко погрешно, но и безобразно фалшиво.

image  

Най-страшното, поне за мен, е научаването, че Историята на Чърчил  от Втората световна война е измислена до голяма степен, призрак, написан от американските му редактори, които се погрижиха истината никога да не излезе наяве. Въпреки че Ървинг намира Чърчил за лесна цел, това отива много по-далеч. Смущаващо е, че военните атаки на Гьобел срещу Чърчил са много по-големи факти и много по-малко пропаганда, отколкото учи нашата „история“. Гадна мисъл: „Ами ако Гьобелс“ просто казваше истината? “

Ако истината изглежда като скандална пропаганда, какво сме позволили да ни се случи? Как може да има честна дискусия по каквато и да е тема, политика, религия или къде да си набавим достойна китайска храна, ако всички изследвания са или „вторичен източник за рециклиране“, или още по-лошо, просто измислени, както сега започваме да се учим.

Ървинг поставя под въпрос естеството на холокоста, газовите камери, историите за „сапун и абажур“ и си е навлякъл някои основни врагове в процеса. Особено опасно е подробният му анализ на Адолф Хитлер като майсторски военен стратег и прагматичен политически лидер. Непосредственият отговор е да се изправите с писъци: „За какво, по дяволите, говори?“

image  

Сещам се за десетки случаи, които абсолютно доказват, че Хитлер е бил некомпетентен, луд, брутален и ...

Като се замисля, ако отида в интернет, мога да докажа всичко. Дори мога да докажа, че Хитлер е бил евреин. Приетите реалности, нашата история, както е написана в книги, историята, която определя Хитлер, предполага Ирвинг, е толкова история, колкото и днешните мрежови новини, е, „честни и балансирани“. Ами ако всеки „факт“, който използваме, за да опровергаем идеите на Ървинг, идва от Сталин?

Знаем толкова много от случилото се. Чета бойните дневници от D-Day. Знам, че е имало кацания, знам, че мъжете са загинали, но не знаем защо, само това, което ни беше казано.

Всичко, в което вярваме, се основава на един известен факт, че германците са брутални и луди, раса от престъпници, порочни чудовища с вродена нужда да унищожат. 40% от американците са от немски произход, разбира се.

Не са необходими много изследвания, за да се научи, че през 19 век Германия е станала не само мощна, но и най-напредналото общество на земята, наука, философия, изкуства, обществено благосъстояние и образование, Германия навлезе в 20 век като лидер на света. Германските колониални политики в сравнение с Великобритания, Франция, Испания, Холандия и Португалия се характеризират с благоприличие и хуманитарни ценности. Германските граждани имаха повече човешки права с една миля повече от британските си колеги.

Век по-късно Германия е виртуално огледало на основната Америка на „Средния Запад“. Макар и политически кастрирана, Германия е това, което американците желаят да бъде страната им, поне в много отношения. Германия почти няма военни, почти няма дългове и относителна свобода с едно явно изключение. Германците са стигнали до „политическата коректност“ до точка, която никой американец не би могъл да си представи. Нещата, които всеки ден се чува по американската телевизия, са престъпления в Германия.

image  

Ако не сме склонни да направим скока на вярата, който изисква историята, че германците са чудовища, тогава сме изправени пред нещо друго. Ако германците са такива, каквито ги познаваме, тогава сме нация лъжци и страхливци, глупаци, готови да следват всеки път, да ядат всичко, поставено в чиния пред нас. Много вероятно Америка би могла да бъде страна, измамена във война във Виетнам, Ирак или Афганистан или, може би, в две войни с Германия.

Но отново скачаме на крака и крещим. Много американци са готови да смятат, че Първата световна война е била опит във „Виетнам“, фалшиви жестокости и манипулации от обширен международен заговор. Тази информация е „там“ от известно време и все повече и повече са готови да я разгледат.

image  

„Свещената крава“ на всички времена обаче е Втората световна война. Не говорим за Япония. Няма съмнение, те нападнаха САЩ. Германия, от друга страна, беше ли това нещо друго? Свикнахме да се лъжем за Гражданската война. Попитайте някой американец, тръгнахме на война, за да освободим робите. Проблемът е, че Северът освободи робите само години по-късно, когато те губеха войната и само робите в Юга. Гражданската война беше заради икономиката и лошото управление, „Правата на държавите“, а не робството.

Колко различна е истината за Втората световна война? Никога ли не трябваше да воюваме с Германия и да ги оставим да унищожат Русия? Колко американци знаят, че Хитлер е бил готов да прекрати войната през 1940 г. и да изтегли войските си? Колко американци знаят, че Първата световна война е могла да приключи през 1916 г. с почтен мир, но е била подтикната от Балфур и Ротшилд? О, никога не сте чували това?

Втората световна война никога нямаше да се случи, никога нямаше да има комунизъм, нито Корея, нито Виетнам, нито Студена война, нито потенциал за ядрен холокост. Чия игра играем тогава?

image   image   image   image   Книги от Дейвид Ървинг
  • Войната на Хитлер и военният път
  • Нюрнберг: Последната битка
  • Апокалипсис 1945: Разрушаването на Дрезден
  • Войната на Чърчил
  • Ромел: Пътеката на лисицата (Военна библиотека Уордсуърт)
  • Въстание! Кошмар на една нация, Унгария, 1956 г.
  • Гьоринг: Биография
  • Възходът и падението на Луфтвафе: Животът на фелдмаршал Ерхард Милч
  • Германската атомна бомба: Историята на ядрените изследвания в нацистка Германия (Da Capo меки корици)
  • Войната между генералите: Вътре в Съюзното върховно командване
  • Унищожаване на Convoy PQ-17





Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. planinitenabulgaria - Тази тема е прастара, неинтересна, никой няма да отвори постинга Ви.
08.05.2021 22:10
В бита на хората навлизат нови технологии, лекарства и екстри, последното от тях е гинекологическата почистваща пяна, която от една година се продава в козметчните магазини на Щатите и е така популярна, както някога балсама за избелване на анусчета. Интересното обаче е друго, основните купувачи на тази почистваща гинекологичмна пяна се оказват необрязани мъже.
Ето тема, която ще бъде интересна. Да не я напише ппреди Вас Чернопръцко, защото със сигурност ще Ви измести от първото място.
цитирай
2. krumbelosvet - И кво?
08.05.2021 22:17
Се едно, че слушам разговор на улицата от петия етаж.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39754917
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031