Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2021 17:42 - Доказала ли е БСП, че може да управлява ...
Автор: iliaganchev Категория: История   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Доказала ли е БСП, че може да управлява ...

            Засега БСП е доказала, че може да управлява така, че в основни линии да служи на своите управители и на свързаното с тях малцинство. Най-важните такива малцинства се вихрят в няколко известни града на България, начело със София, Пловдив, Варна и още 10 – 20...

            А населението, което неточно наричат народ, въпреки, че е измършавяло (по смисъла на Петко Рачов Славейков), не е толкова просто, че да не е чуло, видяло и разбрало, как стоят нещата в родината му!

            Само, че и то като другите населения из Европейския „съюз“ е доста страхливо и объркано и все се чуди „Наляво ли да тръгна, надясно ли – вече не знам накъде? – Накъдето и да погледнат очите ми – всичко краде и къде!“

            Същите картинки представляват и другите „партийни фирми и фирмички“, но не само в Българията, а и в Германията, на коятио по-незнаещите  така се възхищават...

            От кого зависи една поредна (вече сравнително рядка) победа на БСП след 20 дни и след пропуснатите години?

            Отговор: Тя не зависи нито от броя на митингите, нито от това дали Корнелия Н. ще се появи на кон или на каруца, нито от броя на напусналите един файтон душици от партията-30-летница! Кандидатите са все същите или техните деца (както и в ГЕРБДПС) – с изключение на новите единични мошеници, респ. богати глупаци, които пък с разни шоута се правят на интересни за изпростялото количество от младежкото население.

            Все пак съществуват известни пролуки във всяка еднна от листите и това е така от ноември 1991 до короновата година 2021. Какви са тези пролуки?

            Който си обича по навик БСП-то, като мене например, взема бюлетината и гласува приоритетно така, че да не бъдат избрани склонните към мафиотство, семейна екстремна икономическо-финансова затвореност (на езика на братята-турци – келипир“), а човек, който е по-почтен, умен, находчив но некрадлив и неработещ в мошеническа или мафиотска фирма, респ. групировка!

            Има все още изкукуригали, които гласуват например за ГЕРБ и т.н. – ОК, к’во да ги правиш – демокрация и благоденствие! – Да престанат и те да кукуригат и да се позаинтересуват от листата на обичната си партия – да пуснат бюлетинката за някой малко по-светъл и независещ от „Бого(уж)угодика“ в София или останалите градове и паланки. Същото в някаква степен важи и за ДъПъСъ-то и другите.

            При такъв подход, който ни е на разположение и е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРАВИЛЕН, все пак може да се роди нещо засега поне маааааалко по-добро.

            Същият ми съвет се отнася не само за избирането на престоящия български Бундестаг, но и за германското Народно събрание – и двете населения много си приличат по отрицателните си качества от усвоения капитализъм, който в този си световен вид вече много бързо се приближава към своя край – както робовладелството е било хилядолетия, феодализмът столетия, така и на капитализма по досегашната формула на човешкото развитие му остават малко десетилетия (в най-благоприятния за модификаторите му случай!).

            Честит 1 май! (Денонощие на трудолюбието на творците на новите коалиции на ГФР и на  РБ).

10.03.2021, от германско-прабългарската граница на владенията на Карл Велики и Крум Велики (постигната през 804-814г.)



Тагове:   политика-криза,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5332341
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930