Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2010 11:26 - Забележителни страници от историята на болшевишката партия по времето на Джугашвили
Автор: iliaganchev Категория: История   
Прочетен: 988 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.10.2010 12:31


Забележителни страници от историята на болшевишката партия по времето на Джугашвили

(Справочник по обучение на рудиментарните остатъци от сталинизма в България и за младите другари, които не познават цветущия език на сталинизма)

История на Всесъюзната комунистическа партия (болшевики) – 1938

(издадена в България – 1951)

стр. 245 (Глава XI, т.3: „VIII конгрес на Съветите, Приемане на новата Конституция на СССР”):

 

... Говорейки за правата на гражданите на обединения в различни организации, Конституцията записа в един от своите членове:

            „Най-активните и съзнателни граждани от редовете на работническата класа и другите слоеве на трудещите се се обединяват във Всесъюзната комунистическа партия (болшевики), явяваща се челният отряд на трудещите се в борбата им за укрепване и развитие на социалистическия строй и представляваща ръководното ядро на всички организации на трудещите се, както обществени, така и държавни”.

            VIII конгрес на Съветите единодушно одобри и утвърди проекта за новата Конституция на СССР. Страната на Съветите получи, по такъв начин, нова Конституция, Конституция на победата на социализма и работническо-селската демокрация.

            Също така Конституцията закрепи този световно-исторически факт, че СССР е влязъл на нова полоса на развитието, в полосата на завършване на строителството на социалистическото общество и постепенния преход към комунистическо общество, където ръководното начало на обществения живот трябва да бъде комунистическият принцип: „От всекиго – според способностите му, на всекиго – според потребностите му”.

            т. 4: „Ликвидация на остатъците от бухаринско-троцкистките шпиони, вредители, изменници на родината. Подготовка за изборите за Върховен Съвет на СССР. Курс на партията към разгърната вътрешнопартийна демокрация. Избор за Върховен Съвет на СССР.”

            1937 година разкри нови данни за извергите от бухаринско-троцкистката банда. Съдебният процес по делото на Пятаков, Радек и другите, съдебният процес по делото на Тухачевски, Якир и другите, и накрая, съдебният процес по делото на Бухарин, Риков, Крестински, Розенхолц и другите, - всички тези процеси показаха, че бухаринците и троцкистите, както се оказва, отдавна вече са представлявали една обща банда от врагове на народа във формата на „дясно-троцкистки блок”.

            Съдебните процеси показаха, че тези утайки на човешкия род заедно с враговете на народа – Троцки, Зиновие и Каменев – са стояли в заговор против Ленин, против партията, против Съветската държава още от първите дни на Октомврийската социалистическа революция. Провокаторските опити за срив на бресткия мир в началото на 1918 година; заговор против ленин и сговор с „левите” есери за арестуване и убийство на Ленин, Сталин, Свердлов през пролетта на 1918 година; злодейският изстрел по ленин и раняването му през лятото на 1918 година; метежът „левите” есери през лятото на 1918 година; преднамереното изостряне на разногласията в партията през 1921 година с цел разклащане и смъкиване отвътре на ръководството на Ленин; опитите да се смъкне ръководството на партията по време на болестта и след смъртта на Ленин, издаването на държавни тайни и снабдяването с  шпионски сведения на чуждестранните разузнавания; злодейското убийство на Киров; вредителство, диверсии, взривове, злодейското убийство на Менжински, Куйбишев, Горки, - всички тези и подобни на тях злодеяния, се оказва, че са се извършвали в продължение на двадесет години с участието или ръководството на Троцки, Зиновиев, Каменев, Бухарин, Риков и техните лакеи – по задания на чуждестранните буржоазни разузнавания.

            Съдебните процеси изясниха, че троцкистко-бухаринските изверги, изпълнявайки волята на своите господари – чуждестранните буржоазни разведки, са си поставяли за цел разрушаването на партията  и съветската държава, подриване на отбраната на страната, облекчаване чуждестранната военна интервенция, подготовка за поражение на Червената армия, разчленяването на СССР, предаването на японците на съветското Приморие, предаването на поляците на съветска Белорусия, предаването на немците на съветска Украйна, унищожаването на завоеванията на работниците и колхозниците, възстановяване на капиталистическото робство в СССР.

            Тези белогвардейски пигмеи, силата на които би могла да се сравни всичко на всичко със силата на нищожна буболечка, видимо са считали себе си – за утеха – за господари на страната и са си въобразявали, че те наистина могат да раздават и продават на други Украина, Белорусия, Приморието.

     Тези белогвардейски буболечки бяха забравили, че стопанин на Съветската страна се явява Съветският народ, а господата риковци, бухаринци, зиновиевци, каменевци се явяват само – временно стоящи на служба при държавата, която във всяка минута може да ги изхвърли от своите канцеларии, като ненужни працали.

            Тези нищожни лакеи на фашистите бяха забравили, че на Съветския народ му е достатъчно да мръдне с палец, та от тях да не остане и следа.

            Съветският съд осъди бухаринско-троцкистките изверги на разстрел.

            НКВД приведе присъдата в изпълнение.

            Съветският народ одобри разгрома на бухаринско-троцкистката банда и премина към поредните си дела.

            А поредните дела се състояха в това, да се подготвят изборите за Върховен Съвет на СССР и да се проведат те организирано.

            Партията разгърна цялата подготвителна работа за изборите. Партията считаше, че въвеждането на новата Конституция на СССР означава поврат в политическия живот на страната . . .

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5332490
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930