Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2022 11:50 - Ваксините срещу COVID-19 реактивират вируса на варицела при ваксинираните
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.06.2022 11:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ваксините срещу COVID-19 реактивират вируса на варицела при ваксинираните

23.06.2022 / От Арсенио Толедо / 

https://newstarget.com/2022-06-23-covid-vaccines-reactivating-chickenpox-virus-in-vaccinated.html


image

Множество проучвания установиха, че ваксината срещу коронавируса в Ухан (COVID-19) води до повече случаи на варицела .

Вирусът на варицела, известен като варицела-зостер вирус, е един от осемте известни херпес вируса, които могат да заразят хората. След като хората се разболеят и се възстановят от варицела, обикновено в ранна възраст, те получават доживотен имунитет срещу вируса.

Но вирусът на варицела всъщност никога не напуска телата им. Той остава в латентност в нервната им система в продължение на години, докато не се активира отново, обикновено като херпес зостер или херпес зостер (HZ). (Свързано: Данните на федералното правителство показват, че ваксините срещу COVID-19 увеличават случаите на херпес зостер с повече от 4000% .)

Първото проучване, което вижда връзката между ваксинациите срещу COVID-19 и варицелата идва от Израел. Това проучване, публикувано в рецензираното месечно медицинско списание  Rheumatology , разглежда шест жени, които имат автоимунни заболявания. Всички те развиха херпес зостер от 3 до 14 дни след получаване на първата или втората доза иРНК ваксина срещу COVID-19 на Pfizer.

„Доколкото ни е известно, няма съобщения за варицелоподобен кожен обрив или HZ в клиничните изпитвания на тРНК ваксини COVID-19 и нашата серия от случаи е първата, която съобщава за това наблюдение при пациенти в сравнително млада възраст“ , пишат авторите на изследването .

В Тайван изследователи публикуваха в рецензираното медицинско списание QJM  различен случай, включващ трима здрави мъже – двама по-възрастни и един възрастен гражданин – които развиха херпес зостер между два до седем дни след първата доза от иРНК ваксината на Moderna или ваксината за вирусен вектор на AstraZeneca .

 

Изследователите отбелязаха, че не е известно, че HZ се реактивира след прилагането на други ваксини, но тяхното проучване установи връзката между ваксините срещу COVID-19 и появата на херпес зостер.

Тайванските изследователи са сигурни във връзката поради краткото забавяне между ваксинацията и появата и факта, че тримата пациенти, които са изследвали, са имали здрава имунна система преди ваксинацията.

Проучването, публикувано в рецензирания  вестник на Европейската академия по дерматология и венерология,  установи, че доказателствата от над един милион ваксинации срещу COVID-19  са в съответствие с по-високата честота на херпес зостер.

Според изследователите, ваксинираните лица, които са получили ваксина срещу COVID-19, са имали „статистически много значителен“ шанс да получат херпес зостер, особено в сравнение с неваксинираните.

„Реактивирането на вируса на варицела-зостер изглежда е потенциална [нежелана лекарствена реакция] към ваксините срещу COVID-19“, пишат авторите. Те добавиха, че „ваксинацията срещу COVID-19 изглежда потенциално повишава риска от утаяване на HZ“.

Изследователите предупреждават за опасностите от ваксина срещу COVID-19

Авторите на израелското проучване се надяват, че биха могли да повишат осведомеността за причинно-следствената връзка между ваксините срещу COVID-19 като пусков фактор за HZ, особено при млади хора с автоимунни възпалителни ревматични заболявания (AIIRD).

„По-нататъшно наблюдение и наблюдение на безопасността на страничните ефекти от ваксинацията срещу COVID-19 е оправдано. Клиничният регистър за безопасността на ваксинацията срещу COVID-19 сред пациентите с AIIRD ще даде по-нататъшен поглед върху този открит въпрос“, пишат израелските автори.

Авторите на тайванското проучване отбелязват, че са виждали все по-голям брой доклади, свързващи HZ с иРНК COVID-19 ваксините и че тяхното проучване е първото, което установява връзката между херпес зостер и не-иРНК базирана ваксина срещу COVID-19 като АстраЗенека.

„Това приканва спешната нужда от повече проучвания за изследване на конкретния механизъм зад това явление и идентифициране на рисковите фактори“, пишат те.

Научете повече за неблагоприятните ефекти на ваксините срещу COVID-19 на VaccineInjuryNews.com .

Гледайте този епизод от „Докладът на здравния рейнджър“, докато Майк Адамс, здравният рейнджър, говори за това как ваксините срещу COVID-19 правят хората „неврологично тъпи“.

 

 

Това видео е от канала Health Ranger Report на  Brighteon.com .

Още свързани статии:

Саморазпространяващи се ваксини: Учените създават ваксини, които се разпространяват като болест .

Даването на ваксини срещу COVID-19 на ДЕМЕТА е безпрецедентно, въпреки твърденията на основните медии за обратното .

Огромни доказателства сочат, че даването на ваксини срещу COVID-19 на децата само ще им навреди .

Следкланичните прегледи откриват масивни биоструктури на кръвен съсирек в телата на ваксинираните .

Основните медии в контрола на щетите, тъй като все повече американци се разболяват и умират след приемане на ваксини срещу COVID-19 .

Източниците включват:

TheEpochTimes.com

Academic.OUP.com

NCBI.NLM.NIH.gov

OnlineLibrary.Wiley.com

Brighteon.com




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743346
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031