Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2022 22:01 - Българската компания за безпилотни самолети Dronamics получи разрешително за полети в ЕС
Автор: anonymous285 Категория: Бизнес   
Прочетен: 972 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Българската компания за безпилотни самолети Dronamics получи разрешително за полети в ЕС

https://money.bg/techno/balgarskata-kompaniya-za-bezpilotni-samoleti-dronamics-poluchi-razreshitelno-za-poleti-v-es.html

Автор:Александра Ангелова

25.05.2022 17:47:51

 image

Източник: DRONAMICS

 FACEBOOK  TWITTER  LinkedIn  1 1

Българската компания за товарни дронове Drоnаmісѕ получи лиценз за оператор на "лека безпилотна летателна система (LUC) от Дирекцията за гражданска авиация на Малта, съобщиха от компанията. Този сертификат е признат във всички държави-членки на ЕС и предоставя на операторите на дронове значителни бизнес възможности на единния пазар, включително и операции извън визуалната линия на видимост (BVLOS).

Разрешителното идва в ключов за компанията момент - докато подготвя първите търговски полети на флагманския самолет Black Swan, които се планират за по-късно тази година.

Припомняме, че в края на миналата година Dronamics представи пред света Black Swan от пистата на летище София. Усъвършенстваният товарен безпилотен самолет е най-икономичният товарен самолет, създаван някога.

Пренасяйки 350 кг на разстояние до 2500 км с до 80% по-ниски разходи от всички съществуващи самолети, Black Swan има за цел да трансформира веригите за доставки, като направи изпълнението на полетите по-ефективно, което да доведе до икономии на разходи, време и въглеродни емисии.

 

С Малта като наша европейска оперативна база, ние сме в добра позиция да оперираме първите й маршрути през Средиземно море, свързвайки ключови центрове в региона - от Малта до Италия, коментираха от компанията.

"През последните няколко месеца нашите инспектори, потвърдиха вярата ни в новите технологии и иновациите в авиационната индустрия. От първоначалния контакт с Drоnаmісѕ, оперативната концепция, опитниятекип и преди всичко мисията на компанията ни накараха да повярваме, че Drоnаmісѕ ще бъде пионерът на една нова, безопасна и вълнуваща ера на дронове с товар на далечни разстояния", каза капитан Чарлз Пейс, генерален директор на дирекция за гражданско въздухоплаване Транспорт Малта (TM-CAD).

"Да станеш първата компания за товарни дронове, получила сертификат за LUC, е огромен крайъгълен камък за нас. С подкрепата на такъв усъвършенстван и технологично усъвършенстван регулатор и с Малта като нашата европейска оперативна база, ние сме в добра позиция да напреднем в нашите операции и да започнем да обслужваме ключови маршрути през Средиземно море по-късно тази година и да продължим нашето бъдещо разширяване, така че да можем да постигнем нашата мисия да дадем възможност за доставка в същия ден за всички и навсякъде", заяви Серджо Оливейра Силва, главен оперативен директор на Drоnаmісѕ.

Като световен лидер в областта на товарните дронове Dronamics планира да изгради глобална мрежа от дронове, която да позволи на Black Swan да осигури липсващата "междинна миля" във въздушния превоз на товари. В състояние да се движи със 100% устойчиво авиационно гориво, той ще го прави по по-екологичен начин от всеки друг съществуващ самолет.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anonymous285
Категория: Новини
Прочетен: 2487738
Постинги: 8264
Коментари: 277
Гласове: 1011
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930