Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2011 10:26 - СПОМЕНИ ОТ КОНТАКТИТЕ МИ С ПЕНТАГОНА ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1979 ...
Автор: iliaganchev Категория: Бизнес   
Прочетен: 474 Коментари: 0 Гласове:
0



СПОМЕНИ ОТ КОНТАКТИТЕ МИ С ПЕНТАГОНА ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1979 ...

 

Министерство на отбраната на САЩ - Отдел на Военноморските сили
Военноморската изследователска лаборатория

ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО УДАРИ И ВИБРАЦИИ
Вашингтон окръг Колумбия        18-ти януари, 1979

 

Г-н И. Ганчев

Университет Рощок
Научна област Механика на твърдите тела

Рощок, Германска дем. Република

 

Уважаеми г-н Ганчев,

 

Мисия на този Център е да събира, анализира, категоризира и разпространява техническа информация, генерирана по целия свят, която се занимава с удари, вибрации, акустика и свързаните с тях области на динамиката.

До сега правехме това основно чрез сканиране на списанията от света и резюмиране на съответните технически документи, а след това индексиране на тези документи, за да станат част от нашата информационна база по удари и вибрации.

Резултатите от нашата работа се разпространяват главно в нашия месечен дайджист по удари и вибрации, с който Вие може би сте запознат.

 

Въпреки че усилията, описани по-горе, ни дават значителна полезна информация, ние чувстваме известна липса в нашите познания за текущите програми и може би резултатите от проучванията, завършени през последно време. Това писмо е предназначено да привлече информация от този характер. По-специално, информация, свързана с последните новости в областта на компютърните програми и / или динамичните изпитания са от интерес.

 

Както знаете, данните, събрани от Центъра, са на разположение на учени и инженери по света; качеството и обхвата на тези данни са толкова добри, колкото информацията, получена от видни работници в областта, като Вас самия. Вие се признават като ключов следовател по теми в рамките на нашите технологии. Бихме Ви били много признателни, ако Вие бихте ни предоставяли някои описания на настоящата си работа и интереси, допълнени може би с копия на новия технически доклади, което сте написали. Ние сме също много заинтересувани от Вашите мнения по нарправленията в рамките на нашата технология , които са критично нуждаещи се от допълнителни изследвания.

 

Ние си признаваме, че това искане е от много общ характер, не даващ определена посока за Вашия отговор. Моля, да се ръководите от Вашата собствена преценка, за всяка информация, която сте така любезен да ни предоставите с надявам се минимални усилия от Ваша страна.

 

Ние с нетърпение очакваме да чуем Вашия отговор.

 

Искрено Ваш,

 

Henry C. Pusey

Директор

 

* Писмото предадох на директора на Института по корабостроене, в който работех след завръщането си от ГДР, а той го изпрати на ДС, която ми забрани контакт, обяснявайки ми, че това би било шпионаж в полза на класовия враг. Аз поисках от ДС да ми разреши да продължа контактите с ВМС на САЩ в изследователската насока, тъй като тогава нашата корабостроителна наука беше начинаеща и току-що беше възникнал Институтът по корабна хидродинамика – Варна, който би оползотворил такива възможност. Това разбира се беше известен „пропуск” за Народната република България и ГОЛЯМ пропуск за мене лично. Сега Институтът по корабна хидродинамика, който се превърна в Институт по хидро- и аеродинамика работи успешно и с гордост по изследователски поръчки на Офиса за изследвания на ВМС на САЩ и фирмите от редица други държави като Дания, Сингапур, Турция ...



Тагове:   наука-бизнес,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5263525
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031