Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2011 14:34 - Във връзка с писмото на Волен Сидеров срещу САЩ-посланика
Автор: iliaganchev Категория: Бизнес   
Прочетен: 724 Коментари: 0 Гласове:
0



Във връзка с писмото на Волен Сидеров срещу САЩ-посланика

Отворено писмо на Волен Сидеров до Хилари Клинтън

16 май 2011

 

Когато американците започнаха агресивната си война срещу Ирак, те поискаха да ползват турската база в Инджирлик, но турците им поискаха за услугата 23 млрд долара. Американците се отказаха и получиха това, което им трябваше от тогавашния министър на външните работи Соломон Паси. После от посолството подариха няколко компютъра на няколко училища ...

 

Текстът на писмото:

До
държавния секретар
на Държавен департамент на САЩ
г-жа Хилари Клинтън


От: г-н Волен Сидеров, член на 41-то Народно събрание на Република България; председател на ПГ на Атака; председател на ПП Атака

Относно: отзоваване на Негово превъзходителство Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в Република България


Уважаема г-жо държавен секретар,

В качеството си на член на Народното събрание на Република България и председател на политическа партия Атака, се обръщам към Вас, за да Ви информирам за непристойното поведението на Негово превъзходителство Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в Република България.

На 12 май 2011 г., в гр. София в едно заведение срещнах Негово превъзходителство Джеймс Уорлик. Тъй като нееднократно за последните две години аз и мои колеги народни представители от ПГ на ПП Атака в 41 – то Народно събрание сме искали по официален ред среща с г – н посланика и такава ни е била отказвана без ясни мотиви, аз се възползвах от случая и връчих на Негово превърходителство една папка. Папката съдържаше сметка със сумата, която по изчисления на експерти на ПП Атака, е 2 млрд. долара и която САЩ трябва да изплати на българската държава за използването на двете  военновъздушни бази в Безмер, област Ямбол и Граф Игнатиево, област Пловдив, както и за полигона в Ново село, област Сливен.

С този акт аз влязох в държавническата позиция да защитя националните ни интереси и изразих мнението на по – голямата част от българското общество, което счита, че не е редно световна икономическа и военна сила като САЩ да използва безвъзмездно военни бази и полигони в малка страна като България, която трудно оцелява в световната финансова криза.

Негово превъзходителство Джеймс Уорлик  реагира много нервно и с поведение нетипично за дипломат и балансиран представител на високоразвита цивилизация, хвърли папката на другата маса, след което каза на висок тон няколко пъти, цитирам: „Ще те унищожа!“. Аз останах крайно изненадан от чутото и го попитах : „Вие ли ще ме унищожите?“. Негово превъзходителство отговари, цитирам дословно: „САЩ ще те унищожи!“.

Свидетели на случилото се станаха всички присъстващи на масата на посланик Уорлик, както и колегите ми народни представител, с които бях дошъл на вечеря в заведението. Заместник председателят на ПП Атака и народен представител г-н Десислав Чуколов, който носеше в себе си фотоапарат, документира случилото се.
Според мен подобно поведение на дипломат  и отправянето на заплахи е недопустимо и никъде по света никоя държава не би понесла който и да е чуждестранен посланик да се заканва по този арогантен начин на народен представител и председател на парламентарно представена партия, зад която стоят гласовете на 650 000 български граждани. Категорично считам, че това е обида и накърняване на достойнството не на личността Волен Сидеров, а на българския парламент като най – висшият орган на държавната власт, чрез който по Конституция се осъществява народната власт.

Не за първи път Негово превъзходителството си позволява да превишава правата си на дипломат и да се намесва по арогантен начин във вътрешните работи на една суверенна страна с 130 годишна история, понастоящем пълноправен член на Европейския съюз и на НАТО. Посланик Уорлик си позволява да критикува държавни институции и да раздава оценки за българските политически партии, като включително след скандала, от посолството на САЩ излязоха с официално съобщение, в което се твърди, че електоралната подкрепа за ПП Атака намалява , нещо, което освен че е категорично невярно, не отговаря и на истината от последните социологически проучвания.

С оглед на това, се обръщам към Вас с настояването да отзовете незабавно  Негово превъзходителство Джеймс Уорлик, който с поведението си накърнява и злепоставя САЩ.

16.05.2011 г.
Волен Сидеров,


член на 41-то Народно събрание на Република България
председател на ПГ на Атака



Тагове:   дълг,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5318035
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930