Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2011 12:55 - Умен разговор с Кристиан Вигенин
Автор: iliaganchev Категория: Забавление   
Прочетен: 1618 Коментари: 0 Гласове:
0



Умен разговор с Кристиан Вигенин

 

Кристиян Вигенин: Дилма Русеф извадила 40 милиона бразилци от крайна бедност. Бойко Борисов вкара 7 милиона българи в крайна бедност. И при двамата личи широкият български размах!

(реакция: 109 души харесват мисълта му!)

Илия Ганчев: Вигенин казва: "Дилма Русеф извадила 40 милиона бразилци от крайна бедност. Бойко Борисов вкара 7 милиона българи в крайна бедност. И при двамата личи широкият български размах!" МЛАКА КОРЕКЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНЕНИЕ: В тази крайна бедност ГЕРБ и т...ройната коалиция ни вкараха с общи усилия! ПЛОСКИЯТ ДАНЪК - КАКВО ПО-ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СПРЯМО ХОРАТА НА НАЕМНИЯ ТРУД И БЕДНИТЕ, ИЛИ СПРЯМО НАУКАТА И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. БСП, НДСВ И ДПС РЕШИХА ПОД ВЛИЯНИЕ НА ОТВОРКОВЦИТЕ ОТ ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО да облагат да еднакъв принцип и бедни и богати!

чудя се как можете да се радвате и да се подмазвате на такива наистина повърхностни хора, които са се загнездили в ръководството ВИ???!

К.В.: Илия, няма по-вредни от такива като Вас, които се пишат социалисти, обаче правят всичко възможно БСП да загуби, атакуват с хъс не опонента, а собствените другари, използват всеки повод да демотивират, вместо да мотивират левите избиратели. ...Та така и тук - най-гигантската глупост, която съм чувал е, че да намалиш подоходния данък на хората е предателство спрямо тях, не разбирам как е възможно подоходната политика на Тройната коалиция да се сравнява с тази на ГЕРБ и да се поставят в един кюп, хайде престанете с тези общи приказки поне до изборите, става ли? Какво общо има плоският данък например с образованието и здравеопазването? Илия, точно Вашата заплата с колко се повиши след въвеждането на плоския данък? А може би сте пенсионер - колко се увеличи Вашата пенсия 2006-2009 и колко се увеличи 2009-2011? Аз атакувам ГЕРБ - колкото шега, толкова и истина е това, което съм казал, Камен почва да ми обяснява, че не е ГЕРБ, ами още Филип Димитров и може би турският султан...че съм бил предател - на кого и на какво? кой предаде идеите - аз или вие, които допуснахте социалистическия идеал да бъде провален? давайте в същия дух и може пък да постигнем окончателната и безвъзвратна победа на комунизма...хора, които си позволяват да ми говорят как ще бъда прокълнат вместо да се извинят на младите българи и на мен персонално, че не са защитили постиженията, нямат място сред приятелите ми! Аз никого няма да проклинам, бъдете такива, каквито сте, продължаваме напред, пък докъдето стигнем, после друг ще ни смени и толкоз...

И.Г.: Кристиан нарече казаното от мене гигантска глупост, но отговорът му е всъщност ГИГАНТСКО НАХАЛСТВО И ДВУЛИЧИЕ, ТАКА ХАРАКТЕРНО ЗА СЕГАШНОТО РЪКОВОДСТВО НА БСП, КЪМ КОЕТО ТОЙ ПРИНАДЛЕЖИ! Ето как си позволява да ми отговаря той: " Какво общо ...има плоският данък например с образованието и здравеопазването? Илия, точно Вашата заплата с колко се повиши след въвеждането на плоския данък?" Няма да го нарека глупак, защото не го познавам чак толкова отблизо, но че е двуличник е очевадно!!! Нека други да му обяснят какво общо имат здравеопазването, науката и образованието, както и социалните дейности с плоския данък. Само плоски мозъци не схващат вредата от плоския данък за наемните работници и социално слабите. Аз подробно вече съм обяснявал няколкократно "неясната" на Кристиан ситуация с плоския данък в България и прогресивния данък в страната на управлявалата братска нему ПЕС-партия - ГСДП!

К.В.: Да, продължавайте да ни връщате назад...плоският данък не е справедлив, защото изземва пропорционално същото количество доход и от бедните, и от богатите, затова и БСП го прие като временна мярка, което е обяснявано много пъти и е отбелязан...о и в политическата ни програма; сам по себе си обаче не е "вреден", особено по начина, по който беше въведен у нас - с намаляване на ставката за всички, т.е. и хората с ниски доходи получиха намалние на данъка; след въвеждането на данъка приходите в бюджета се увеличиха, защото повече доходи излязоха на светло, а това позволи да се генерират повече средства за образование, здравеопазване и за резерва; стига вече клишета и празно идеологизиране - данъците са средство, а не цел на политиката, като се прецени, че е назрял моментът - ще се промени и данъчната система.

И.Г.: Не - и това не е истина, Кристиане! Приходите в бюджета не се увеличиха!

К.В.: е как да не се увеличиха - приходите от ДОД се увеличиха значително, могат да се видят справките...но наистина нито имам време, нито имам желание повече да споря по този въпрос, лек ден на всички!

И.Г.: Познавам справките. Споровете след изборите ще ги водят други! Приятен ден на всички евродепутати!

Деница Вигенина: Ne mojhe li da gi rasmenim... da ispratim Boyko v Brasilia i da si vsemem Dilma v Bulgaria ;-)

И.Г.: Аз и ти не може да ги разменим - бразилският народ си е избрал българката Дилма, а българското население - уолстрийтеца Дянков, работодателят на Бойко...

ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА ДАНЪКА: Достатъчно е да се приложи формулата на старите членки на ЕС за данък-доход ... Моят доход е 400 лева, а на няколко групировки - по 400 милиона лв. Аз плащам данък 40 лв за хазната, а те - по 40 милиона. Същите групиро...вчици биха плащали при Меркел, Саркози и другите по 200 милиона. Разликата е доста голяма. Що се отнася до държавната собственост, тя е по-лошият вариант от обществената собственост, но все пак по-добър от сегашния вид частна собственост на капиталистите български - при определения им чрез закона дял от печалбата, получена от двете компоненти: капитал + наемен труд ...

К.В.: не бъркайте данъка върху доходите с корпоративния данък.

И.Г.: Кристиане, аз наистина ти се чудя от Марс ли падаш или от Венера?! Не смесвам двата данъка - САКЪН!

К.В.: хайде стига квалификации, достатъчно; естествено, че ги смесваш; данъчната политика не може да се базира на хрумки и общи разсъждения, вдигни на българските предприятия данъка от 10% на 30% и ще получиш не увеличение на приходине, а една го...ляма нула, после някои ще се изнесат при съседите, ще се вдигне безработицата и ще съсипеш икономиката...впрочем, бюджетните приходи се увеличиха, когато се намали ставката на 10% - по-важно е колко събираш, за да имаш повече за харчене; Илия, ти икономист ли си? Щото не намирам вече база за дискусия, честно казано...

И.Г.: Квалификациите дойдоха първо от тебе към мене: "огромна глупост" ... доста си объркан, надявам се някой ден да се понаучиш, но първо трябва да поработиш нормална работа като наемник!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5317585
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930