Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2011 09:11 - Кирил Йорданов – миналото му в СДС и БСП и бъдещето му в ГЕРБ
Автор: iliaganchev Категория: Забавление   
Прочетен: 2097 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.02.2014 14:27


Кирил Йорданов – миналото му в СДС и БСП и бъдещето му в ГЕРБ

Спас Спасов написа в ДНЕВНИК вчера следната статия:

„На тайно заседание ГЕРБ-Варна е подкрепила Кирил Йорданов за четвърти мандат”

http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=534487

В нея са описани двете биостраници на Кирчо – седесарската и бесепарската и е повдигната завеската на третата и последна политическа страница – Герберовата.

Аз познавам най-добре седесарската страница на Кирчо, тъй като по време тя съвпада с моята седесарска биостраница.

Сегашните ръководители на СДС във Варна по онова време или бяха деца, или не смееха да бъдат членове на СДС, или като прословутият по-късен председател на СДС-Варна Добрин Митев („момчето с плитката”), бяха като паднали от Марс.

Спасов е описал политическото CV на кмета пестеливо по следния начин:

„Сегашният варненски кмет започна политическата си кариера, като областен управител на Варненска област , назначен през 1991 г. от премиера Филип Димитров (СДС). Той запази поста си и при Любен Беров, и при Жан Виденов (БСП). През 1995 г. Йорданов загуби кметските избори въпреки сериозната подкрепа на червената партия.”

Към това днес ще добавя една подробност, която би трябвало подробно да е описана в съответен протокол:

Присъствах на заседанието на Координационния съвет на СДС през есента на 1991, след спечелените от СДС избори във Варна в качеството ми на заместник-кмет на Варна от Коалиция СДС и член на БСДП в СДС. Тогавашният председател на Общинския съвет на Варна Пламен Герасков (член на АСП) предложи кандидатурата на 35-годишния Кирчо, за когото чувах за пръв път, с обосновката:

„Много е наш, баща му е бил бранник, предлага го партия Демократичен форум (бившите бранници)”. Последва втора кандидатура – моята – издигна я активистът на БСДП Дянко Иванов. Аз си дадох отвод, заявявайки, че имам по-важни задачи като заместник-кмет от тези на един областен управител.

И така го избрахме ...

Интересно беше и заседанието на КС на СДС, на което избрахме тримата началници на РДВР Варна – полковник Петко Петков – директор, полковник Марин Черкезов – зам.директор национална сигурност и Ковачев – зам.директор полиция – бяхме решили от срещата си с тях на това заседание, че ще са привързани към демократичните промени. (Все пак както казва великият Евгений Евтушенко „Мы все из коммунизма...”)

После се виждахме често с Кирчо в кабинета му – от това време са останали важни писмени следи от нашата обща дейност, които в оригинал би трябвало да са съхранени за поколенията.

За последен път се видях с Кирчо в кабинета му в деня на заседанието на Народното събрание, на което Филип Димитров поиска вот на доверие и не го получи, с което правителството на СДС падна под ударите на ДПС, БСП, ДС и на собствената си глупост. Това бяха последните 15 минути на ФД и Кирчо слушаше пребледнял, как Филю падна. Ами сега? ...

По-нататък всички знаете какво стана – накратко го е описал и Спас Спасов във вчерашната си статия ...

По някога си мисля: страхотен роман или пиеса бих могъл да напиша, ако бях пренасял всичкото на флашка! („То направо стана драма”, както казва Т.Колев ...)




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5318416
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930