Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2011 16:00 - Всяка жаба да си знае гьола!
Автор: iliaganchev Категория: Забавление   
Прочетен: 907 Коментари: 0 Гласове:
0



Всяка жаба да си знае гьола!

 

Любима Йорданова (от института по български език):

Научните обединения в Германия нямат нищо общо с държавната наука, която е в университетите. Нито с българския модел, формиран в сталинистко време със Закона за БАН от 1947 г., който отменя Закона за БАНИ /Закон за Българската академия на н...ауките и изкуството/ на Царство България от 1940 г. Законът за БАН от 1947 г. структурира науката, като я изнася извън университетите, за да бъде контролирана идеологически. Сталиновски репресивен идеологически модел на централизирано управление, който и сега съществува в Русия. Науката в развития свят в Европа и света е децентрализирана. ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА Е ОСНОВАТА НА РЕФОРМАТА В НАУКАТА, КОЯТО СЕ ИЗВЪРШВА В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ.

Илия Ганчев:

Госпожо, говорите глупости! Науката в Германия в посочените обединения се финансира както от бизнеса, така и от държавата. С такива общи приказки, "нищо общо" и тем подобни не ми излизайте - виждам, че хабер си нямата от наука!!!

От приказките ви не лъха нищо друго освен омраза - от такива едва ли може да излезе нещо нормално като идея ....

Любима Йорданова Аз съм немски възпитаник и съм специализирала както в държавен университет, който между другото е световен, така и в подобни научни звена, регистрирани като ДРУЖЕСТВА или ФОНДАЦИИ. Сравнението е неподходящо и поради огромните качествени различия между българската наука и науката на развитите европейски държави. По-скоро сравнявайте с науката в държавните университети на Централна Европа, която е имала нашата историческа съдба. В обществото не се бърза. СЕГА ЩЕ ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАМЕ НАУКАТА СИ И ПОСТЕПЕННО ЩЕ ТРЪГНЕМ НАПРЕД.

Илия Ганчев:

Госпожо, като сте немски възпитаник, защо не сте научили, че германците работят всеки в сферата си и изпълняват поговорката "Всяка жаба да си знае гьола!"

Представяте ли си какво би станало с горката Германия, ако някоя филоложка започнеше да учи физиците и инженерите, как да организират научните си изследвания??? Моят живот е засега по-дълъг от Вашия и съм видял доста хора да си пъхат носа в неща, които не са за тях. През 1993 година един дърводелец във Варна ме учеше как да се организира българското корабостроене - той беше работил само в театъра по дървените декори. Но пък беше верен седесар и наричаше всички сталинисти ...

Най-добре Вие да си гледате езика и литературата и да оставите по-компетентните от вас да преустройват науката. И да чоплите писанията от ЕС, няма да ги схванете.

Ich wuensche Ihnen viel Erfolg in den Sprachwissenschaften!

Seien Sie bitte nicht boese!



Тагове:   наука,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5313886
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930