Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2019 10:06 - Ужасното Предстоящо Унищожаване На Карибския Басейн
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 2698 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 18.01.2019 10:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ужасното предстоящо унищожаване на Карибския басейн


image


Препоръчани Проучвания Ужасното Предстоящо Унищожаване На Карибския Басейн

https://www.veteranstoday.com/2019/01/16/the-terrible-forthcoming-destruction-of-the-caribbean-basin/


публикувано на
 16 януари, 2019
 АвторVT Старши редактори Коментари (5) 177 Преглеждания

от Тиери Мейсан за Волтайренет

Президентът Тръмп обяви изтеглянето на американските военни части от Близкия изток, но Пентагонът все още преследва изпълнението на плана на Ръмсфелд-Чебровски. Този път целта е да се унищожат държавите от Карибския басейн. Това не е нищо като свалянето на про-съветските режими, както през 70-те години на миналия век, но унищожаването на всички регионални държавни структури, без внимание към приятели или политически врагове. Тиери Мейсан наблюдава подготовката за тази нова серия от войни.

Мрежа на Волтер | Дамаск (Сирия) | 8 януари 2019 г. image

Deutsch   ελληνικά   Espaсol   Franзais   Italiano   romвnă   Tьrkзe   русский   Portuguкs   فارسى

image

image

В поредица от предишни статии ние представихме плана на SouthCom, за да провокираме войни между латиноамериканските нации, за да унищожим структурите на всички държави в «Карибския басейн» [ 1 ].

Подготовката за войни от такъв мащаб, предназначени да продължат от конфликтите в Близкия изток съгласно стратегията на Ръмсфелд-Чебровски, изисква десетилетие.

След периода на икономическа дестабилизация и тази на военната подготовка действителната операция трябва да започне през следващите години от нападение срещу Венецуела от страна на Бразилия (подкрепена от Израел), Колумбия (съюзник на САЩ) и Гвиана (с други думи) , Обединеното кралство). То ще бъде последвано от други, започвайки с Куба и Никарагуа («троиката на тиранията» според Джон Болтън).

Първоначалният план обаче може да бъде променен, особено поради връщането на имперските амбиции на Обединеното кралство, които могат да повлияят на Пентагона.

Тук сме сега:

 

image  

 

Еволюцията на венецуелския
президент Венецуела Уго Чавес развива идеологически отношения с «Великия Близкия изток». По-специално той се е сближил с иранския президент Махмуд Ахмадинеджад и сирийския президент Бахар ел-Асад. Заедно те си представиха възможността да създадат междуправителствена организация, „Движението за свободни съюзници“, по модела на Движението за неприсъединяване, което беше парализирано от сближаването на САЩ с времето на някои от членове.

Въпреки че Никола Мадуро възприе същия език като Уго Чавес, той избра една много различна външна политика. Вярно е, че той продължи сближаването с Русия и на свой ред приветства руските бомбардировачи във Венецуела. Той подписа договор за внос на 600 000 тона пшеница, за да се справи с глада в неговата страна. Преди всичко той е готов да получи 6 млрд. Долара инвестиции, включително пет в петролния сектор. Руските инженери поеха постовете, които бяха предназначени за венецуелски работници, но които те бяха изоставили.

Никола Мадуро реорганизира съюзите на страната си на нови фондации. Той е в тясна връзка с Турция, която е член на НАТО и чиято армия в момента заема Северна Сирия. Мадуро отишъл в Истанбул четири пъти и Ердоган отишъл веднъж в Каракас.

Швейцария беше съюзник на Уго Чавес и го съветваше за съставянето на неговата конституция. Опасявайки се, че няма да може да усъвършенства златото на страната си в Швейцария, Никола Мадуро погледна към Турция, която превърна суровината в кюлчета. В миналото това злато остана в швейцарските банки като гаранция за петролните договори. Отсега нататък ликвидните активи бяха прехвърлени на Турция, докато ново обработеното злато се върна във Венецуела. Тази ориентация може да се тълкува като вече не основана на идеология, а на интерес. Всичко зависи от това кой има полза.

Едновременно с това Венецуела стана обект на кампания за дестабилизация, която започна с демонстрациите на гуаримите , продължи с опита за преврат на 12 февруари 2015 г. («Операция Джерихо»), след това с поредица атаки срещу националната валута и организирана емиграция , В този контекст Турция предложи на Венецуела възможността да избегне американските санкции. Обменът между двете страни се умножи петнадесет пъти през 2018 година.

Каквато и да е еволюцията на венецуелския режим, нищо не може да оправдае подготовката срещу нейното население.

Координация на логистичните средства От 31 юли до 12 август 2017 г. Южнокорейската организация организира обширно учение с повече от 3000 мъже от 25 съюзнически държави, включително Франция и Обединеното кралство. Целта беше да се подготви бързо кацане за войски във Венецуела.

Колумбия
Колумбия е държава, но не и нация. Нейното население живее географски разделено според социалната класа, с огромни различия в качеството на живот. Почти нито един колумбиец никога не е прекарвал време в квартал, приписван на друга социална класа, отколкото на собствената си. Това строго разделение направи възможно умножаването на военизираните сили и следователно въоръжени вътрешни конфликти, които доведоха до повече от 220 000 жертви за тридесет години.

На власт от август 2018 г. президентът Иван Дюк оспорва крехкия мир, сключен с ФАРК от неговия предшественик Хуан Мануел Сантос, но не и с ELN. Той не отхвърли възможността за военна интервенция срещу Венецуела. Според Никола Мадуро, Съединените щати в момента обучават 734 наемници в тренировъчен лагер, разположен в Тона, с цел провеждане на операция с фалшив флаг, предназначена да предизвика война с Венецуела. Като се има предвид социологическата особеност на Колумбия, не е възможно да се определи със сигурност дали учебният лагер се контролира от Богота.

image

Rex Tillerson беше директор на ExxonMobil в момента на откриването на петролни находища в Гвиана. Малко след това той става държавен секретар на САЩ.

Гвиана
През 19 век колониалните сили се съгласиха на граница между Британска Гвиана (понастоящем Гвиана) и Холандска Гвиана (понастоящем Суринам). но нито един текст никога не е определял границата между британската зона и испанската зона (сега Венецуела). Следователно Гвиана администрира 160 000 км2 гора, която все още е източник на спорове с по-големия си съсед. По силата на Женевското споразумение от 17 февруари 1966 г. двете държави се отлагат за генералния секретар на ООН (по това време бирманското U Thant). Оттогава нищо не се е променило - Гвиана е предложила делото да бъде отнесено към Постоянния арбитражен съд на ООН, докато Венецуела предпочита преките преговори.

Този териториален спор не изглежда особено спешен, тъй като оспорваната зона е необитаема гора, за която се смята, че е без стойност - обаче тя е огромна област, която представлява две трети от Гвиана. Женевското споразумение е нарушено 15 пъти от Гвиана, което специално разрешава експлоатацията на златна мина. Преди всичко, залозите бяха увеличени през 2015 г. с откриването от ExxonMobil на нефтени залежи в Атлантическия океан, особено в териториалните води на оспорваната зона.

Населението на Гвиана се състои от 40% индийци, 30% африканци, 20% смесена раса и 10% американски индианци. Индианците са силно присъствие в държавните служби и африканците в армията.

 

image  

 

На 21 декември беше даден вот на недоверие срещу правителството на президента Дейвид Грейнджър, про-британски, анти-венецуелски генерал, на власт от 2015 г. За изненада на всички, заместник-председателят, Charrandas Persaud, гласува против собствената си партия, и в атмосфера на неописуем хаос, провокираха падането на правителството, което имаше само едно мнозинство. Оттогава страната е в състояние на голяма нестабилност - не знаем дали президентът Грейнджър, който понастоящем се подлага на химиотерапия, ще може да се справя с текущите въпроси, докато Charrandas Persaud напуска парламента с ескорт, през задната врата и е избягал в Канада.

На 22 декември 2018 г., в отсъствието на правителство, Ramform Tethys (под флага на Бахамските острови) и Delta Monarch (Тринидад и Тобаго) извършват проучвания за подводници в оспорваната зона от името на Exxon-Mobil. Като се има предвид, че това проникване е нарушило Женевското споразумение, венецуелската армия е преследвала двата кораба. Гвианският министър на външните работи, който работи по текущи въпроси, го обяви за враждебен акт.

Министърът на отбраната на Обединеното кралство Гавин Уилямсън заяви на Sunday Telegraph на 30 декември 2018 г., че короната слага край на деколонизацията, която е доктрината на Уайтхол след Суецката афера през 1956 г. Лондон се готви да отвори нова военна база. в Карибите (за момента Обединеното кралство разполага само с бази в Гибралтар, Кипър, Диего Гарсия и Фолклендските острови). Новата база може да бъде разположена в Монсерат (Западна Индия), или по-вероятно в Гвиана, и трябва да функционира през 2022 г.

Гвиана е съсед на Суринам (Холандска Гвиана). Неговият председател, Деси Бутерзе, се търси в Европа за трафик на наркотици - афера, предшестваща избирането му. Но синът му Дино е арестуван в Панама през 2013 г., въпреки факта, че той е влязъл в тази страна с дипломатически паспорт. Той бе екстрадиран в Съединените щати, където бе осъден на 16 години затвор за трафик на наркотици - в действителност, защото той създава ливанската Хизбула в Суринам.

image

Кръщението на Яир Болсонаро във водите на Йордан (Израел)

Бразилия
През май 2016 г. Енрике Мейрелес, министър на финансите на преходното правителство на либано-бразилския Мишел Темер, номинира израелско-бразилския Илан Голдфайн за директор на Централната банка. Мереил бе председателствал и Комитета за подготовката на Олимпийските игри, призовавайки Цахал да координира бразилската армия и полиция, като по този начин гарантира сигурността на игрите. Едновременно с контролирането на Централната банка, армията и полицията на Бразилия, Исраел не е имал трудности да подкрепи популярното движение на недоволство пред лицето на некомпетентността на Работническата партия.

Вярвайки - без никакво солидно доказателство - че президентът Дилма Русеф е измислил публичните сметки в контекста на скандала с Петробрас, парламентаристите я отстраниха през август 2016 г.

image Едуардо и Карлос, синовете на президента Яир Болсонаро.

По време на президентските избори през 2018 г. кандидатът Яир Болсонаро заминава за Израел, за да бъде кръстен във водите на Йордан, и впоследствие е получил огромен процент от евангелските гласове. Той беше избран за генерал Хамилтън Моурао като негов заместник-председател. По време на прехода Мурао обяви, че Бразилия трябва да се подготви да изпрати мъже във Венецуела като "сили на мира", след като президентът Мадуро беше свален - коментари, които представляват едва прикрита заплаха, която президентът Болсонаро се опита да омаловажи.

В интервю на 3 януари 2019 г. по телевизията SBT президентът Bolsonaro говори за преговори с Пентагона относно възможността за създаване на американска военна база в Бразилия. Тази декларация повдигна силна опозиция във въоръжените сили, за които тяхната страна е в състояние да се защити без помощ.

image Бенджамин Нетаняху по време на инвестицията на президента Болсонаро. Israлl зае позиция в Бразилия.

По време на своята инвестиция на 2 януари 2019 г. новият президент приветства премиера на Израел Бенджамин Нетаняху. Това беше първият път, когато личност от Израел от това значение беше в Бразилия. По този повод президентът Болсонаро обяви предстоящия трансфер на бразилското посолство от Тел Авив до Йерусалим.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео, който също отиде на инвестицията, където се срещна с перуанския министър на външните работи Нестор Пополицио, обяви с президента Болсонаро намерението си да се бори с него срещу "авторитарните режими" на Венецуела и Куба. Връщайки се в Съединените щати, той спря в Богота, за да се срещне с колумбийския президент Иван Дюк. Двамата мъже се съгласиха да работят за дипломатическата изолация на Венецуела. На 4 януари 2019 г. 14-те държави от групата на Лима (включително Бразилия, Колумбия и Гвиана) се срещнаха, за да се споразумеят, че новият мандат на Никола Мадуро, който започва на 10 януари, е „нелегитимна“ [ 8].]. Това комюнике не е подписано от Мексико. Освен това, шест от държавите-членки подадоха жалба до Международния наказателен трибунал срещу президента Никола Мадуро за престъпления срещу човечеството.

Днес е напълно ясно, че процесът на война е в ход. Огромни сили са в игра и няма много какво да се направи, за да ги спрем сега. Именно в този контекст Русия проучва възможността за създаване на постоянна авиационна база във Венецуела. Островът La Orchila, където президентът Уго Чавес беше задържан по време на държавния преврат от април 2002 г., ще позволи съхранението на стратегически бомбардировачи. Това би представлявало много по-голяма заплаха за Съединените щати, отколкото съветските ракети, разположени на Куба през 1962 година.

Тиери Мейсан

Превод 
Пийт Кимбърли

Източник 
Mint Press News (САЩ)

image image image image image image image

[ 1 ] « План за свалянето на венецуелската диктатура -„ Мастербуд “ », адмирал Курт У. Тид, Мрежа на Волтер , 23 февруари 2018. „ Съединените щати„ Главен удар “срещу Венецуела ”, от Стела Калони; " Съединените щати подготвят война между латиноамериканските държави ", от Тиери Мейсан, Питър Кимбърли, мрежата на Волтер , 17 май и 18 декември 2018 година.

[ 2 ] Новата карта на Пентагона , Томас Барнет, издателска група Putnam, 2004. " Американският военен проект за света ", от Тиери Мейсан, превод Пийт Кимбърли, мрежа на Волтер , 22 август 2017 г.

[ 3 ] „ Декларация за национална спешна помощ по отношение на Венецуела “, „ Изпълнителна заповед - блокиране на собствеността и спиране на влизането на някои лица, допринасящи за ситуацията във Венецуела “, от Барак Обама, мрежа на Волтер , 9 март 2015 г.

[ 4 ] « Brexit: Лондон приемат nouvelle politique coloniale », Rйseau Voltaire , 3 януари 2019.

[ 5 ] „ Асад и Чавес призовават за създаването на свободно движение на съюзническите сили “, мрежа на Волтер, 29 юни 2010 г.

[ 6 ] „ Мащабни маневри, обграждащи Венецуела “, от Manlio Dinucci, превод Anoosha Boralessa, Il Manifesto (Италия), мрежа на Волтер , 23 август 2017 г.

[ 7 ] "Ние отваряме нови задгранични бази за увеличаване на Великобритания", Кристофър Хоуп, Sunday Telegraph , 30 декември, 2018.

[ 8 ] „ Декларация на групата в Лима “, превод Аноша Боралеса, мрежа на Волтер , 4 януари 2019 г.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39690047
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031