Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2018 19:37 - Версиите по „Скрипал“- експертно разобличаване на лъжите на Великобритания
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Версиите по „Скрипал“- експертно разобличаване на лъжите на Великобритания Публикувано на 24.03.2018 в Свят
image

Специалистите казват: Скрипал е жив, всичко с отравянето е постановка срещу Русия

Версии, а освен версии и предположения нищо повече няма, британското разузнаване за подхвърления в багажа на дъщерята на Скрипал Юлия „Новичок“, което изглежда нелепо, по оценките на експерти по химическо оръжие.

Несъответствия се виждат и в самата история на „ багажното отравяне“. Отсъствието на ясни доказателства за виновността на Москва отбелязват и ветераните от чуждестранните разузнавания.

Лондон представи поредната версия за причастността на Русия към отравянето на Сергей Скрипал.

Изданието The Telegraph позовавайки се на собствени източници в британското разузнаване съобщи: причината за отравянето на бившия сътрудник на ГРУ и британски шпионин възможно е багажът на дъщеря му.

Според данни на британското издание, вещите на дъщерята на Скрипал и подаръците, които е носила за баща си от Москва в Лондон, са могли да бъдат напоени с нервнопаралитичното вещество.

Британските спецслужби твърдят, че отравящото вещество възможно е било подхвърлено на дъщерята на Скрипал в московската й квартира.

В публикацията още се твърди, че вещите са могли да станат и причина за отравянето на Ник Бейли- полицаят, който първи се е оказал в дома на Скрипал в градчето Солсбъри.

И тук налице имаме несъответствие във версията. По-рано се съобщаваше, че Бейли се е отровил на мястото на което са били открити в безсъзнание Сергей Скрипал и дъщеря му- около търговския център.

Версията, която Лондон и съюзниците му подкрепят с информационно-дипломатическа атака срещу Русия, изглежда нелепо от гледна точка на специалистите.

Очевидните абсурдности в съобщенията за „отровния багаж от Москва“ посочи в разговор и химикът, член на комисията на ООН по химическо и биологическо оръжие (1998–2003 гг.) Игор Никулин.

Нервнопаралитичното отравящо вещество клас „Новичок“, което според версията на Лондон е причината за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал, е свръх токсично вещество, пояснява експертът.

„ Два грама от него са достатъчни за отравянето на 500 човека. Как са го превозвали, според тяхната версия, в отворено състояние или как? Това е абсолютно нереално“,- посочва експертът.

„ Новичок“ действа както при контакт, така и инхалационно, отбелязва още химикът. Освен това веществото е със силно изразен неприятен мирис, и да се пренесе тайно и незабелязано просто е невъзможно.

Експертът посочва: за времето на полета от Москва до Лондон, а това са си 4 часа, при наличието на „Новичок“ в самолета, целия самолет щеше да бъде отровен, или даже самата Юлия Скрипал, която уж го е донесла, щеше да се отрови още в квартирата си в Москва при наличието на подобно вещество.

Химикът отбелязва: много е подозрително и това, че до отровените баща и дъщеря Скрипал са се намирали полицаи, които са ги открили, но без противогази или каквито и да било защитни средства, даже елементарни маски за грип не са носили.

Специалистите казват- Скрипал е жив и здрав, а това всичко е инсценировка и спектакъл.

Защо не допускат никого при него, при това няма никаква информация, свидетелски показания, нищо, всичко е засекретено и затворено?

И в действителност, подобно нещо до сега не е имало никога. Когато беше убит Троцки, разследването вървеше, ако се изразим на съвременен език в режим „онлайн“: новини по разследването излизаха всеки ден.

Когато беше извършено покушението срещу Папа Римски през 1981 година, от турчина Али Агджа, всеки ден във всички европейски страни, в Турция журналистите ( и журналистите в „щатен режим“) провеждаха разследванията си, публикуваха информация, свидетелства, разобличения, снимки, резултатите от трескавата и бурна работа по разследването на случая.

Тогава изплува цялата мрежа на ЦРУ в Турция, Европа и Швейцария и всичко се разпадна.

Излизаха предавания, филми.

Когато убиха Бандера- беше същото.

Сега, освен голословни обвинения, нищо друго не чуваме. Експертите не изключват възможността, че веществото е било подхвърлено вече на територията на Великобритания, в противен случай възниква основателния въпрос: „ Как така в течение на денонощие никой не се заразява? А в това време полицаят когато идва на местопрестъплението, получава поражения в течение на няколко минути или секунди?“.

Явното „ куцане“, нелогичност и недоказаност на британските версии е и причината за това, че дори съюзниците на Лондон не бързат да се присъединяват към призива им.

В частност, към „заявлението на четирите“ лидери Великобритания, САЩ, Франция и Германия не се присъединява Израел, отбелязва бившия директор на израелската спецслужба „Натив“ Яков Кедми.

Той отбелязва, че Великобритания е поискала от съюзниците си подкрепа по две точки:

-осъждане на отравянията и осъждане на Русия като виновна за тези отравяния.

А Израел осъжда единствено самия факт на отравянето, но категорично отказва да посочва Москва като виновна за него.

Бившият директор на израелската спецслужба посочва: инкриминираната на Русия логика на поведение изглежда достатъчно странно.

„ Ценността на преобутия агент, е в това с каква информация разполага. А всичко, което е знаел Скрипал, и всичко което е издал на британското разузнаване, той е разказал пред руското следствие още през 2004“- припомня Кедми.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698935
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031