Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2018 21:53 - Крокодилските сълзи на Сашо
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 2167 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

        Тежко на душата Сашова* станало, че хората не следват фейсбук призивите му за протест срещу Кошлуков, та пред БНТ се намерил в обкръжение на само осем свои съратници, ако и да имал цял пет хиляден легион от приятели в мрежата. Огорчен от приятелите си и от фейсбук – той бил виновен за всичко – обяви: „Напускам“! – И прители, и фейсбук, и... Разбира се, обявил твърдото си решение пак през фейсбук. Че къде иначе!?

        Сашо е съсипан. Народът не го припознава като вожд и неоспорим мъдрец, и лидер, и борец срещу комунизма, мяфията, статуквото, пеевски, борисов, кошлуков, нетолерантността, хомофобията и т.н. мракобесия. Разочарован от всички и от всичко, само не и от себе си. Е, то се знае – нали е от „умните и красивите“, няма как проблемът да е в него. Други са виновни!

        Обаче как този вечен Сашо, който някога станал агент на ДС по „идеологически и политически съображения“, сега изведнъж  се оказа непремирим борец срещу метастазите на тази същата ДС? Наистина това е метаморфоза достойна за перото на Овидий. Дали пък проектът  Сашо не се оказа ялов и сега водещите му офицери го оттеглят, именно поради това? Кой знае.

        На мен ми се струва, че е точно това – пробвали са го за лидер на така или иначе растящото недоволство от некадърното и примитивно управление на борисов и къмпани, което съвсем видимо лети към пореден провал, и даже – катастрофа. Само че Сашо далеч не е Александър Македонски и не може да увлече хората даже до сградата на БНТ, камоли до края на света.  Сигурно сам себе си Сашо се е виждал как крачи гордо из кордорите на властта, качен там от бушуващото недоволство на народа. Да, ама – не, както казваше един друг негов съратник по линия на ДС! Само осем човека, не става. Затова сега Сашо реве, но сълзите му са крокодилски – търси с тях симпатия, и даже покаяние от недостойния за него народ. Каква драма!

        И все пак, колко хубаво би било, ако Сашо някак си вземе под ръка Ивайло* и се оттегли с него в розовите селения на блажената пенсионерска битност, разбира се осигурена от ДС. Така и на нас ще ни олекне. Де тоз късмет обаче?

Току-виж без Сашо и Ивайло, по-лесно сме се оттървали от Москва и тукашната й мафия. Ама дали Москва така лесно ще дезактивира поместното си „антикомунистическото“ крило? Нищо не пречи да помечтаем, и дори възкликнем  като някогашния черен комунист Мартин Лутър Кинг: “I have a dream...”

Апропо, бас държа, че Сашо и Ивайло са яростни фенове на другаря Кинг.  

 

Сашо – агентурен псевдним на Илиян Василев
Ивайло – агентурен псевдоним на Иво Инджев




Гласувай:
11



1. getmans1 - И двамата съм ги ползвал в подкрепа ...
15.02.2018 23:31
И двамата съм ги ползвал в подкрепа на някои мои постин , като уточнявам, че става въпрос за външно политически теми, макар и с„едно на ум“, защото по вътрешно политически са пълна трагедия, че и по лошо.

Замисли се над това „че и по-лошо“!
цитирай
2. nkf - И двамата съм ги ползвал в подкрепа ...
16.02.2018 00:28
getmans1 написа:
И двамата съм ги ползвал в подкрепа на някои мои постин , като уточнявам, че става въпрос за външно политически теми, макар и с„едно на ум“, защото по вътрешно политически са пълна трагедия, че и по лошо.

Замисли се над това „че и по-лошо“!

Дори и да казват нещо смислено и истинско, то това не е нещо, поради което трябва да бъдат приемани за автентични. Да, те имат познания в определени области и определено не са глупаци, макар в някакъв смисъл и поради определени идеологически причини да се показват и в такава светлина. Проблемът е, че са ченгета, а бивши ченгета НЯМА. Проблемът е, че няма как Сашо да "стане" друг. За мен, това са назначени дисиденти. Убеден съм, че самата Москва създава легендата за тяхната опозиционност. Попадне ли властта още веднъж в ръцете на такива като тях, това ще е римейк на "Костов" да речем. Нали се сещаме какъв беше крайният резултат от управлението на "антикомуниста" Костов?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523161
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031