Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2017 12:05 - И НЕ ЩЕШ ЛИ, ИЗВЕДНЪЖ СВОБОДНИЯТ МЪЖ СЕ ПРЕВЪРНА В БЕЗДАРЕН И ЗАЛЯЗВАЩ АКТЬОР ЗА ПУТИНСКИТЕ ВАТНИЦИ И БЪЛГАРСКИТЕ ГНУСОФИЛИ
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 862 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Защо Путин и компания така се изплашиха от Морган Фрийман

Актьорът проникна в кремълската светая светих – пропагандата „само за вътрешна употреба”

  image

Морган Фрийман

26SEP2017  

Олга Кортунова, Kasparov.ru

В Русия, окупирана от бандата бивши кгб-исти, дълги години съществуват две външно-политически стратегии. Едната – насочена към цивилизования Запад, втората-пропагандна, само за «вътрешно ползване».
Свикнали цял живот да служат и прислужват, бившите кгб-исти обличаха сакенца и вратовръзки и отиваха да си общуват със западните «цивилни», а казано по-точно да търгуват и да преговарят с тях. И западняците дори им се възхищават, за това, че за разлика от съветската номенклатура известна със своята селящина, знаят чужди езици и винаги се съгласяват да играят по международните правила на играта. Такива ги виждаше Запада.
Но връщайки се в къщи, събличайки цивилните парцалки и маски, същите тези хора започваха гръмогласно да ругаят, смърдят, пият и разказват какви тъпанари и глупаци са западняците, колко ги ненавиждат и как хитро са ги излъгали. Така изглеждаше 

пропагандата за «вътрешно ползване»

Доколкото те си смърдяха само у дома и само на собствения си език, то това устройваше комерсиализирания Запад. Какво ги интересува тях какво правят у дома си азиатските новобогаташи и царчета? 
Но, в определен момент, както на тях им се струваше, правилата на играта вече бяха трайно уговорени. Изведнъж на нашите долни, дребни, но забогатели човечета, им се прииска повече «да ги уважават». На тях вече не им стигаше да се фукат пред обикновените руснаци, не се чувстваха достатъчно «яки».
Прииска им се да участват с големите в голямата игра. И тогава дойде мюнхенската реч на Путин, която на Запад не предизвика нещо повече от изненада: «О-о-о-о, виж ти как заговори нашият цивилизован дивак, случва се, но ще му простим». Както се казва: Кучи син, но е нашият кучи син.
А той не им прости това игнориране и, докато те му прощаваха «дребните» бели покрай границите и «неприятните» инциденти вътре в Русия, започна да налива огромни средства в плана си - следващия път да го възприемат сериозно. 
И тук Путин направи голямата стратегическа грешка - тази снизходителност на Запада възприемаше като уважение и отношение към себе си като към равноправен партньор. Напротив – на равноправните партньори никой не би простил нещо подобно, но Западът, също сбърка като не желаеше да възприеме Путин и компания сериозно, докато правеше бизнес с тях.
Но ето – дойде 2014, след това 2015, 2016 и, накрая, 2017. Запад видя, че нашият кучи син е 

токсично опасен

 и вече се меси във вътрешните му работи и в статуквото. И вече трябва да бъде възприеман сериозно. А в тази игра правилата вече са други, разбира се.
Уж се случи точно това, което искаше Путин. Ето – към неговите действия и думи вече не се отнасят като към нещо несериозно. Но кой знае защо той никак не очакваше, че в тази ситуация Западът ще прилага други критерии към действията му.
«Ние сме равноправни партньори», крещи дребничкото плешиво човече. «Ами дръж се като равноправен партньор», му отговаря Запада. «Не, аз искам вие да се държите както на мен ми се иска», продължава да крещи човечето. «Това означава ние да ти се подчиняваме. Ти с акъла ли си си? ...» Така че, диалог не се получава.
Но да се върнем към втория план-вътрешнополитическия, този само «за вътрешна употреба». 
Със сигурност само много глупава женица би възприела сериозно това, което мъжът и по анцуг и лекьосана тениска, и разказва как в работата му всички са «капути», колко са му омръзнали и как ги разиграва всичките...освен това й го разказва вече 17 години. 
И, хайде, докато носеше пари, които стигаха поне да се наядеш – нормално. Може и да го изслушаш.
Но в последните години

парите са все по-малко, мъжът почва и ръка да вдига, крещи, че управлява целия свят, а даже съседите вече не поздравяват и го отбягват. 
Русия се оказа точно такава глупава женица.
И ето ти  - веднъж същата тази женица включва телевизора, а там уважаваният от всички актьор Морган Фрийман изведнъж започва да и обяснява каква е реалната ситуация и, че всичко ще става все по-лошо и по-лошо...
Тя самата също си го е мислила, но друго си е – уважаван деец на чуждестранната култура и го казва...
Ето защо толкова се изплашиха от обръщението на Фрийман Путин и компания. Ето защо получиха 

истеричен пристъп

Колкото и странно да е, но Морган Фрийман е първият, който влезе на тяхната, домашна, територия, където те си правят каквото искат – налагат глупавата жена, плюскат и никой нищо не смее да им каже. Много се изплашиха, че той ще се «добере» до глупавата им женица (Русия)...И какво ще стане тогава...А знаете каква е руската жена, ако я прихване нищо не може да я спре. Зароди ли се съмнението – пиши го бегало.Камък върху камък няма да остане...
Морган Фрийман проникна в самата светая светих на руската пропаганда «само за вътрешно ползване» и промени правилата на играта. Как сега да разказваш приказките, че «Путин ги разиграва всичките»? 
Всичко изведнъж стана сложно.
Може и да им се размине – засега. Но във всеки случай това е само началото. 
Даже и в къщи вече няма да могат да «разпуснат». Ето каква беда им се случи.

Превод: Faktor.bg

Б.Р.  Само преди дни големият американски актьор Морган Фрийман участва във видео послание на анкетна комисия  срещу Русия. В него той обвинява режима в Москва в кибератаки и  разпространяването на пропаганда в демократичните държави. Клипът е качен вчера в YouTube и вече се радва на голяма популярност. Фрийман апелира  Тръмп да каже на хората цялата истина за руската кибервойна и призовава Конгреса на САЩ да разследва Русия. Виж ТУК цялото послание на актьора.






Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4088473
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031